امروز : یکشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ - 11:29

Afrang Khabar

1401/8/15 11:29

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به کاهش آمار ابتلا به مالاریا در کشور، از تدوین برنامه حذف انتقال محلی این بیماری تا سال ۱۴۰۴ توسط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی خبر داد.

کاهش چشمگیر آمار ابتلا به مالاریا در نیم قرن گذشته

به گزارش افرنگ خبر /دکتر فهمیه هداوند متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری با اشاره به رو به کاهش بودن آمار ابتلا به بیماری عفونی مالاریا در کشور که از طریق گزش پشه آلوده صورت می‌گیرد، گفت: برنامه ملی حذف انتقال محلی این بیماری تا سال ۱۴۰۴، یکی از مهمترین برنامه‌های وزارت بهداشت است، زیرا افراد مبتلایی که از سایر کشور‌ها به ایران سفر می‌کنند، به ویژه آن‌هایی که در دوره کمون هستند، قابل ردیابی یا شناسایی نیستند.

وی افزود: به طور کلی کشور ما جزو مناطق اندمیک مالاریا نیست، در قاره آفریقا، جنوب شرقی آسیا و مدیترانه شرقی شایع است و موارد مالاریا در ایران بیشتر در صورت سفر افراد به این مناطق اندمیک و یا در موارد بسیار نادر انتقال بیماری از فرد آلوده‌ای که شناسایی نشده باشد، در داخل کشور دیده می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: در ایران آمار مالاریا از حدود ۵ میلیون نفر در ۵۰ سال پیش، به کمتر از حدود ۹۶۰ نفر در سال ۱۳۹۷ کاهش پیدا کرده است.

دکتر هداوند با بیان امکان سفر افراد به تمام کشور‌ها و از سراسر جهان به ایران، حضور مبتلایان بدون علامت در کشور را زنگ خطر انتقال مالاریا دانست و گفت: انتقال بیماری در مناطقی مثل کشور ایران که غیراندمیک است از فرد بیمار صورت می‌گیرد.

وی افزود: مالاریا پس از دوره کمون با علایمی شبیه به آنفلوآنزا نظیر تب، لرز، بدن درد و سردرد خود را نشان می‌دهد. از همین رو توجه به سابقه سفر افراد به مناطق اندمیک در سال ۱۴۰۰ یا سابقه ابتلا به این بیماری در گذشته اهمیت ویژه‌ای دارد، زیرا در برخی گونه‌های مالاریا احتمال عود دوباره وجود دارد.

متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری در خصوص درمان این بیماری ادامه داد: اگر مالاریا به موقع تشخیص داده شود، به طور کامل درمان‌پذیر است و دارو‌های در دسترس کارایی بالایی دارند، البته ردگیری بیمار پس از درمان نیز به کاهش مرگ و میر بر اثر ابتلا به مالاریا کمک شایانی می‌کند.

دکتر هداوند همه افراد را در معرض ابتلا به مالاریا اعلام کرد و گفت: در کشور‌های اندمیک بیشترین مرگ و میر در کودکان زیر پنج سال گزارش می‌شود، زیرا افراد در سن بالاتر بیشتر در مواجه با گزش قرار می‌گیرند و بدن آن‌ها ایمنی پیدا می‌کند یا در صورت ابتلا به گونه خفیف آن دچار می‌شوند.

وی افزود: افراد بالای ۶۵ سال، زنان حامله یا افراد مبتلا به نارسایی کبدی و کلیوی از دیگر گروه‌های آسیب پذیر ابتلا به نوع شدید این بیماری هستند.

کلید واژه

Alternate Text

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما