به گزارش افرنگ خبر /به نقل از خبرگزاری رویترز، رانندگان تونسی با کمبود شدید سوخت مواجه هستند. این اتفاق پس از هشدار قبلی اتحادیه کارگری مبنی بر اینکه ذخایر بنزین این کشور تنها یک هفته دوام میآورد رخ داد.
کمبود سوخت باعث خشم بیش از ۲ میلیون راننده در تونس شده است. صفهای متعددی به طول صدها متر در پمپ بنزینهای پایتخت تونس تشکیل شده است. رانندگان گلایه دارند که کمبود سوخت کشور را فلج کرده است.
اولفا اوصلاتی راننده تونسی گفت: «من سر کار نرفتم و بچه هایم را به مدرسه نبردم، زیرا سوخت ماشینم تمام شد. من ساعتها منتظر هستم. وحشت دارم. این کمبود سوخت روی زندگی مردم تأثیر میگذارد. سوخت گران است و همچنین در دسترس نیست.».
جلیل، یکی دیگر از رانندگان تونسی گفت: «این بحران تونس را فلج میکند. امیدوارم مردم در نهایت بفهمند اگر سخت برای تقویت اقتصاد کار نکنند، بدترینها هنوز در راه است. کمبود سوخت یک هشدار برای کل کشور است.»
دادههای رسمی نشان میدهد که تولید نفت در این کشور شمال آفریقا کمتر از یک سوم نیاز آن را پوشش میدهد. برآورد تولید روزانه فرآوردههای نفتی در تونس ۳۵۰۰۰ بشکه و مصرف پیش بینی شده روزانه ۹۰۰۰۰ بشکه است. با ادامه اختلال در عرضه، سوخت هزاران پمپ بنزین تمام شده است.
مونگی مسعودی، کارمند پمپ بنزین گفت: «همه رانندگان میخواهند باک خودروهای خود را پر کنند، اما پمپ بنزینها سوخت کافی ندارند. وضعیت آشفته است و ممکن است هفتهها ادامه داشته باشد.»
کارشناسان حوزه انرژی میگویند که ذخیره راهبردی فرآوردههای نفتی تونس به اتمام رسیده است. وزارت صنعت، انرژی و معدن کشور به دنبال رفع نگرانی بوده و اعلام کرده که شرکت دولتی پخش نفت کشور در هفته جاری به حداکثر ظرفیت عملیاتی خود رسیده است.
نیلا نویرا وزیر صنعت، انرژی و معدن تونس گفت: «منکر این مسئله نیستم که اختلال در عرضه سوخت به ویژه در مناطق نزدیک به پایتخت و شمال کشور وجود دارد. بخش انرژی با تاخیر در تحویل مواجه است. حتی زمانی که پمپ بنزینها مقدار معمول را عرضه میکنند، مشکل کمبود سوخت حل نمیشود، زیرا رانندگان برای سوختگیری وسایل نقلیه خود عجله دارند. امیدواریم این بحران در هفته جاری با از سرگیری عرضه سوخت طبیعی تونس پایان یابد.»
ناظران اقتصادی معتقدند که اگر دولت نتواند نقدینگی کافی برای پرداخت محمولههای آتی پیدا کند، کسری عرضه سوخت ممکن است برای چند هفته ادامه یابد. دولت تونس این موضوع را رد کرده که در بحبوحه وخیمتر شدن وضعیت اقتصادی، در پرداخت به واردکنندگان کالاهایی مانند بنزین با مشکل روبرو است.
مقامات تونسی این کمبود را به رفتار مصرف کنندگان و مشکلات توزیع بین المللی نسبت دادند. دولت متوجه شده است که نحوه پرداخت به واردکنندگان سوخت عامل تأخیر در عرضه بوده است، اما وعده داده است که در روزهای آینده سوخت کافی وجود خواهد داشت.
کلید واژه
ارسال نظرات