امروز : شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ - 02:41

Afrang Khabar

1401/8/3 14:41

پژوهشگران استرالیایی در پژوهشی جدید متوجه شده اند ذرات سیلیکای متخلخل که از شن تصفیه شده ساخته شده اند، تاثیرات ضدچاقی دارد.

استفاده از شن برای درمان چاقی مفرط!

به گزارش افرنگ خبر / پژوهشگران برای مقابله با گسترش چاقی مفرط به دنبال ابزار‌های جدید هستند و در این اواخر یک کاندیدا از توده‌ای از شن‌های تصفیه شده ظهور کرده است.


در همین راستا یک تحقیق نشان می‌دهد ذرات سیلیکا ساخته شده از این ماده می‌تواند از فعالسازی آنزیمی جلوگیری کند و چربی و شکر دریافت بدن را کاهش دهد و از سوی دیگر این ماده طراحی ایده آلی دارد که تاثیرات ضد چاقی آن کاملاً مشخص است.

پژوهشگران دانشگاه استرالیا این پژوهش را انجام داده اند که براساس تحقیقات پیشین درباره چگونگی مهندسی ذرات سیلیکا جهت تاثیرگذاری روی دریافت انرژی بد از غذا‌های پر چربی انجام شده بود.

تحقیقات پیشین نشان داده بود ذرات متخلخل سیلیکا هنگامیکه به رژیم غذایی موش‌های چاق افزوده می‌شوند، وزن آن‌ها را کاهش می‌دهند و همچنین می‌توان آن را به غذا‌های مردان نیز افزود. یک تحقیق در ۲۰۲۰ میلادی نیز بهترین شکل و اندازه این ذرات برای القای تاثیرات ضد چاقی را نشان داد.

پل جویس محقق ارشد پژوهش می‌گوید: سیلیکای متخلخل برای قابلیت‌های ضد چاقی خود با توجهات زیادی روبرو شده و آزمایش آن روی انسان‌ها نیز نشان می‌دهد یک روش درمانی ایمن است. با این وجود شیوه عملکرد آن تاکنون برای پژوهشگران مشخص نشده است. تحقیقات ما نشان داده چگونه سیلیکای متخلخل با فعالیت در احشا تاثیر ضدچاقی را ترویج می‌کند تا هضم و جذب چربی و کربوهیدرات را کاهش دهد. از آن مهم‌تر پیش بینی می‌شود این مکانیسم ساده بدون عوارض مخرب بر کاهش وزن تاثیر مثبتی داشته باشد.

قبلاً مشخص نبود ذرات متخلخل سیلیکا دقیقاً چگونه در متابولیسم دخالت می‌کنند، اما پژوهشگران پیش از این معتقد بودند دلیل این امر تاثیر برخی آنزیم‌های هضم غذا است. جویس و همکارانش برای بررسی این ایده، یک مدل هضم پیشرفته طراحی کردند که به آن‌ها کمک کرد هضم چربی و کربوهیدرات بعد از وعده غذایی چرب و پر کربوهیدرات را رصد کنند.

این آزمایش‌ها نشان داد ذرات سیلیکا که از شن تصفیه شده ساخته شده اند، با کاهش فعالیت یک آنزیم هضم به نام α-Amylas و لیپاز کبدی در مسیر گوارشی فعالیت می‌کنند. پژوهشگران مانند تحقیقات پیشین متوجه شدند این تاثیرات به شدت به اندازه سوراخ‌ها و اندازه خود ذرات بستگی دارد. پژوهشگران با آزمایش چند نوع ذره مختلف سیلیکا متوجه شدند ذراتی با سوراخ‌های ۶تا ۱۰ نانومتر بهترین نتایج را دارند.

جویس در این باره می‌گوید: این تحقیق پارامتر‌هایی برای سیلیکا متخلخل برای تاثیرگذاری در فرایند ضد چاقی تعریف کرد. گام بعدی تایید این یافته‌ها با کمک مدل‌های حیوانی چاقی مفرط است تا بتوان هرگونه تغییرات برای بهبود شرایط ضد چاقی را تعیین کرد. چاقی مرط یک بیماری کاملاً قابل پیشگیری است.

بنا بر مطلب منتشره در وبگاه نیواطلس تحقیق مذکور در ژورنال «فارماسوتیکس» منتشر شده است.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما