نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفت که مدعیالعموم و دادستانها موظف هستند آسیب رساندن به محیط زیست و آلودگی هوا را پیگیری کنند.
به گزارش افرنگ خبر /این گفته در حالی مطرح شده که آلودگی هوای تهران و چند شهر صنعتی و پرجمعیت دیگر برای چندمین روز متوالی در هفتههای گذشته، فعالیت برخی گروهها از جمله مدرسهها و مراکز آموزشی را با مشکل مواجه کرده؛ مسئولان شهری هم از مردم خواسته اند کمتر در فضای باز قرار بگیرند و خارج از خانه نروند.
آمار سامانه شرکت کنترل کیفیت هوا نشان میدهد امسال پایتخت کشور تاکنون تنها ۲ روز هوای پاک داشته و ۱۴۴ روز هم «قابل قبول» بوده؛ با این حال ۱۰۷ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و ۲ روز هم خطرناک ثبت شده است.
با افزایش روزهای آلوده در کشور، برخی مسئولان بر اجرا نشدن قانون هوای پاک که از سال ۹۶ به تصویب رسیده، تأکید کرده اند. رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس هم که ماههای پیش از «ترک فعل» دستگاههای مسئول در اجرای این قانون انتقاد کرده بود، از ارسال شکایتی به قوه قضائیه برای پیگیری اجرا نشدن قانون هوای پاک خبر داد.
سمیه رفیعی گفت وزارت نفت، وزارت نیرو، سازمانهای حفاظت از محیط زیست، برنامه و بودجه و استاندارد، ۵ دستگاهی هستند که از آنها شکایت شده. به گفته خانم رفیعی، سازمان حفاظت از محیط زیست بیش از ۶۰ وظیفه در قانون هوای پاک داشته که کمتر از یک دهم آنها را اجرا کرده است.
قانون هوای پاک به مسائلی مانند بهینهسازی مصرف سوخت، گسترش و نوسازی حمل و نقل عمومی و قرار دادن خودروهای نو به جای فرسوده پرداخته است.
کلید واژه
ارسال نظرات