امروز : جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - 05:06

Afrang Khabar

1400/12/10 17:6

یکی از دغدغه‌های بزرگ در خانواده‌ها مشکلات اقتصادی و مالی می‌باشد که باید با راهکار‌های موثر و برنامه ریزی مناسب میزان دخل و خرج خانواده را یکسان کنیم.

راهکارهای طلایی کاهش مشکلات اقتصادی در نوروز

به گزارش افرنگ خبرراهکار‌هایی وجود دارد که می‌توانید با آن‌ها به جنگ مشکلات اقتصادی بروید و تا حدودی از فشار آن بر زندگی کم کنید.


برای حل مشکلات اقتصادی خانواده این کار‌ها را انجام دهید:

گام اول، مدیریت 
اقتصاد خانواده مقوله‌ای صرفا برای خانواده‌های پر درآمد نیست بلکه برای اقشار کم در آمد نیز کاربرد دارد. افزایش درآمد موجب بالا رفتن هزینه‌ها می‌شود و مدیریت هزینه‌ها می‌تواند هنر گردانندگان اقتصاد خانواده را نمایان سازد. شیوه مدیریت اقتصادی خانواده ها، امروزه بخش عمده‌ای از هویت آنان را تشکیل داده، رونق و شکوفایی اقتصادی، رشد و ترقی خانواده را در پی خواهد داشت.
راهکارهای طلایی رفع مشکلات اقتصادی خانواده در آستانه نوروز
برنامه ریزی کنید
برنامه ریزی اقتصادی خانواده در شکوفایی آن نقش اساسی دارد. خانواده بدون برنامه مثل سازمانی است که به حال خود رها شده است چرا که برنامه ریزی اقتصادی خانواده، اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت اقتصادی خانواده را مشخص می‌کند.

اهداف تشکیل دهندگان خانواده محقق نمی‌شود مگر آنکه مدیر خانه برای رسیدن به اهداف مورد نظرشان با شناخت کافی از امکانات و منابع در اختیار، برنامه ریزی داشته باشند. نخست باید چارچوب اهداف کلی خانواده تعیین شود، آنگاه کل برنامه به برنامه‌ها و هدف‌های کوچک‌تر برای رسیدن به هدف اصلی تقسیم شود. در این مسیر اهداف باید قابلیت تحقق داشته باشند و از خیال پردازی در تعیین آن‌ها دوری شود.

همه اعضای خانواده دوست دارند بهترین‌ها را در انتخاب محل زندگی، غذا، پوشاک و. داشته باشند، اما درصد کمی از خانواده‌های هستند که می‌توانند این نیاز‌ها را برطرف سازند و اگر در آمد خانواده محدود باشد تنها می‌تواند بخشی از این نیاز‌ها را برطرف سازد.

خانواده باید فهرستی از خواسته‌های خود را تهیه کند و درآمد خانواده را با این نیاز‌ها تطبیق دهد و انتخاب‌ها را طوری بررسی کند که به بهترین انتخاب دست یابد. همچنین مدیر خانواده باید به چگونگی توزیع منابع بین اعضای خود دقت کند، زیرا اگر این توزیع ناعادلانه باشد و یکی از اعضای خانواده قسمت بیشتری از درآمد خانواده را به خود اختصاص دهد، سهم کمتری برای دیگری می‌ماند.


هزینه‌ها را پیش‌بینی کنید
باید بدانید که خرید‌های ضروری خانه‌تان چه چیز‌هایی هستند، لیستی از آن‌ها تهیه کنید و مبلغ احتمالی آن را تخمین بزنید. هر بخش از خانه، خرید‌های خاص خود را دارد که این روز‌ها عمده‌ترین مخارج، خرید‌های لازم برای آشپزخانه است. می‌توانید خرید‌های روزانه را از خرید‌های ماهانه و قبض‌هایی که دو ماه یک بار باید پرداخت شود، جدا کنید. برای درست خرج کردن مبلغی که در نظر گرفته‌اید، به این نمونه توجه کنید؛ شما ۵۰ هزار تومان برای خرید مواد غذایی پروتئینی در نظر می‌گیرید، شما و همسرتان ممکن است به خوردن ماهی بیشتر از گوشت و مرغ علاقه داشته باشید، بنابراین مبلغ بیشتری برای خرید ماهی اختصاص می‌دهید تا بتوانید مخارج خانه را با بودجه‌بندی‌تان هماهنگ کنید.

 پول‌تان را از دسترس خارج کنید
درآمد همسرتان یا خود شما ممکن است کم نباشد، اما همیشه به آخر ماه که می‌رسد کم می‌آورید، این مساله یک دلیل اصلی دارد، شما بیشتر از درآمدتان خرج می‌کنید. برای اینکه بتوانید جلوی این کار را بگیرید همان روزی که حقوق همسرتان یا شما را به حساب‌تان می‌ریزند، مبلغی از آن را به حسابی جداگانه انتقال دهید تا فعلا دست نخورده باقی بماند و در صورت نیاز به آن حساب مراجعه کنید. بهتر است به اندازه هزینه‌هایی که برای خرج خانه پیش‌بینی کرده‌اید در حساب اصلی‌تان نگه دارید و بقیه را تا جایی که امکان دارد به حساب نیاورید.

به ویژگی‌های یک خرید خوب، دقت کنید
برای خرید کردن به چه چیز کالا توجه می‌کنید؟ قیمت؟ کیفیت؟ یا برند آن؟ بهتر است برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها به همه چیز توجه کنید. کالایی که قیمت کمتری دارد شاید در زمان کوتاه‌تری از کار بیفتد و مجبور باشید دوباره وقت و هزینه زیادی برای تعمیر آن صرف کنید یا حتی دوباره مجبور به خرید یکی دیگر شوید. می‌توانید به کالا‌هایی که قیمت نسبتا بیشتر، اما کیفیت بالاتری دارند هم توجه کنید تا پول‌تان از بین نرود. برای خرید‌های جزئی هم می‌توانید به حراجی‌ها توجه کنید، برخی برند‌های بسیار خوب جشنواره فصلی دارند، یا در روز‌هایی خاص تخفیف ویژه می‌دهند، در این شرایط شما با هزینه کمتری می‌توانید خرید بهتری داشته باشید.
راهکارهای طلایی رفع مشکلات اقتصادی خانواده در آستانه نوروز
پس انداز کنید
یکی از راهکار‌هایی که می‌تواند مشکلات اقتصادی خانواده را حل نماید داشتن پس انداز است. بدون پس انداز، هیچ خانواده‌ای نخواهد توانست به کامیابی برسد. پس انداز امری مشارکتی است و تنها با فعالیت سرپرست خانواده حاصل نمی‌شود، بلکه همه اعضای خانواده در آن سهیم اند. پس انداز کردن موجب تعدیل هزینه‌ها، تضمین آینده می‌شود و نقطه اتکای خانواده است.

روحیه همکاری بین اعضای خانواده
در حل مشکلات اقتصادی خانواده‌ها نباید تنها پدر و مادر مسئول باشند بلکه باید تمامی اعضای خانواده از جمله فرزندان در حل این مشکلات کمک نمایند. تقویت و سلامت اقتصاد خانواده در گرو تعامل مناسب بین اعضای خانواده و همچنین اولویت بندی نیاز‌های اقتصادی است.

زنان و مدیریت اقتصاد خانواده
زنان نقش ویژه‌ای در مدیریت و برنامه ریزی الگو‌های مصرفی در خانواده دارند. در قدیم زنان در برنامه ریزی الگو‌های مصرفی و قناعت پیشگی نقش پر رنگی را ایفا می‌کردند. امروزه مصرف وسیله‌ای برای خودنمایی کردن شده است که با آن افراد شخصیت خود را با آن به دیگران نشان می‌دهند، اما در قدیم مصرف صرفا یک رفتار اقتصادی بود که افراد پر در آمد به علت بهتر بودن وضعیت مالی از کالا‌های بیشتری هم استفاده می‌کردند.

زن در خانواده به عنوان مادر نقش اساسی در اصلاح الگوی مصرفی خانواده دارد. اگر در خانواده‌ای مادر نتواند مصرف و استفاده از کالا‌های مصرفی مدیریت کند اقتصاد خانواده دچار مشکل می‌شود. در جوامع امروزی زن نقش اساسی در گرایش یا گرایش نداشتن افراد خانواده به مصرف گرایی دارد، اما در قدیم نقش زنان در قناعت، بسیار چشمگیر بوده است.

انجام مشاوره‌های اقتصادی
برخی از خانواده‌ها خودشان به تنهایی نمی‌توانند از پس حل مشکلات اقتصادی بر بیایند و در مدیریت اقتصادی توانایی لازم را ندارند. این دسته از خانواده‌ها می‌توانند در حل مشکلاتشان از دوستان و آشنایان، اقوام، اعضای خانواده، همکاران شغلی و... راهنمایی بگیرند.

در حد درآمد خود خرج کنید
برخی از افراد با در آمد پایین به خاطر اینکه یک موقعیت کاذب اجتماعی ایجاد نمایند وام‌های غیر ضروری می‌گیرند و زیر بار قرض‌های کلان می‌روند تا بتوانند در مناطق بالای شهر سکونت کنند و یا خودرو‌های گران قیمت سوارشوند. این افراد در مقابل نمی‌توانند نیاز‌های ضروریشان مانند تغذیه مناسب، آموزش، تفریح، سفر و... را برطرف سازند؛ بنابراین باید در حد درآمد خود خرج کنید یعنی خانه، خودرو و سطح زندگی شما مناسب با درآمدتان باشد وتن‌ها یک سوم از درآمد خود را به اجاره خانه اختصاص دهید و حدود یک دهم آن را صرف مخارج خودرو و بنزین و بیمه کنید و بقیه در آمدتان را صرف صورت حساب‌ها و دیگر مخارج روزانه سازید.
راهکارهای طلایی رفع مشکلات اقتصادی خانواده در آستانه نوروز
توصیه‌های دینی برای رفع مشکلات اقتصادی خانواده

شکرگزاری
شکر گزاری از خداوند و شکر نعمت‌های فراوان او سبب افزایش رزق حلال می‌شود. همانطور که در قرآن آمده است: «از روزی پروردگارتان بخورید و شکر او را به جا آورید.» (سباء/۱۵) «و پروردگارتان اعلام عمومی کرده است که اگر شکر کنید، حتماً روزی شما را افزون خواهم کرد و اگر ناسپاسی کنید قطعاً عذاب من سخت خواهد بود.» (ابراهیم/۷)

سحرخیزی و استغفار
سحر خیزی و بیدار شدن به هنگام اذان صبح تا طلوع آفتاب روزی را افزایش می‌دهد. از دیگر کار‌هایی که سبب افزایش روزی می‌شود، استغفار از گناهان و ترک معاصی است. «گفتم از پروردگارتان آمرزش بخواهید که او همواره آمرزنده است، تا بر شما از آسمان باران ملایم، پی در پی فرستد و شما را به وسیله مال و پسران یاری کند و برای شما باغ‌ها و نهر‌های آب پدید آورد.» (نوح/۱۲-۱۰)

خوش خلقی با خانواده
خداوند به کسانی که با خانواده خود به خوبی رفتار می‌کنند و با اعضای خانواده شان خوش خلقی می‌نمایند روزی فراوان اعطا می‌کند. همانطور که در فرمایش امام صادق آمده است: «هر کسی که خوب گرداند نیکی اش را بر اهل خانواده اش، روزی اش افزوده می‌شود.» (میزانالحکمه، ج ۴، ص ۱۱۷)


صدقه دادن
صدقه دادن یکی از بهترین کار‌ها نزد خداوند است و موجب افزایش روزی می‌شود. مقدار صدقه مهم نیست، بلکه انگیزه و کیفیت آن اهمیت دارد. صدقه دادن تنها دادن پول و رفع نیاز مادی نیست بلکه انسان‌های تنگدست نیز امکان و فرصت صدقه دادن و بهره گیری از آثار معنوی و الهی آن را با نشستن بر پای درد ودل فردی یا آموزش مسلمانی دیگر دارند. حضرت علی (ع) فرمودند: «رزق و روزی را به وسیله صدقه دادن از آسمان پایین بکشید. (افزایش دهید)» (میزان الحکمه، ج ۵، ص ۳۲۳)

توکل و قناعت
برای حل مشکلات اقتصادی علاوه بر تلاش و کوشش، به خداوند توکل کنید، زیرا بدون توکل به خدا پیروزی و سعادت آدمی ممکن نیست و خیر و برکتی در زندگی نخواهد بود. همه چیز در این دنیا از آن خداوند است و هرچه اسباب مادی است او آفریده و در طول اراده اوست پس همیشه به او توکل کنید که جز او هیچ قدرت و نفوذی در عالم نیست.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما