محققان یک شرکت دانش بنیان موفق به کشت صنعتی جلبکهای بومی شدند و از آن کودهای ارگانیکی را برای کشت سریع برنج به تولید رساندند.
به گزارش افرنگ خبر /رقیه حسنی عضو یک شرکت دانش بنیان حوزه زیست فناوری گفت: ما موفق شدیم در این شرکت دانش بنیان به صورت صنعتی چند نوع جلبک را کشت بدهیم و محصولات مختلفی در قالبهای متفاوت به تولید برسانیم.
وی با بیان اینکه این جلبک های کشت داده شده را به صورت پودر تولید می کنیم، گفت: جلبک خواص زیادی دارد و سرشار از انتی اکسیدان و ویتامین است که می تواند به عنوان منبع غذایی مورد استفاده قرار گیرد.
حسنی با تاکید بر اینکه کشت جلبکهای بومی کشورمان می تواند به صرفه باشد که ما نیز در این شرکت چنین جلبکهایی را کشت می دهیم، گفت: یکی از محصولاتی که از این جلبکها در این شرکت نیز به تولید رسیده مکملهای دام و طیور است. این مکمل آنتی ویروس و آنتی باکتریال است و باعث افزایش شیردهی دام و طیور می شود.
وی افزود: از آنجایی که مکملهای بر پایه جلبک همواره وارداتی بوده اند و از قیمت بالایی برخوردارند، استفاده از این محصول ایرانی می تواند به صرفه باشد ضمن اینکه عاری از مواد شیمیایی بوده و برای دام و طیور ضرری ندارد.
به گفته حسنی، این محصول از جمله محصولات ارگانیک محسوب می شود که در سلامت دام و طیور تاثیر زیادی دارد.
وی با اشاره به یکی دیگر از محصولاتی که در این شرکت با پودر جلبک به تولید رسیده گفت: از انجایی که برخی شالیکاران برای کشت برنج با مشکلاتی از جمله افتادگی و شکستگی برنج مواجه هستند ما توانستیم راهکاری برای این منظور بر پایه جلبک بیابیم.
نماینده این شرکت دانش بنیان با اشاره به پودری به عنوان جایگزین کودهای شیمیایی برای کشت برنج عنوان کرد: این پودر بر پایه جلبک را به صورت کودی تولید کردیم که مشکل شالیکاران را رفع می کند.
حسنی با بیان اینکه این کود در رشد برنج هم تاثیر زیادی دارد، عنوان کرد: این برنج زودتر از برنج های معمولی کشت داده می شود و از آنجایی که برنج یک کالای استراتژیک است می توانیم کود شیمیایی را حذف کنیم و از کود ارگانیک برپایه جلبک بهره ببریم.
کلید واژه
ارسال نظرات