امروز : شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ - 06:43

Afrang Khabar

1401/1/27 18:43

رئیس جمعیت هلال احمر گفت: قبلاً سهمیه دارویی هلال‌احمر کم و حتی از برخی داروخانه‌های خصوصی کمتر بود که در دیدار با مسئول سازمان غذا و دارو قرار شد این سهمیه افزایش پیدا کند.

افزایش سهمیه داروخانه های هلال احمر

به گزارش افرنگ خبر / پیرحسین کولیوند با حضور در برنامه صف اول با اشاره به فعالیت‌های گسترده و خدمت‌رسانی این جمعیت گفت: امدادرسانی در حوادث و بلایا، تنها یکی از خدمات هلال‌احمر است. هلال‌احمر ایران در حوزه‌هایی نظیر بهداشت و درمان، تدارکات پزشکی، مسئولیت‌های اجتماعی و گام دوم انقلاب، بین‌الملل و آموزش‌های همگانی، در کنار مردم بوده و با حضور داوطلبان، نقش پررنگ و چشم‌گیری ایفا می‌کند. یکی دیگر از وظایف هلال‌احمر، پاسداری از کار خیری است که مردم انجام می‌دهند. این جمعیت، کمک‌های مردمی را به دست کسانی که نیازمند واقعی هستند می‌رساند و تا امروز تلاش شده که در حوادث هر آنچه در توان دارد برای خدمت بی‌منت به مردم ارائه دهد.

کولیوند با اشاره به منابع مالی و اعتبارات این جمعیت نیز گفت: دولت بودجه‌ای را به عنوان کمک در اختیار جمعیت هلال‌احمر قرار می‌دهد. بااین‌حال بیشتر منابع بودجه‌ای از طریق منابع مردمی، خیرین، داوطلبان و منابع مالی داخلی این جمعیت تأمین می‌شود.

رسیدگی به وضعیت معاش امدادگران؛ دغدغه بزرگ هلال‌احمر

رئیس جمعیت هلال‌احمر بزرگ‌ترین دغدغه فعلی این جمعیت را وضعیت معاش امدادگران برشمرد و گفت: یکی از دغدغه‌ها بعد از موضوعات امدادی؛ امدادگران و نجاتگران جمعیت هستند که با ایثارگری در جاده‌ها و پایگاه‌های امداد جاده‌ای به مردم خدمت می‌کنند. امدادگران با ۲۴۰ ساعت حضور در پایگاه‌ها بدون بیمه و کمترین دریافتی را دارند. برای تعیین تکلیف وضعیت کاری این عزیزان از همه نمایندگان مجلس و شخص رئیس‌جمهور کمک خواسته‌ایم تا هرچه زودتر این مساله حل شود. دغدغه بعدی؛ بالا بردن سطح اطلاعات و آگاهی مردم است تا مردم و شهروندان بهترین رفتار را در مخاطرات داشته باشند که کمترین آسیب را ببینند.

هماهنگی بالای دستگاه‌های خدمت‌رسان در سیل زمستان

کولیوند با اشاره به مدیریت یکپارچه در بحران‌ها تصریح کرد: براساس قانون، وظیفه مدیریت بحران بر عهده سازمان مدیریت بحران کشور است و این سازمان فرماندهی اصلی میدان را بر عهده داشته و هر ارگانی نیز بر اساس دستور سازمان مدیریت بحران، تکلیف و وظیفه مشخصی دارد. به‌عنوان‌مثال در سیل اخیر که سه استان جنوبی را درگیر تنش کرده بود، هماهنگی و همدلی مثال‌زدنی بین دستگاه‌ها به وجود آمد. در این سیل تنها با یک تلفن با فرماندهی سپاه و ارتش، ۴ هواپیما در اختیار جمعیت هلال‌احمر قرار گرفت تا بزرگ‌ترین محموله امدادی در کمترین زمان ممکن به منطقه اعزام شود. این حضور میدانی در کنار خدمات ارائه‌شده باعث کاهش آلام مردم شد.

رئیس جمعیت هلال‌احمر تصریح کرد: هلال‌احمر فقط در حوادث نیست که به مردم کمک می‌کند بلکه این جمعیت با شناسایی افراد کم‌برخوردار در نقاط محروم کشور به‌صورت دوره‌ای و بدون منت در قالب طرح‌های مختلف به آن‌ها کمک می‌کند.

کولیوند با اشاره به زمان رسیدن نیروهای واکنش سریع جمعیت هلال‌احمر به صحنه حوادث گفت: تیم‌های واکنش سریع جمعیت هلال‌احمر افراد باتجربه و زبده‌ای بوده و در هر حادثه‌ای اولین گروه هستند که درصحنه حضور پیدا کرده و بعد از ارزیابی؛ شرایط حادثه را به مرکز کنترل و هماهنگی عملیات منتقل می‌کنند. علاوه بر این، جمعیت هلال‌احمر با تربیت ۴۰ هزار امدادگر و نجاتگر در کنار داوطلبان این جمعیت در زمان حوادث و بحران‌ها حضور فعال دارد.

نوسازی ناوگان لجستیکی هلال‌احمر در سال جاری

رئیس جمعیت هلال‌احمر ادامه داد: یکی از موضوعات مهم در حال حاضر، لزوم بازسازی و نوسازی لجستیک و ناوگان زمینی و هوایی هلال‌احمر است که برنامه‌ریزی کردیم تا در سال ۱۴۰۱ محقق و خدماتی درشان ملت ایران به آن‌ها ارائه شود.

کولیوند گفت: تا قبل از سال جدید، وضعیت شارژ انبارهای امدادی هلال مناسب نبود اما رئیس جمهور وقتی متوجه موضوع شد دستور داد که بودجه‌ای سریعاً در اختیار هلال‌احمر قرار گیرد. این بودجه از سوی سازمان برنامه و بودجه دستخوش تغییراتی شد که امیدواریم در جلسه با سازمان برنامه و بودجه این مساله حل شود تا بتوانیم ذخیره انبارهای هلال‌احمر را به حد استاندارد برسانیم. هلال‌احمر همیشه باید برای بحران‌های احتمالی آماده باشد، چادرها باید قبل از هر حادثه دوخته و آماده باشند، سایر اقلام امدادی و زیستی نیز به همین شکل. نمی‌توان منتظر حادثه ماند و سپس برای تأمین اقلام، اقدام کرد.

نیاز هلال‌احمر به بالگرد دید در شب

رئیس جمعیت هلال‌احمر در ادامه با بیان اینکه این جمعیت، پایگاه‌های امدادی بسیار خوبی در جاده‌ها دارد که توسط امدادگران زبده و آموزش‌دیده اداره می‌شود، افزود: با توجه به گستردگی حوادث باید در هر ۴۰ کیلومتر یک پایگاه جاده‌ای داشته باشیم اما هنوز با این هدف فاصله داریم.

کولیوند افزود: در مناسبت‌های خاص مثل ایام نوروز، پایگاه‌های هلال‌احمر با اضافه شدن پایگاه‌های سیار افزایش می‌یابد. امدادگران داوطلب زیادی با ما همکاری دارند و توانایی افزایش پایگاه‌های امدادی را داریم اما در موضوع ناوگان خودرویی و هوایی ضعیف هستیم. خودروها و آمبولانس‌های هلال‌احمر، هر ۱۰ سال یکبار با توجه به مأموریت‌های سختی که این جمعیت دارد، فرسوده شده و باید نوسازی شوند. در حال حاضر هم خودروهای نجات و هم آمبولانس‌های هلال‌احمر نیاز به نوسازی دارد. حتی بالگردهای جدید هم باید به ناوگان هوایی هلال‌احمر افزوده شود. بخصوص بالگرد دید در شب که بتوانیم در مأموریت‌های لازم پوشش به‌موقع داشته باشیم. خرید بالگرد دید در شب از اولویت‌های برنامه‌ای هلال‌احمر است.

سهمیه داروخانه‌های هلال‌احمر افزایش می‌یابد

رئیس جمعیت هلال‌احمر به فعالیت داروخانه‌های این جمعیت هم اشاره کرد و گفت: مذاکراتی با وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو داشتیم و هفته پیش داروخانه ویژه داروهای شیمی‌درمانی را راه‌اندازی کردیم که بتوانیم به این بیماران خدمت‌رسانی بهتری داشته باشیم.

کولیوند با اشاره به افزایش همکاری‌های هلال‌احمر با سازمان غذا و دارو گفت: با همکاری این سازمان در حال راه‌اندازی داروخانه آنلاین هم هستیم تا با توجه به شبکه گسترده بیماران نیازمند در سراسر کشور، داروی مورد نیاز بیماران خاص را درب منزل تحویل دهیم. قبلاً سهمیه دارویی هلال‌احمر کم و حتی از برخی داروخانه‌های خصوصی کمتر بود که در دیدار با مسئول سازمان غذا و دارو قرار شد این سهمیه افزایش پیدا کند چراکه بعضاً بیمارانی که به داروخانه‌های هلال‌احمر مراجعه می‌کنند، از قشر نیازمند جامعه هستند.

همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان

رئیس جمعیت هلال‌احمر به فعالیت شرکت نساجی و چند شرکت دارویی و درمانی هلال‌احمر نیز اشاره کرد و گفت: در جلسه با معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، برای تغییر شکل چادرهای هلال‌احمر و به‌روزرسانی اقلام و تجهیزات امدادی با توجه به نیاز روز و همچنین تولید داروهای متنوع و …برای خدمت‌رسانی بهتر به مردم، گفت‌وگو کردیم و در حال انتخاب چند شرکت دانش‌بنیان جهت همکاری هستیم. چراکه معتقدیم یکی از دستگاه‌هایی که می‌تواند براساس شعار سال، موفق عمل کند، هلال‌احمر است. این جمعیت، ظرفیت‌های عظیمی دارد که با فعالیت بر مبنای علم و فناوری می‌تواند توسعه بیشتری پیدا کند.

کاهش خسارات حوادث در ایام نوروز

رئیس جمعیت هلال‌احمر ادامه داد: مأموریت‌های هلال‌احمر در دوره جدید افزایش یافته و حضور گسترده‌تری در حوادث داشته است. طبیعتاً مأموریت‌های بیشتری هم از سوی هلال‌احمر انجام شده است. در ایام نوروز، ظرفیت هلال‌احمر ۱۰۰ درصد افزایش یافت و با همکاری خوبی که با وزارت بهداشت، پلیس راهور و … داشتیم، خسارات ناشی از حوادث کاهش یافت.

هلال‌احمر ایران الگو و زبانزد در حوزه فعالیت‌های برون‌مرزی

کولیوند، فعالیت‌های برون مرزی هلال‌احمر را در سطح جهانی، زبانزد و الگویی برای سایر جمعیت‌های ملی عنوان کرد و افزود: در اجلاس رهبران جمعیت‌های ملی، رئیس فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال‌احمر در دو سخنرانی خود به فعالیت‌های هلال‌احمر ایران اشاره کرد و این جمعیت را الگویی موفق برای سایر جمعیت‌های ملی دانست. جذب گروه‌های داوطلبی، واکسیناسیون مهاجران و اتباع خارجی و توسعه خانه‌های هلال از نمونه‌های عملکرد موفق هلال‌احمر ایران بوده است.

وی اضافه کرد: در این اجلاس، موضوع تحریم جمعیت هلال‌احمر ایران مطرح و باعث شد که فدراسیون، حسابی را داخل ایران باز کند تا در صورت وقوع حوادث، کمک‌های بین‌المللی به این حساب واریز شده و شامل تحریم نشود.

رئیس جمعیت هلال‌احمر به حضور این جمعیت در حوادث بین‌المللی نیز اشاره کرد و گفت: هرجا نیاز به کمک باشد، تیم‌های امداد بین المللی هلال‌احمر بی نظیر بوده و در هر حادثه‌ای می‌توانند مشارکت کنند. ما اولین جمعیت ملی بودیم که در مخاصمه روسیه و اوکراین برای کمک‌رسانی اعلام آمادگی کردیم و به دلیل خدمت ماندگار، عملکرد موفق در حوادث، اقدامات ارزشمند و برنامه‌ریزی و فعالیت‌های اخیر، فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و هلال‌احمر، برای اهدای جایزه هانری داویسون، هلال‌احمر ایران را انتخاب کرد. این یعنی موقعیت عالی جمعیت هلال‌احمر ایران در میان ۱۹۲ جمعیت ملی. همچنین هلال‌احمر ایران برای اولین بار به عنوان رئیس کمیسیون پیشنویس مجمع جهانی صلیب سرخ انتخاب شده است.

 

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما