رئیسکل بانک مرکزی با اشاره به رشد ۳.۶ درصدی اقتصاد ایران تابستان امسال گفت: در ماه آبان ۱۴۰۱ نسبت به آبان ۱۴۰۰ رشد خالص داریی خارجی بانک مرکزی ۱۷.۹ درصد بود
به گزارش افرنگ خبر /علی صالحآبادی در نشست خبری گفت : یکی از برنامههای دولت و بانک مرکزی کنترل تورم از مسیر مدیریت نقدینگی و پایه پولی است و در همین راستا رشد پایه پولی در 8 ماهه امسال 20.5 درصد و رشد نقدینگی 20.2 درصد بوده است.
وی تصریح کرد: میزان رشد نقدینگی در 12 ماه منتهی به آبان ماه امسال 34.3 درصد بوده که تلاش میکنیم تا پایان سال رشد نقدینگی را به زیر 30 درصد برسانیم.
دولت برای کنترل نقدینگی از 60 هزار میلیارد تومان تنخواه نگرفت
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به راه اندازی کمیته مشترک بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه از ابتدای سال جاری، گفت: هدف از ایجاد این کمیته هماهنگی در جهت کنترل نقدینگی و پایه پولی بوده است. در همین راستا یکی از تصمیماتی که اتخاذ شد این بود که بانک مرکزی به دولت تنخواه پرداخت نکند و همین اتفاق هم افتاد در حالی که دولت طبق قانون بودجه میتوانست در همان اولین ماه سال جاری 60 هزار میلیارد تومان تنخواه از بانک مرکزی دریافت کند.
مهار رشد خالص داراییهای خارجی بانک مرکزی
وی با اشاره به کاهش رشد خالص داراییهای خارجی بانک مرکزی در 8 ماهه امسال، افزود: از تصمیمات دیگر این کمیته مدیریت رشد خالص داراییهای خارجی بانک مرکزی بود و نتیجه این تصمیم این بود که برای مهار نقدینگی و پایه پولی بانک مرکزی بخش عمده ارزهای خریداری شده از دولت را در بازار فروخت و معادل ریالی آن را جمع آوری کرد.
صالح آبادی تصریح کرد: براساس آخرین آمارها، در 12 ماه منتهی به آبان ماه امسال رشد خالص داراییهای خارجی بانک مرکزی 17.9 درصد بوده اما در 8 ماهه امسال رشد این متغیر به 3.8 درصد کاهش یافته است.
رئیسکل بانک مرکزی اظهارکرد: باید سیاستهای پولی به گونهای وضع شود که بازار با کسری نقدینگی مواجه نشود و به همین دلیل باتوجه به افزایش سپردهگذاری دولت نزد بانک مرکزی، میزان بازخرید اوراق دولت نزد بانکها را افزایش دادیم.
وی اظهار داشت: کنترل رشد ترازنامه بانکها مهم است، ما سقف را 1.5 تا 2.5 درصد، متنوع برای بانکها در نظر گرفتهایم و برای بانکهای قرضالحسنه سقف را بیش از 4 درصد در نظر گرفتهایم؛ در گذشته این رقم برای بانکهای تخصصی 2.5 درصد و برای بانکهای دیگر 2 درصد فیکس بود اما الان بر اساس برنامه رشد نقدینگی برای هر بانک، متفاوت است؛ رشد خلق پول هر بانک هم در نظر گرفته شده است و در مورد بانکهای تخطیکننده نسبت به سپرده قانونی آنها تصمیمگیری میشود.
رئیسکل بانک مرکزی بیان کرد: برای بودجه سال آینده ما عددی را برای سقف تسهیلات تکلیفی بانکها به دولت پیشنهاد کردهایم و درخواست ما از نمایندگان مجلس این است که در حین بررسی بودجه، همه مصارفی که برای تسهیلات تکلیفی درنظر میگیرند در حدود سقف پیشنهادی دولت باشد تا بانک مرکزی بتواند به اهداف خود در زمینه کنترل نقدینگی و کنترل ترازنامه بانکها برسد.
رشد ۳.۶ درصدی اقتصاد ایران در سه ماهه دوم ۱۴۰۱/ جهش ۱۰.۲ درصدی تولید صنایع بزرگ در تابستان
صالح آبادی همچنین امروز از ارقام رشد اقتصادی در ۶ ماهه اول امسال رونمایی کرد.
وی اظهار داشت: رشد اقتصادی کشور در سه ماهه دوم امسال ۳.۶ درصد و در ۶ ماهه اول امسال ۳ درصد بوده است.
رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: در ۶ ماه اول امسال رشد بخش نفت ۶.۶ درصد، صنایع و معادن ۳.۸ درصد، کشاورزی ۱.۱ درصد و خدمات ۲.۶ درصد بوده است، این در حالی ست که در ۶ ماهه اول سال گذشته رشد بخش کشاورزی منفی ۲.۴ درصد، صنایع و معادن منفی ۱.۵ درصد بوده است.
صالح آبادی همچنین به رشد شاخص کارگاه های بزرگ صنعتی اشاره کرد و گفت: در سه ماهه دوم امسال شاخص کارگاه های بزرگ صنعتی ۱۰.۲ درصد و ۶ ماهه اول امسال ۶.۶ درصد بوده است.
کلید واژه
ارسال نظرات