امروز : جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - 07:23

Afrang Khabar

1401/5/10 7:23

متخصص بیماری‌های چشمی با تشریح هفت باور اشتباه درباره چشم‌، گفت: با تجربه‌های شخصی و قبل از مراجعه به پزشک برای درمان بیماری‌های چشمی خود و دیگران نسخه درمانی نپیچید.

۷ باور اشتباه درباره چشم

به گزارش افرنگ خبر / کیانا حسن پور، با اشاره به اینکه درباره بیماری‌های چشمی همانند سایر بیماری‌هایی که در بدن وجود دارد، ممکن است باورهای غلطی وجود داشته باشد، اظهار کرد: نمی‌توان با تجربه‌های شخصی و قبل از مراجعه به پزشک برای خود و یا دیگران نسخه درمانی پیچید.

وی با بیان اینکه خشکی چشم یکی از بیماری‌های رایج چشمی است، افزود: باور غلطی که در بین بسیاری از افراد برای درمان بیماری خشکی چشم وجود دارد استفاده از داروهای گیاهی برای درمان چشم است.

حسن پور با بیان اینکه در محصولات گیاهی فرآورده‌هایی وجود دارد که اگر به طور مستقیم و یا توسط پوست وارد چشم شوند، اثرات مخربی دارد، ادامه داد: استفاده خودسرانه از داروهای گیاهی برای درمان چشم می‌تواند اثرات جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد.

وی، دومین باور اشتباه را درمان خودسرانه گل‌مژه عنوان کرد و گفت: هر نوع خوددرمانی و دستکاری چشم برای برطرف کردن گل‌مژه از اساس غلط است. ممکن است ضایعه‌ای که بر روی پلک ایجاد می‌شود، اصلاً گل مژه نباشد و با استفاده خودسرانه از دارو صدمات جبران ناپذیری به چشم وارد شود.

شستشوی چشم با چای سیاه دم کرده یکی دیگر از مواردی بود که حسن‌پور به آن اشاره کرد و افزود: این باور که سال‌ها است بین عموم مردم رایج شده که چای ولرم می‌تواند باعث بهبود عارضه‌های چشمی شود، دلیل آن فقط گرم بودن چای است. بنابراین چای به خودی خود هیچ اثر درمانی بر چشم ندارد و حتی می‌تواند باعث ایجاد عفونت‌های ثانویه نیز شود.

استفاده از عسل برای درمان ضایعات و بیماری‌های چشمی سومین باور اشتباهی است که این متخصص بیماری‌های چشمی به آن اشاره کرد و ادامه داد: چنانچه عسل به هر دلیلی وارد چشم شود می‌تواند درجاتی از عفونت و یا سوختگی‌های چشمی ایجاد کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه آلرژی چشمی بیماری است که به صورت دوره‌ای عود می‌کند ادامه داد: استفاده خودسرانه از دارو و یا فرآورده‌های گیاهی بسیار خطرناک است و می‌تواند باعث تشدید بیماری شود.

وی با بیان اینکه آب هویج در بینایی چشم هیچ تأثیر ثابت شده‌ای ندارد، گفت: در واقع ویتامین A موجود در آب هویج نمی‌تواند اثر محسوسی در بینایی داشته باشد و برای درمان افرادی که از کمبود این ویتامین رنج می‌برند دوزهای بالای ویتامین A توسط پزشک تجویز می‌شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه به باور غلط دیگری درباره استفاده از عینک اشاره کرد و توضیح داد: یکی از باورهای غلط در بزرگسالان این است که تصور می‌کنند اگر عینک استفاده کنیم چشم ضعیف‌تر یا تنبل می‌شود، این باور از اساس غلط و عینک وسیله‌ای اصلاحی است که نمی‌تواند مشکلی ایجاد کند.

حسن پور، باور غلط دیگر در مورد بیماری‌های چشمی را تبدیل یکباره آب مروارید به آب سیاه عنوان کرد و افزود: ابتلاء به آب مروارید همراه با نشانه‌های محسوسی مثل تاری دید و کاهش بینایی به طور محسوس است و تبدیل یکباره و بی‌علامت آب مروارید به آب سیاه تقریباً محال است.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما