امروز : جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - 12:47

Afrang Khabar

1401/10/16 12:47

نتایج تحقیقات بر کودکان در بیمارستان کودکان بریتیش کلمبیا نشان می‌دهد احتمال خطر ابتلا به بیماری آسم در کودکانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند، به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد.

شیردهی مادر، خطر ابتلای نوزاد به آسم را کاهش می‌دهد

به گزارش افرنگ خبر / به نقل از شبکه تلویزیونی گلوبال نیوز، پژوهش‌های صورت گرفته طی چند دهه گذشته نشان داده است که تغذیه نوزادان با شیر مادر بسیار مفید است. نتایج تحقیق صورت گرفته بر ۳۵۰۰ کودک در بیمارستان کودکان بریتیش کلمبیا نشان می‌دهد احتمال خطر ابتلا به بیماری آسم در کودکانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند و بر اثر ابتلا به بیماری نیازمند استفاده از دارو‌های آنتی بیوتیک می‌شوند، به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد. پژوهشگران بر این باورند که علت این موضوع، باکتری‌های مفیدی است که در روده نوزادان وجود دارد.

دارلین دای، از اعضای گروه پژوهشی: نتایج تحقیق ما نشان داد گروهی از قند‌ها و مواد مغذی در شیر مادر وجود دارد که توسط کودکان قابل هضم نیستند، اما در واقع باعث تغذیه برخی باکتری‌های خاص و مفید می‌شود.

نتایج این تحقیق در نشریه «مِد» منتشر شده است و نشان می‌دهد نزدیک به ۲۵ درصد از هیدرات‌های کربن موجود در شیر مادر، توسط نوزادان قابل هضم نیستند. در عوض، این قند‌ها توسط یک گونه فرعی از باکتری‌ها برای تولید مثل مورد استفاده قرار می‌گیرند. این باکتری‌های سالم و مفید، رشد می‌کنند و باعث شکل گیری مزایای بلند مدت در وضعیت سلامت نوزادان می‌شوند؛ از جمله کاهش خطر ابتلا به آسم.

دکتر استوارت توروی، پزشک بیمارستان کودکان بریتیش کلمبیا: دلیل شماره یک بستری شدن کودکان در این بیمارستان، بیماری آسم است. به عقیده ما، آگاهی از این موضوع باعث کاهش موارد ابتلا به بیماری آسم در آینده می‌شود.

در حالی که دیگر پژوهش‌ها نشان داده است به لحاظ خطر کلی ابتلا به آسم، تفاوت چندانی میان نوزادانی که با شیشه شیر تغذیه می‌شوند، و نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌شوند، وجود ندارد. این در حالی است وقتی کودکان در سال اول زندگی خود نیاز به استفاده از دارو‌های آنتی بیوتیک پیدا می‌کنند، این شرایط کاملا تغییر پیدا می‌کند. نوزدانی که از شیر مادر تغذیه نمی‌شوند و در عین حال نیاز به استفاده از دارو‌های آنتی بیوتیک پیدا می‌کنند، سه برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به آسم قرار دارند.

چاریس پیترسون، از اعضای تیم پژوهشی: امید ما این است که بتوانیم از قند‌های موجود در شیر مادر، استفاده کنیم و آن‌ها را به شیر خشک نوزدان اضافه کنیم، تا بتوانیم محافظت مشابهی را برای نوزادان در برابر ابتلا به بیماری آسم فراهم کنیم؛ حتی با وجود آنکه این نوزادان با شیر مادر تغذیه نشده اند.

این یافته‌ها می‌تواند راهی ساده برای جلوگیری از شرایطی باشد که به طور متوسط یک کودک از هر هفت کودک در سرتاسر جهان به آن مبتلا است.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما