کود و آفتکشهایی که در صنعت کشاورزی و باغداری مورد استفاده قرار میگیرند، از جمله محصولاتی هستند که میتواند دوست یا دشمن طبیعت باشند.
به گزارش افرنگ خبر / به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، کود و آفتکشهایی که در صنعت کشاورزی و باغداری مورد استفاده قرار میگیرند، محصولاتی هستند که اگر به شکل شیمیایی تولید شوند؛ مخل طبیعت و حیات هستند و اگر از دل طبیعت برآیند دوستدار و حافظ عمر پایدار آن. به همین دلیل سالها است دنیا به سمت تولید و استفاده از کودها و آفتکشهای زیستی راغب شده است. محصولاتی که عمر زمین را کم نکنند و مخاطرات آنها برای ادامه حیات جانداران و طبیعت کمتر باشد.
از این رو ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فراخوانی منتشر کرده است تا از طرحهای پیشنهادی شرکتهای فعال حوزه کود و آفتکش برای تولید بار اول، توسعه مقیاس، توسعه بازار و طرحهای فناورانه با قابلیت کاهش وابستگی یا افزایش صادرات حمایت کند.
«فراخوان حمایت از طرحهای زیست فناورانه در حوزه کود و آفت کش» طرحهایی که به «توسعه تولید کودها و آفت کشهای زیستی، بیوشیمیایی و شیمیایی (سویه جدید، فرمولاسیون جدید و غیره)»، «بهبود کارایی و افزایش ماندگاری کودها و آفتکشها (کودهای کند رهش، غنی شده و غیره)»، «تولید ترکیبات هیومیک، اسیدهای آمینه، بیوچار، عصاره جلبک و غیره» و «افزایش تولید کودهای بایوکمپوست» کمک کنند را در اولویت حمایت قرار داده است.
فناوران در ارائه طرحهای خود باید مواردی، چون «سطح آمادگی فناوری و سطح آمادگی بازار »، «وجود زیرساخت تولید یا امکان همکاری با سایر شرکتهای تولیدی»، «وجود بازار داخلی یا خارجی برای محصول»، «بهره برداری از فناوریهای جدید و کارآمد در توسعه محصول» و «امکان اخذ مجوزات لازم» را رعایت کنند.
علاقهمندان مشارکت در این طرح تا پایان اردیبهشت فرصت دارند. برای کسب اطلاعات بیشتر به آدرس اینترنتی https://biodc.isti.ir/ مراجعه کنید.
کلید واژه
ارسال نظرات