1401/5/22 17:30
وجود آنتی بیوتیکدر شیر باعث میشود باکتریهای مفید مورد استفاده در تولید پنیر و ماست و سایر فرآوردههای تخمیری از بین برود؛ از این رو یک شرکت دانش بنیان کیتهای تشخیص سریع آنتی بیوتیک در شیر را تولید
به گزارش افرنگ خبر / آنتیبیوتیکها محصولات متابولیسم ثانویه میکروگانیسمها هستند که توانایی از بین بردن باکتریها و جلوگیری از رشد آنها را دارند. این آنتی بیوتیکها در کنترل و درمان بیماریهای عفونی و تحریک رشد دامها در خوراک دام استفاده می شوند .
اما وجود آنتی بیوتیک در شیر باعث میشود باکتریهای مفید مورد استفاده در تولید پنیر و ماست و سایر فرآوردههای تخمیری از بین برود؛ بنابراین وجود آنتیبیوتیکها در شیر علاوه بر ایجاد مشکل برای سلامتی، باعث کاهش کیفیت و میزان محصولات تولیدی میشود.
از این رو به منظور تعیین وجود یا عدم وجود آنتیبیوتیک در شیر خام، امروزه از تست کیتهای خاصی استفاده میشود که علاوه بر دقت عمل، از سرعت بسیاری نیز برخوردار هستند. یکی از روشهای سریع برای ارزیابی وجود آلودگی نمونههای شیر به آنتیبیوتیکهای تتراسایکلین و بتالاکتام ، استفاده از کیتهای تشخیص سریع آنتیبیوتیک در شیر است.
این مشکل و وارداتی بودن کیتهای تشخیص سریع آنتی بیوتیک در شیر ، باعث شد یکی از محققان ایرانی برای رفع این نیاز موفق شود کیت تشخیص سریع همزمان دو گروه آنتی بیوتیک تتراسایکلین و بتالاکتام را در شیر طراحی و تولید کند . محدثه حاجی عبدالوهاب مدیر عامل شرکت فناور دانش پژوهان فرتاک طب درخصوص محصول فناورانه خود گفت : محصول ما کیتهای تشخیص سریع آنتی بیوتیک در شیر است که میتواند دو گروه آنتی بیوتیک تتراسایکلین و بتالاکتام را در مدت زمان ۵ دقیقه شناسایی کند.
وی افزود: این محصول نمونه داخلی دیگری ندارد و ما اولین شرکت تولیدکننده این کیتها در کشور هستیم.
حاجی عبدالوهاب با اشاره به مزیتهای کیت تشخیص سریع آنتی بیوتیک در شیر ایرانی نسبت به نمونههای چینی و اروپایی موجود در بازار گفت: صفر تا صد این کیتها در داخل کشور تولید میشود. حتی مواد اولیه تولید آن هم در داخل کشور تامین میشود. از این رو مزیت کیتهای ما نسبت به نمونههای خارجی، داشتن کیفیتی در سطح کیتهای اروپایی با قیمتی پایینتر است که قابلیت رقابت با نمونههای اروپایی را دارد.
وی افزود : یکی از مزیتهای این فناوری، سرعت عمل آن است به طوری که در مدت زمان کمتر از ۵ دقیقه میتوان نتیجه را با حساسیت بالا به دست آورد. این کیت نیاز به آزمایشگاه ندارد و بدون نیاز به افراد متخصص قابل استفاده است به طوری که حتی در منزل نیز میتوان آن را برای تشخیص سالم بودن مواد غذایی به کار برد.
مدیرعامل این شرکت فناور با توضیح درخصوص کاربرد و نحوه استفاده از این کیتهای گفت: نحوه استفاده از این کیتهای کاغذی به این صورت است که آن را در داخل ظرف شیر قرار میدهیم. اگر میزان آنتی بیوتیک های موجود در شیر از یک حدی بیشتر باشد روی کیت یک خط قرمز تشکیل میشود.
وی گفت : انجام این تست یه الزام برای شرکتهای لبنیاتی است برای اینکه اگر میزان آنتی بیوتیک شیر بالا باشد نمیتوانند محصولات لبنیاتی دیگری مانند ماست و پنیر را از آن تولید کند چرا که این آنتی بیوتیکها جلوی فعالیتهای تخمیری را میگیرد. از این رو برای کارخانههای لبنیاتی انجام این تست بسیار اهمیت دارد چرا که سود حاصل از فراوردههای لبنی حاصل از شیر را از دست میدهند. علاوه بر این شیرهایی که دارای حد بالایی از آنتی بیوتیک را دارند میتوانند با ایجاد واکنشهای آلرژیک و حتی سرطان سلامت انسان را به خطر بیاندازد.
کلید واژه
ارسال نظرات