باید دست سودجویان را از حوزه سلامت مردم قطع کرده و نگاهی گشایش محور را در جهت ارتقاء سطح خدمات بهداشتی و درمانی برای عموم مردم، سر لوحه کار خود قرار دهیم.
به گزارش افرنگ خبر / مسعود فاطمی، پرستار در یادداشتی که در اختیار این خبرگزاری قرار داده، نوشته است: هنگام مطالعه و فعالیت در حوزه مسائل اقتصادی، با دو واژه عرضه و تقاضا به وفور روبهرو شده که تقریبا در همه بازارها و کنش های اقتصادی مورد استفاده قرار میگیرد.
در همه بازارها رقابت بین فروشندگان و خریداران در جریان است. فروشندگان اهداف و منافع خود را دنبال میکنند و به دنبال افزایش سود هستند. خریداران هم همیشه به دنبال قیمت و کیفیت مناسب بوده و کاهش هزینه ها را از بازار طلب می کنند.
هزینه و زمان دو مؤلفه مهم در این عرصه است که باید به آن توجه داشت. حال اقتصاد سلامت را از دیدگاه عرضه و تقاضا و بر اساس اصول سرمایه داری مورد بررسی قرار میدهیم. یکی از وظایف دولت ها، مهیا کردن خدمات بهداشتی و درمانی برای عموم مردم است و باید هزینه کرد از جیب مردم، در پایین ترین سطح ممکن باشد.
بر این اساس اگر بخواهیم موجودیت اقتصاد سلامت را صرفاً به نگاهی مادی گرایانه و بر اساس قانون عرضه و تقاضا گره بزنیم، یعنی در تمامی بحران های سلامتی نه تنها نباید در جهت رفع درد و رنج های مردم گام برداشته، بلکه باید بیشترین هزینه را در جهات مختلف بر آن ها تحمیل کنیم . ابن موضوع نه تنها انسانی نبوده، بلکه با اصول و قوانین حاکم بر حکومت ها و سیستم های مدیریتی دنیا نیز کاملا در تضاد است.
دولت به وسیله خرید خدمت، تأمین تجهیزات و یارانه دارو از طریق بیمه ها و فراهم آوردن زیر ساخت های حیاتی برای حفظ و ارتقا سلامت مردم و کنترل و نظارت شدید بر بخش های مختلف اقتصاد سلامت، باید با این نوع نگاه سرمایه داری و صرفا مادی به این مسئله مهم، برخورد کند.
مواردی همچون سلامت، فراهم آوردن زیر ساخت ها، آموزش های فراگیر، امنیت و چندین مورد دیگر، نه تنها تابع نگاه صرفا مادی نبوده ، بلکه در جهت تقویت آن ها و کاهش هزینه برای گیرندگان خدمت، یعنی مردم، گام های مؤثری باید برداشته شود.
حیطه حیاتی و بسیار مهم بهداشت و درمان، مستقیم و یا غیر مستقیم با همه ابعاد زندگی یک انسان در ارتباط است و باید از این نوع نگاه صرفاً سرمایه داری حفظ گردد . مردم، به خصوص سطوح پایین جامعه، با انبوهی از آلام و رنج ها دست و پنجه نرم میکنند و نیازمند یاری دولت ها در همه ابعاد و به ویژه بعد سلامت هستند.
باید دست سودجویان را از حوزه سلامت مردم قطع کرده و نگاهی گشایش محور را در جهت ارتقاء سطح خدمات بهداشتی و درمانی برای عموم مردم، سر لوحه کار خود قرار دهیم.
ارسال نظرات