نمایندگان مجلس در جریان بررسی لایحه بودجه 1401 در صحن علنی، با تصمیم کمیسیون تلفیق مبنی بر حذف معافیت مالیاتی سلبریتیها مخالفت کردند.
به گزارش افرنگ خبر / مالیات یکی از ابزارهای دولت برای «برقراری عدالت» در جامعه است؛ قاعده کلی این است با افزایش میزان درآمدِ افراد، درصد مالیات بر درآمد آنها نیز افزایش می یابد به گونه ای که افرادی که درآمد کمتری دارند مالیات کمتری می پردازند و افرادی که درآمد بالایی داشته و جز دهک های بالای جامعه هستند مالیات بیشتری را پرداخت می کنند.
البته اخذ مالیات از دو جنبه دیگر «تنظیم گیری» و «درآمدزایی» نیز برای دولت حائز اهمیت است اما مهم ترین کارکرد آن ناظر به نقش آفرینی در برقراری عدالت و کاهش فاصله طبقاتی در جامعه تعریف می شود.
در سال های گذشته موضوع جلوگیری از فرار مالیاتی دهک های بالای جامعه و حذف معافیت های مالیاتی غیرموجه در فضای کارشناسی و رسانه ای کشور بیشتر از گذشته مطرح شده است که یکی از مصادیق آن «معافیت مالیاتی هنرمندان و سلبریتی ها» است.
به اعتقاد کارشناسان، دلیل موجهی وجود ندارد که هنرمندان برخلاف سایر اقشار و اصناف جامعه از مالیات بر درآمد معاف باشند. در واقع منطق حکم می کند که آنها نیز همانند مابقی اشخاص حقیقی مشمول مالیات پلکانی بر درآمد شده یا همانند سایر کسب وکارها، مشمول مالیات بر سود 25 درصدی شوند.
با همین استدلال مجلس شورای اسلامی در قانون بودجه سال 1400 برای نخستین بار به موضوع معافیت مالیاتی هنرمندان ورود کرد و نمایندگان مجلس در در جریان بررسی جزئیات لایحه بودجه 1400 با رای موافق به بند الحاقی 3 تبصره 6 ماده واحده مقرر کردند؛ معافیت مالیاتی فعالیت های مربوط به انتشارات کمک درسی و فعالیت های هنری از قبیل بازیگری موضوع بند (ل) ماده (139) قانون مالیات های مستقیم، صرفاً تا سقف 2 میلیارد ریال در سال قابل اعمال است و بعد از آن حسب مورد به نرخ ماده (105) یا ماده (131) قانون مالیات های مستقیم مشمول مالیات می شود.
به بیان دیگر در قانون بودجه 1400 برای معافیت مالیاتی هنرمندان سقف 200 میلیون تومانی گذاشته شد به طوری در صورت عبور از این سقف، درآمد هنرمندان و سلبریتی ها نیز مانند مابقی اشخاص حقیقی و حقوقی ذیل ماده 105 و 131 مالیات های مستقیم مشمول مالیات شدند، این مصوبه مجلس در قانون بودجه 1400 برخلاف خواست دولت تدبیر و امید تصویب شد.
*مخالفت کمیسیون تلفیق با نظر دولت سیزدهم درباره مالیات هنرمندان در لایحه بودجه
اما موضوع حذف معافیت مالیاتی هنرمندان نه تنها به مرحله اجرا نرسید بلکه در جریان ارائه لایحه بودجه 1401 این بار دولت سیزدهم با یک عقبگرد نسبت به قانون بودجه 1400 بر معافیت مالیاتی بی قید و شرط هنرمندان تاکید کرد. موضوعی که با واکنش برخی از نمایندگان کمیسیون تلفیق بودجه مواجه شده و الزام قانونی مبنی بر حذف معافیت مالیاتی هنرمندان با تصویب این کمیسیون مجددا در لایحه بودجه 1401 اصلاح شد.
مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تصمیم دولت بر حذف معافیت مالیاتی هنرمندان می گوید: در لایحه بودجه هنرمندان را از مالیات معاف کرده بودیم، اما کمیسیون تلفیق این موضوع را حذف کرد. به مجلس نامه نوشتیم و تلاش می کنیم که این موضوع به اقتصاد هنر لطمه وارد نکند.
طبق مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه در جز یک بند (ق) تبصره 6 تصویر شد که «معافیت مالیاتی فعالیت های مربوط به انتشارات کمک درسی و فعالیت های هنری موضوع بند (ل) ماده (139) قانون مالیات های مستقیم» حذف شود.
سیدحمید پورمحمدی معاون سازمان برنامه و بودجه اینگونه عنوان می کند: آنچه که در لایحه دولت قید شده بود این بود که فقط انتشاراتی های کتاب های کمک درسی مالیات بدهند اما در کمیسیون تلفیق یکی از نمایندگان محترم در خصوص لغو معافیت مالیاتی هنرمندان پیشنهادی ارائه داده بود اما دولت با جدیت به دنبال حمایت از هنرمندان است. دولت بر معافیت مالیاتی هنرمندان اصرار دارد.
کلید واژه
ارسال نظرات