دانشمندان دریافتند که ترکیب فعال موجود در قارچ خوراکی با نام یال شیر، برای تقویت حافظه مفید است.
به گزارش افرنگ خبر /ترکیبی فعال موجود در قارچ خوراکی ممکن است بتواند رشد عصبی را بهبود بخشیده، حافظه را تقویت و منجر به درمان بیماریهای ناتوانکننده مانند آلزایمر شود.
یکی از محققان اینطرح اعلام کرد؛ تیم محققین او ترکیبات فعال جدیدی را از قارچ، Hericium erinaceus که معمولا به عنوان قارچ یال شیر شناخته میشود؛ شناسایی کرده اند. این قارچ را میتوان در آمریکای شمالی، اروپا و آسیا یافت. در طب سنتی چینی از آن برای تقویت سیستم ایمنی و بهبود سلامت دستگاه گوارش استفاده میشود.
وی در ادامه افزود: عصارههای این قارچهای یال شیر قرنها در طب سنتی کشورهای آسیایی مورد استفاده قرار میگرفتند؛ اما ما میخواستیم بهطور علمی تأثیر بالقوه آنها را بر سلولهای مغز مشخص کنیم. آزمایشات پیش بالینی نشان داد که قارچ یال شیر تاثیر قابل توجهی بر رشد سلولهای مغز و بهبود حافظه دارد.
این محقق گفت: تستهای آزمایشگاهی اثرات نوروتروفیک ترکیبات جدا شده از این قارچ را بر روی سلولهای مغزی کشتشده اندازهگیری کردند و بهطور شگفتانگیزی متوجه شدیم که ترکیبات فعال، نورونها را تقویت و گسترش داده و به نورونهای دیگر متصل میکند. با استفاده از میکروسکوپ با وضوح فوق العاده، دریافتیم که عصاره قارچ و اجزای فعال آن تا حد زیادی اندازه مخروطهای رشد را افزایش میدهد، که به ویژه برای سلولهای مغز جهت درک محیط و ایجاد ارتباطات جدید با سایر نورونها مهم هستند.
وی در ادامه افزود: ترکیب تازه کشف شده شاید در درمان و محافظت در برابر اختلالات شناختی عصبی مانند بیماری آلزایمر کاربرد داشته باشد. ایده ما شناسایی ترکیبات فعال زیستی از منابع طبیعی بود که میتوانستند به مغز رسیده و رشد نورونها را تنظیم کنند و در نتیجه شکل گیری حافظه را بهبود ببخشند. این تحقیق مهم مکانیسم مولکولی ترکیبات قارچ یال شیر و اثرات آنها بر عملکرد مغز، بهویژه حافظه را آشکار میکند.
پیش از این کشف شده که قارچها با تغییرات آب و هوایی نیز مبارزه میکنند. این مطالعه در مجله Neurochemistry منتشر شد.
کلید واژه
ارسال نظرات