همزمان با شیوع بیماری همه گیر کووید-۱۹ ، آمار مرگومیر ناشی از حملات قلبی نیز به شکل مشهودی افزایش پیدا کرده است.
به گزارش افرنگ خبر / تحقیقات جدید انجام شده در مرکز درمانی Cedars-Sinai کالیفرنیا نشان میدهد همزمان با شیوع بیماری همهگیر کرونا، آمار مرگومیر ناشی از حملات قلبی نیز به شکل مشهودی افزایش پیدا کرده است.
پزشکان این مرکز در مطالعهای جدید میگویند افزایش آمار مرگ ناشی از حملات قلبی بیارتباط با بیماری کرونا نیست و عفونت ناشی از کووید-۱۹ میتواند به سلامت قلب آسیب برساند.
در این مطالعه جدید بیش از ۱.۵ میلیون مرگ ناشی از حمله قلبی طی ۱۰ سال منتهی به مارس ۲۰۲۲ مورد بررسی قرار گرفته است. تجزیه و تحلیل دادههای مربوط به مرگ و میر ناشی از حمله قلبی در طول همهگیری بیش از میانگین مورد انتظار تعیین شده قبل از سال ۲۰۲۰ است که خبر از افزایش تعداد فوتیها در دوران همهگیری کرونا میدهد.
به طور کلی، محققان افزایش مرگ و میر ناشی از حمله قلبی را در سالهای اول و دوم همهگیری کرونا تایید میکنند، اما شاید جالبترین نکته آن است که افزایش مرگ و میر ناشی از حمله قلبی بین سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۲ با چندین موج اصلی کرونا همزمان بودهاند. یعنی در زمانهایی که بیماری در پیک خود قرار داشته، تعداد مرگهای ناشی از حملات قلبی نیز افزایش یافته است.
این دادهها همچنین نشان میدهند که مرگومیرهای ناشی از حمله قلبی تا سال ۲۰۲۱ افزایش یافته و در طول دوران اوج همهگیری سویه امیکرون تا سال ۲۰۲۲ همچنان بالا باقی مانده است. با وجودی که این فرض وجود دارد که سویه اومیکرون ویروس کمخطرتری است، اما ظاهرا بر آمار مرگ ناشی از حمله قلبی تاثیرگذار بوده است.
بیشترین افزایش نسبی مرگ و میر ناشی از حمله قلبی در سنین ۲۵ تا ۴۴ ساله مشاهده شده و افزایش ۲۹.۹ درصدی بالاتر از میانگین مورد انتظار را نشان میدهد.
«یی هوی یئو»، یکی از محققان این مطالعه میگوید دادههای آماری نشان میدهند که تعداد حملات قلبی در طی همه گیری کرونا افزایش چشمگیری داشته است.
ارسال نظرات