به گزارش افرنگ خبر /
دانشیار فیزیولوژی ورزشی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: با پیشرفت علم، شاهد هستیم که دیگر علم تمرین به تنهایی نمیتواند باعث به موفقیت رسیدن ورزشکاران شود. باید پازلهایی را که مهم هستند در کنارهم قرار دهیم تا به آنچه مدنظر است برسیم. یکی از این پازلهای مهم، تغذیه ورزشی است.
مینو باسامی متخصص تغذیه ورزشی افزود: اگر بخواهم در مورد علم تمرین صحبت کنم بیشتر رشتههای ورزشی ما دارای مربی علم تمرین هستند اما بحث این است که این مربی علم تمرین چقدر تجربه، دانش کافی دارد آیا از بطن دانشگاه است؟ در چه شرایطی و چه سطحی از دانشگاه است؟ ما کمتر کسی را در بین اعضای هیات علمی داریم که تخصصی و به صورت خاص در این حیطه کار کند و تسلط داشته باشد.
وی اظهار کرد: بحث ما فقط علم تمرین نیست بلکه یک بعد آن به تغذیه ورزشی بر میگردد که مساله خیلی مهمی است و واقعا ما این خلاء را در اکثر تیمها شاهد هستیم. شاید به جرات بگویم که در اکثر تیمهای ورزشیمان یک متخصص تغذیه ورزشی که از دانش و آگاهی خوبی برخوردار و به روز باشد نداریم.
این متخصص تغذیه ورزشی ادامه داد: چقدر علم تمرین ما به روزرسانی شده است؟ واقعا نمیخواهم علم تمرین را پررنگ کنم. علم تمرین به تنهایی نمیتواند موفقیتی در ورزش به وجود بیاورد تغذیه ورزشی نیز یک عامل مهم قلمداد میشود.
باسامی با اشاره به این که تغذیه ورزشی به اندازه علم تمرین مورد توجه قرار نگرفته است، گفت: شاید ما بگوییم که خیلی علم تمرین داریم، ولی میزان آن چه اندازه است؟ چقدر در این زمینه در دانشگاهها کار میشود؟ آیا تمام طرحهای تحقیقاتی که در پایان نامه دانشجویی ارائه میشود در راستای علم تمرین است؟
وی اضافه کرد: در این میان تغذیه ورزشی مورد غفلت واقع شده در حالی که این علم بسیار مهم است و باید همان طور که علم تمرین مورد توجه قرار دارد به همان اندازه تغذیه ورزشی که واقعا یک حلقه مفقوده محسوب میشود مورد توجه قرار بگیرد.
رییس پژوهشکده تندرستی و علوم ورزشی دانشگاه علامه گفت: در علم تمرین باید ورزشکار را تمرین داد و سازگاریها را در بدنش به وجود آورد و این تمرین و سازگاریها نیازمند انرژی است. با توجه به رشتههای ورزشی که منابع انرژیشان متفاوت است این انرژی چگونه باید مهیا شود؟ اینها مشکلاتی است که در ورزش قهرمانی شاهد آن هستیم.
این متخصص تغذیه و علوم ورزشی با بیان این که در ریکاوری افت عملکرد را در ورزشکاران میبینیم، خاطر نشان کرد: در خیلی از رشتههای ورزشی از نظر ریکاوری مشکل داریم. ریکاوری را با تغذیه میتوان کمک کرد این مشکل را به صورت بارز در بین کشتیگیران میبینیم. بحث ما فقط به علم تمرین بر نمیگردد بلکه در کنار آن باید به تغذیه ورزشی هم توجه کرد.
رییس پژوهشکده تندرستی و علوم ورزشی دانشگاه علامه گفت: تغذیه ورزشی یکی از اصلیترین و مهمترین عوامل بهبود عملکرد و حتی جلوگیری از آسیبدیدگی ورزشکاران است. بنابراین یکی از اصلی ترین عوامل موفقیت ورزشکاران در کنار علم تمرین، تغذیه ورزشی است.
وی ادامه داد: حتی اگر بهترین مربی را برای علم تمرین انتخاب کنند، منبعی که تخلیه شده به درستی پاکسازی و بازسازی نمیشود. در دنیا روی تغذیه ورزشی کار میکنند، مکملها و نوشیدنیهای جدید درست میکنند و در ایران کدامشان را داریم؟ چه حرفی برای گفتن داریم؟ این را قبول ندارم که تمرکز شما بر روی علم تمرین باشد.
این متخصص تغذیه ورزشی در پایان توصیه کرد: فدراسیونها با دانشگاهها دوست شوند و این نامهربانیها را کنار بگذارند و در کنار دانشگاهها کار کنند و افرادی را از درون دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی این حیطه انتخاب کنند نه از جاهایی که در حال حاضر ما نتیجه آن را میبینیم.
ارسال نظرات