امروز : دوشنبه 6 مرداد 1404 - 07:46

Afrang Khabar

1401/6/22 19:46

مخالفت‌ها با نظام سلطنتی در انگلیس با درگذشت ملکه الیزابت دوم رو به فزونی گرفته و گسترش مخالفتها، بقای این نظام را به چالش کشیده است.

افزایش مخالفت‌ها با سلطنت همزمان با درگذشت ملکه انگلیس

به گزارش افرنگ خبر /همزمان با اعلام انتقال تابوت حامل ملکه انگلیس از اسکاتلند به لندن و کاخ باکینگهام، مخالفان نهاد سلطنت و جمهوری خواهان با پادشاهی چارلز، فرزند ملکه انگلیس که مردم و حتی نمایندگان آنان در تعیین وی به عنوان عالی‌ترین مقام این کشور کوچک ترین نقشی نداشته اند، به شدت اعتراض کردند.

گراهام اسمیث از رهبران جمهوری خواهان در انگلیس به رسانه‌ها گفت: میلیون‌ها نفر در این کشور با پادشاهی چارلز که بدون نقش آفرینی مردم در فرآیند تعیین وی به پادشاهی رسیده است، معترض اند.

وی همچنین بازداشت معترضان به نظام سلطنت و سرکوب آنان را در روز‌های اخیر به باد انتقاد گرفت و آن را مغایر با اصول دموکراسی و آزادی بیان دانست.

اعتراض‌ها به پادشاهی چارلزسوم که به علت موروثی بودن تاج و تخت، پس از درگذشت ملکه ۹۶ ساله، بلافاصله و بدون رای نظر مردم و نمایندگان آنان به این مقام رسید علاوه بر انگلیس در اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی هم هر روز آشکار‌تر می‌شود.

روز دوشنبه، روسا و نمایندگان مجلس عوام و اعیان انگلیس و با حضور چارلز سوم در مراسم تشریفاتی در کاخ وست مینستر در لندن، درگذشت ملکه را به شاه جدید تسلیت گفتند.

شاه جدید و فرزند ارشد و ۷۳ ساله ملکه الیزابت دوم سپس با هواپیمای سلطنتی از فرودگاه نظامی لندن به ادینبورگ رفت تا در مراسم تشریفاتی دیگر که در میان تدابیر شدید امنیتی و پلیسی، با حضور دیگر اعضای خاندان سلطنتی برگزار شد، تابوت ملکه از کاخ هالیرود به کلیسای جامع سنت جایلز در مرکز اسکاتلند منتقل شود.

در طول این مسیر، شماری از افراد علیه اعضای خاندان سلطنتی شعار دادند که با واکنش نیرو‌های امنیتی مواجه شد و برخی بازداشت شدند. مخالفت‌ها با نظام سلطنت و رویکرد چارلز سوم به عنوان شاه جدید انگلستان در ولز هم رو به فزونی است.

پس از اینکه شاه جدید بریتانیا، پسرش ویلیام را ولیعهد خود اعلام کرد، به وی لقب شاهزاده ولز داد. این اقدام او، مردم این منطقه را که به اتفاق انگلیس، اسکاتلند و ایرلند شمالی انگلستان یا بریتانیا را تشکیل می‌دهند، به شدت خشمگین کرد.

معترضان می‌گویند، لقب شاهزاده ولز، تا قرن چهاردهم به شاهزادگان ولزی داده می‌شد و اکنون مردم ولز از این که این لقب به یک شاهزاده انگلیسی داده می‌شود، خشمگین اند و تغییر این رویکرد نهاد سلطنت را خواستارند.

اکنون مردم منطقه ولز طوماری الکترونیکی را تهیه کرده اند تا با دادن لقب شاهزاده ولز به انگلیسی‌ها مخالفت کنند. در نخستین ساعات تهیه این طومار، حدود ده هزار نفر آن را امضا کردند.

در ایرلند شمالی هم هواداران جمهوری از چندین ماه پیش به بالاترین میزان محبوبیت در این منطقه رسیدند. در اسکاتلند هم ضمن افزایش اعتراض‌ها به نظام سلطنتی، تقاضا‌ برای استقلال و جدایی از انگلیس به ویژه پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا رو به فزونی نهاده است.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما