رئیس اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت گفت: مهم ترین موانع درمان ناباروری، مسائل ساختاری، هزینه های بالا و فقدان سهولت و دسترسی است.
به گزارش افرنگ خبر /صابر جباری، در نشست قرارگاه سلامت و جوانی جمعیت، افزود: مهمترین مسئله بحرانی پیش رو، موضوع پیری جمعیت است، بر این اساس رهبر انقلاب اسلامی نیز بارها در مورد بحث خانواده و جمعیت هشدار دادند و از انجام کار در این زمینه به عنوان حسنه ماندگار یاد کردند.
وی با اشاره به نرخ کنونی ۱.۷ باروری در کشور تصریح کرد: ایران در ۴۵ سال گذشته ۱۰ سال پیرتر شده است و تا سال ۱۴۲۰ به ازای هر یک کودک، ۵ سالمند در ایران خواهیم داشت، بنابراین باید یک حرکت صحیح و خردمندانه انجام شود.
جباری با مقایسه به نرخ جمعیت در مناطق مختلف، گفت: پیرترین جمعیت مربوط به استانهای گیلان و همچنین مازندران و سیستان و بلوچستان با رشد جمعیت بالا به عنوان جوانترین استانهای کشور محسوب میشوند.
رئیس اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت افزود: ایران دارای کمترین نرخ رشد جمعیت در منطقه غرب آسیا است و نرخ باروری در مقایسه با سایر کشورها وضعیت خوبی ندارد.
به گفته وی، ۳.۵ میلیون زوج نابارور در کشور وجود دارد و هر سال حدود ۸۸ هزار زوج به این گروه اضافه میشود.
جباری، نقش شبکه سلامت برای کمک به مسئله فرزند آوری را مهم برشمرد و افزود: با وجود ۲۸ هزار بهورز در کشور میتوان از این ظرفیت مناسب برای ارائه خدمات بهداشتی و افزایش نرخ جمعیت بهره مند شد.
وی بر بحث آموزش و فرهنگ سازی در این زمینه تاکید کرد و گفت: شبکههای بهداشت و درمان نقش مهمی بر عهده دارند تا بتوان از عوارض مسائلی چون عقیم سازی دائمی و سقط غیر قانونی و سزارین و ارجاعات مکرر برای انجام عمل IVF پیشگیری کرد.
رئیس اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت یادآور شد: از برجستهترین موانع درمان ناباروری میتوان به مسائل ساختاری، هزینههای بالا و فقدان سهولت و دسترسی اشاره کرد بنابراین باید به سمتی حرکت کرد تا مردم از خدمات درمان باروری آسان و ارزان بهره مند شوند.
جباری به تشریح بحث ارائه دستورالعملهای یکسان بهداشتی و درمانی، استفاده از ظرفیت خیرین و سازمانهای مردم نهاد، سبک زندگی سالم، پوشش بیمهای، تأمین خوابگاههای دانشجویی، ایجاد سامانه جامع ثبت اطلاعات باروری، تسهیل شرایط رفاهی و تولید محتوای علمی در حوزه جمعیت پرداخت.
در ادامه جلسه قرارگاه سلامت و جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی ایران، اعضای کمیتههای تخصصی به بیان نظرات و پیشنهادات اجرایی خود پرداختند که از مهمترین آنها میتوان به موضوع تأمین داروهای اثربخش و تجهیزات پزشکی، مشاوره، بیماریابی و تشخیص به هنگام، ارائه خدمات رایگان باروری، تکمیل خدمات سازمانهای بیمه گر، افزایش رفاه اجتماعی، تکمیل زیر ساختها، توسعه کارهای پژوهشی، تغییر رویکرد فرهنگی و بهداشتی و ایجاد کمیته پایش و نظارت اشاره کرد.
ارسال نظرات