سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران با بیان اینکه خطر ریزش در متروپل کاهش پیدا کرده و حد بحران از مرحله ملی به استانی رسیده بود، گفت: برهمین اساس آتشنشانی تهران، فرماندهی خود را به آتشنشانی اهواز و آبادان واگذار کرده و به ماموریت خود خاتمه دادند.
وی ادامه داد: در این ۱۲ روز که آتشنشانی تهران فرماندهی عملیات را برعهده داشت در هیچ یک از بخشهای عملیاتی برای هیچ یک از نیروهای امدادی که تحت امر آتشنشانی تهران بودند مشکلی به وجود نیامد. در عین حال عملیات نیز با سرعت پیش میرفت و آتشنشانان با اتخاذ تدابیر عملیاتی مناسب توانستند امور را پیش ببرند.
ملکی درباره گلایه برخی از هموطنان در خصوص تاخیر در امدادرسانی به حادثه متروپل نیز اظهار کرد: حال و روز مردم آبادان را درک میکنیم و با آنها هم درد هستیم. در تمام این روزها مردم همکاری بسیار خوبی با آتشنشانی داشتند. البته گلایههایی وجود داشت که این میتواند متوجه بسیاری از نیروهای امدادی باشد.
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران گفت: در تمام نقاط دنیا طی بحرانها زمانی طول میکشد که نیروهای امدادی برنامه ریزی لازم را انجام دهند. آتشنشانی تهران بلافاصله طی همان ساعات اولیه به سمت آبادان اعزام شد اما به دلیل وجود گرد و خاک امکان اعزام با هواپیما وجود نداشت و با وجود اینکه به فرودگاه هم رفتیم به صورت زمینی به سمت آبادان حرکت کردیم. این موجب شد که برای بعضی این تصور ایجاد شود که نیروهای امدادی سایر شهرها از جمله تهران دیر به آبادان رسیدند.
وی اظهار کرد: مردم آبادان در روزهای اول با دستان خالی به ما کمک میکردند اما زمانی که لجستیک لازم فراهم شد امدادرسانی سرعت گرفت و امدادگران نیز اقدامات بیشتری را انجام دادند. طبیع است که اگر خدای نکرده در تهران حادثهای رخ دهد نیروهای امدادی دیگر استانها نمیتوانند خود را یک ساعته به محل وقوع حادثه در تهران برسانند و این به معنای تاخیر در عملیات نیست.
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران گفت: نیروهای عملیاتی آتشنشانی تهران زمانی که از وقوع حادثه ریزش ساختمان متروپل با خبر شدند به آماده باش درآمدند و ما حوالی ساعت سه بعد از ظهر همان روز آماده بودیم، این در حالی بود که هنوز درخواستی از آتشنشانی تهران برای اعزام نیروی کمکی به آبادان نشده بود.