امروز : جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - 10:14

Afrang Khabar

1401/3/23 22:14

سخنگوی اجرای قانون جدید چک گفت: استفاده از چک تضمین شده در مواردی است که مبادله در حال شکل گرفتن است و افراد می‌خواهند وجه را نقداً پرداخت کنند.

الزام بانک‌ها به ثبت چک‌های تضمینی درسامانه صیاد

به گزارش افرنگ خبرآمنه نادعلی زاده در خصوص روند صدور چک تضمین شده در بانک افزود متقاضی چک تضمین شده با مراجعه به بانک و درخواست چک تضمین شده می‌تواند یک فقره چک بر اساس مبلغ درخواستی تحویل بگیرد.

وی ادامه داد: بانک صادر کننده موظف است در حین تحویل چک تضمین شده، اطلاعات چک شامل تاریخ، هویت صادر کننده، مبلغ چک و هویت گیرنده را در سامانه صیاد ثبت و تایید کند.

سخنگوی اجرای قانون جدید چک ادامه داد: ثبت و تایید این چک توسط خود بانک انجام می‌شود، اما گیرنده بهتر است حتما چک را از مسیر‌های استعلامی بررسی کند و مطمئن شود که این چک با مبلغ و تاریخ صادر شده به نفع او ثبت شده است.

نادعلی زاده تصریح کرد: چک‌های تضمین شده قابل انتقال به غیر نیست.

وی افزود:چک تضمین شده با چک عادی متفاوت است و چک‌های عادی عمدتاً برای پرداخت دیونی که به آینده موکول می‌شود مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما استفاده از چک تضمین شده در مواردی است که مبادله در حال شکل گرفتن است و افراد می‌خواهند وجه این مبادله را نقداً پرداخت کنند و قرار نیست پرداخت به آینده موکول شود.

سخنگوی اجرای قانون جدید چک در خصوص جعل چک تضمین شده گفت: در گذشته چک تضمین شده توسط خود بانک‌ها صادر می‌شد و فاقد شناسه صیادی بود بنابراین اگر متقاضی چک تضمین شده این چک را جعل می‌کرد برای دریافت کننده چک به راحتی قابل احراز نبود و جهت کسب اطمینان باید به بانک صادر کننده مراجعه می‌کرد.

نادعلی زاده افزود: در خصوص تخلفات بانکی صورت گرفته مربوط به چک تضمین شده آمار دقیقی در اختیار نداریم، زیرا در مواردی که جعل چک رخ می‌دهد افراد به پلیس و مراجع قضایی مراجعه می‌کنند و این آمار به بانک مرکزی منعکس نمی‌شود.

وی در پایان تصریح کرد: از تاریخ ۱۷ خرداد و با صیادی شدن چک‌های تضمین شده، افراد می‌توانند با مراجعه به روش‌های اعلامی، اصالت چک‌های تضمین شده را کنترل و از صحت آن اطمینان حاصل کنند.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما