بنابراین کارشناسان معتقدند که ارتقاء فناوریها و نفوذ آنها به بخش تولید محصولات به ارتقای صنعت کشاورزی کمک می کند و بدون استفاده از ابزارهای نوین و فناوری اطلاعات، قطعا اقدامات و عملکرد بازدهی پائینی خواهد داشت و چندان کارآمد نخواهد بود. فناوران زیستی هم با توجه به همین موضوع در تلاشند تا با توسعه فناوری اطلاعات در فرآیند تولید محصولات زیستی امکان تولید اقتصادی، تسهیل نفوذ فناوری و تجاریسازی محصولات تولیدی را افزایش دهند.
به طور مثال اینترنت اشیا و تجهیزات مرتبط با آن که به شبکه اینترنت متصل می شود و با گوشی های هوشمند قابل کنترل هستند نقش تاثیر گذاری در مدیریت بهینه و افزایش تولید محصولات دارند. این ابزارها به کشاورزان کمک می کنند تا عملکرد خود را ارتقا دهند و محصولاتی سالم و با بهره وری بیشتر تولید کنند.
به همین دلیل رخنه فناوری اطلاعات در تولید محصولات زیستی یکی از اهدافی است که ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اجرای ۱۰ پروژه ملی دنبال میکند. کاری که به افزایش تاب آوری و اشتغالزایی پایدار در کشور منجر خواهد شد.
پروژه توسعه فناوری اطلاعات در تولید محصولات زیستی با اجرای « ۵ پروژه توسعه اینترنت اشیا در هوشمندسازی مراکز تولید محصولات زیستی» و « ۵ پروژه توسعه سنجش از دور برای تولید محصولات زیستی کشاورزی» به اجرا درخواهد آمد.
سال ها است که استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشاورزی به یکی از ابزارهای کارآمد و غیرقابل انکار در این صنعت بدل شده است. اینترنت اشیا هم یکی از این فناوریها است که به اعتقاد کارشناسان، تحقق نسل جدید کشاورزی را در دنیا رقم خواهد زد.