امروز : شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ - 03:56

Afrang Khabar

1401/8/4 15:56

محققان دریافته‌اند افرادی که دیرتر از خواب برمی خیزند، بیشتر مستعد ابتلا به دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی و عروقی هستند.

شب بیداران در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی

به گزارش افرنگ خبر / به نقل از روابط عمومی دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، الگو‌های فعالیت و چرخه‌های خواب ما می‌توانند تأثیر بسزایی در خطر ابتلا به بیماری‌هایی همچون دیابت نوع ۲ وبیماری‌های قلبی داشته باشند.

تحقیقات جدید حاکی از آن است که چرخه‌های خواب و بیداری در افراد موجب تغییرات متابولیک و نیز تغییر در استفاده بدن از منابع انرژی می‌شوند.

محققان دریافته اند افرادیکه دیرتر از خواب برمی خیزند، بدن شان برای تامین انرژی، کمتر از ذخایر چربی استفاده می‌کند و این امر موجب تجمع چربی در بدن آن‌ها شده و می‌تواند منجر به بروز بیماری‌هایی مثل دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی و عروقی شود.

تفاوت‌های متابولیک بین این دو گروه به معنای تفاوت در استفاده بدن از انسولین به منظور جذب قند توسط سلول‌ها و همچنین مصارف انرژی عضلات در زمان فعالیت فیزیکی است.

افراد سحر خیز، بیشتر به استفاده از چربی به عنوان منبع انرژی متکی هستند و در طول روز فعالیت‌های هوازی بیشتری در مقایسه با افرادی که شب بیدار هستند دارند، از سویی افراد شب بیدار از منابع چربی کمتری برای تأمین انرژی در زمان استراحت و ورزش استفاده می‌کنند.

محققان برای فهم بهتر موضوع، بررسی جامعی را انجام دادند. به این صورت که شرکت کنندگان در بررسی به مدت یک هفته از لحاظ الگوی فعالیت روزانه شان مورد ارزیابی قرار گرفتند. آن‌ها در طول شب از رژیم غذایی کنترل شده‌ای پیروی می‌کردند. محققین دریافتند که افراد سحر خیز نسبت به افراد شب بیدار برای تامین انرژی، غالباً ازذخایرچربی استفاده می‌کردند.

افراد سحر خیز همچنین حساسیت بیشتری نسبت به انسولین از خود نشان دادند. از طرفی دیگر افراد شب بیدار ازمقاومت انسولین بالایی برخوردار بودند به این معنی که بدن آن‌ها انسولین بیشتری نیاز داشتند تا سطح قند خون را پایین بیاورند و بدن آن‌ها‌تر جیح می‌داد از کربوهیدارت‌ها نسبت به چربی‌ها به عنوان منبع انرژی استفاده کند.

این گروه در خصوص انسولین آسیب پذیر بودند که این امر موجب بیماری‌های دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی می‌شود. همچنین افراد سحر خیز بسیار فعالتر بوده و از تناسب اندام بیشتری برخوردارند. در حالیکه افراد شب بیدار در طول روز بسیار کم تحرک می‌باشند.

علت استفاده بدن افرد از منابع سوخت در افراد سحر خیز و شب بیدار هنوز ناشناخته باقیمانده و نیازمند تحقیقات بیشتری است.

تفاوت در متابولیسم چربی در افراد سحرخیز و شب بیدار نشان دهنده این است که بدن ما در استفاده از انسولین از ریتم شبانه روزی تبعیت می‌کند. حساسیت به انسولین و یا حساسیت نداشتن به آن برروی سلامت بدن ما تأثیر بسزایی دارد.

این تحقیق نشان می‌دهد ریتم شبانه روزی با تأثیر بر متابولیسم و فعالیت هورمون انسولین می‌تواند برسلامت فرد مؤثر باشد و گمان می‌رود مطالعه ساعات خواب و بیداری افراد می‌تواند در پیش بینی بیماری آنان بکار رود.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما