امروز : جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - 06:51

Afrang Khabar

1400/12/24 6:51

کارآفرینی و ایجاد کسب‌وکار از دیدگاه بسیاری از شهروندان مستلزم داشتن شرایط مناسب مالی و تجربه فراوان است،اما هستند افرادی که کار در این عرصه را تقریبا با هیچ پشتوانه مالی شروع کرده‌اند .

وقتی تفکر درست، چراغ راه جوانی را روشن می‌کند

به گزارش افرنگ خبر / سید رسول البرزی جوان کارآفرین ۳۲ ساله یکی از همین افراد است، او در ابتدا، کارش را با سرمایه‌ای اندک آغاز کرد، با این حال قدم‌ها را محکم‌تر از گذشته برداشت تا بتواند فرصت‌های شغلی بسیاری را برای دیگران ایجاد کند، اکنون او مدیرعامل شرکت البرز توان است.

به مناسبت روز جوان، گفت‌وگویی را با یکی از جوانان کارآفرین استان انجام دادیم تا تجربه‌های خود را در اختیار هم‌سن و سالان خود قرار دهد.

نداشتن پشتوانه مالی بهانه‌ای برای راه‌اندازی کسب و کار نیست

سید رسول البرزی-مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان کنتورسازی البرز توان در گفت‌وگو ای می‌گوید: در زمینه سیستم‌های هوشمند مشغول به کار هستم، رشته دانشگاهی‌ام برق بوده و کسب و کارم وابسته به آن است.

وی با اشاره به اینکه ایجاد این کسب و کار ایده خودم بود، افزود: به این نتیجه رسیدم که بر محصول استراتژیک ایرانی تمرکز کنم، حدود سه سال یعنی از سال ۹۳ تا ۹۶ طراحی و ساخت آن زمان برد، هیچ‌گونه هزینه اولیه‌ای نداشت و با پنج میلیون تومان وام کارم را شروع کردم که طی این سال‌ها توسعه یافت.

این جوان کارآفرین گفت: سال ۹۶ کم‌کم کارم را شروع کردم و در حال حاضر ۱۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۰ نفر غیر مستقیم در کارگاهم مشغول به کار هستند.

وی با بیان اینکه انگیزه در هر کار بسیار مهم است، تصریح کرد: در صورتی‌که انگیزه در کسب و کاری نباشد، امکان ادامه کار وجود ندارد.

مدیرعامل شرکت دانش بنیان کنتورسازی البرز توان افزود: در ابتدا با هیچ، کارم را شروع کردم و سختی‌های بسیاری در مسیرم وجود داشت، اما به این فکر می‌کردم که در زندگی موثر باشم و تا آخرین لحظه‌ای که هدفم راه‌اندازی خط تولید این محصول است، باید ادامه دهم.

وی با تاکید بر اینکه با گذشت زمان بازار فروش را پیدا کردم، بیان کرد: اوایل کار با وجود اینکه جاهای زیادی برای معرفی محصول رفتیم اما به دلیل اینکه ابتدای راه بودیم اعتمادی برای خرید به ما نمی‌کردند، حتی چندین مرتبه کالای رایگان دریافت و آن را تست می‌کردند، همین که مطمئن می‌شدند محصول مناسبی است، اقدام به خرید می‌کردند.

البرزی بیان کرد: حمایتی از سوی مسئولان از ما انجام نشد و تنها در حد حرف و شعار بود، تنها حمایت از سوی پارک علم و فناوری استان و اداره آب صورت گرفت.

این جوان کارآفرین اضافه کرد: در ابتدا تامین قطعه برایم سخت بود، پولی برای هزینه نداشتم، بسیاری از سازمان‌ها و ادارات ما را به رسمیت نمی‌شناختند و به دلیل طرز تفکر خودشان به ما میدان نمی‌دادند، از طرفی پدرم بازنشسته بود و نمی‌توانست مرا آن طور که باید از لحاظ مالی حمایت کند، البته حضور خانواده، قوت قلبی برایم بود و با تمام سختی‌ها و مشکلات در این مسیر قدم گذاشتم.

وی گفت: محصول ما کاملا منحصربه‌فرد و با کیفیت بوده و نیاز سازمان‌ها را برطرف می‌کرد، یعنی زمانی‌که کسب و کارم را آغاز کردم، محصولی مشابه آن در کشور وجود نداشت.

البرزی با اشاره به اینکه بزرگ‌ترین دغدغه تولید، عدم همسوسازی سازمان‌های ذیربط است، تصریح کرد: نوسانات قیمت از دیگر موانع موجود در زمینه تولید بود که بسیاری مواقع این امر موجب زمین خوردن ما می‌شود.

وی تاکید کرد: برای شروع تفکر ما بر این اساس بود با راه‌اندازی آن بخشی از نیاز کشور تامین خواهد شد و در ابتدا به درآمد فکر نمی‌کردیم، البته بحث مالی و تولید ثروت مهم‌ترین مساله در زمینه تولید است، اگر فردی نتواند نیازهای مالی محصول تولیدی خود را تامین کند، قطعا با شکست مواجه خواهد شد.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان کنتورسازی البرز توان در توصیه به جوانان، افراد هم سن و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، گفت: نباید برای ایجاد هیچ‌گونه کسب و کاری ترس از آن داشته باشند، باید بدانند شغل‌های دولتی زندگی روزمره را برایشان ایجاد خواهد کرد، در صورتی که خودشان می‌توانند با ایجاد کسب و کار مناسب و ایده متعادل، روی پای خود بایستند.

وی در ادامه گفت: تفکر اشتباهی است که جوانان نداشتن پشتوانه مالی را بهانه‌ای برای ایجاد و راه‌اندازی کسب و کار بدانند، من در ابتدا با هیچ شروع کردم، در حقیقت حرکت در مسیر موفقیت، برای راه‌اندازی کسب و کار به طرز تفکر افراد بستگی دارد.

البرز تاکید کرد: هیچ‌کس به طور ۱۰۰ درصد و قطعی نمی‌تواند به ما کمک کند و تنها به تلاش خود فرد بستگی دارد که او را در مسیر موفقیت و پیشرفت قرار می‌دهد، زیرا با ترس و استرس از موفق نشدن، هیچ پیشرفتی حاصل نمی‌شود و زندگی از آنچه هست دشوارتر می‌شود.

وی در پایان در خصوص محروم بودن استان برای راه‌اندازی کسب و کار، خاطرنشان کرد: قطعا استان‌های بزرگ امکانات بیش‌تری در دسترس دارند، اما نمی‌توان محروم بودن استان را مانعی برای ایجاد و راه‌اندازی کسب و کار و ادامه آن بیان کرد، حتی در این استان جوانانی هستند که کاری را راه‌اندازی کرده و با موفقیت برای توسعه آن در تلاش‌اند، پس همه جوانان ایده‌هایی در ذهن خود دارند که باید آن‌ها را بدون واهمه اجرایی کنند.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما