در ادامه سیر صعودی شمار مبتلایان به کرونا در گیلان، آمار بیماران بستری مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستانهای استان با افزایش بیش از چهار برابری طی ماه جاری به ۶۴۱ نفر رسید.
به گزارش افرنگ خبر /شمار مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ در گیلان از اواخر ماه گذشته همزمان با سراسر کشور روند افزایشی را آغاز کرد و براساس مقایسه آمار مبتلایان در ابتدای بهمن ماه امسال، تعداد مبتلایان بستری به کرونا با سویه غالب اُمیکرون در بیمارستان های استان بیش از چهار برابر شدهاست.
بستری های روزانه مبتلا به کرونا در بیمارستانهای گیلان که از اواخر دی ماه و اوایل بهمن به زیر ۵۰ نفر رسیده بود طی روزهای اخیر شتاب بیشتری گرفتهاست و طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۶۱ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستانهای استان بستری شدند.
با افزایش بستریهای روزانه و مجموع بستریها در بیمارستانهای گیلان، آمار بیماران بدحال بستری در مراکز آموزشی درمانی استان نیز صعودی است، هم اکنون ۹۴ بیمار بدحال تحت مراقبتهای ویژه قرار دارند.
اغلب افراد درگیر بیماری شدید؛ واکسن نزدهها هستند
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان با اشاره به روند افزایشی بستریهای مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان گفت: ۱۶ بهمن ۴۰۲ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای گیلان بستری بودند اما امروز طی ۱۰ روز به ۶۴۱ نفر رسید.
دکتر ارسلان سالاری با بیان اینکه بر اساس آخرین آمار، ۲۰ تا ۳۰ درصد بستریهای مبتلا به کرونا در بیمارستانهای گیلان گروه سنی زیر ۱۸ سال هستند، افزود: بیشتر افراد درگیر بیماری شدید نیز از واکسن نزدهها هستند.
وی بیان داشت: با توجه به اینکه امکان دارد تا در هفتههای آینده تعداد بیماران در بیمارستانها افزایش یابد، میطلبد که مردم بیشتر پروتکلهای بهداشتی پیشگیری را رعایت کنند، در تجمعات و مراسم ها کمتر حضور داشته باشند و در صورت ضرورت با فاصله اجتماعی و مراعات اصول بهداشتی باشد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان با تاکید بر اهمیت تزریق دُز سوم واکسن کرونا و اطلاع رسانی های بسیار در این باره افزود: با توجه به اینکه واکسیناسیون دُز سوم موجب مصونیت شده و شدت بیماری و مرگ و میر در برابر بیماری کووید ۱۹ را زیاد میکند، ضروریست تا مردم نسبت به تزریق واکسیناسیون کامل "هر سه دُز واکسن" اقدام کنند.
اُمیکرون مانند سویه دلتا خطرناک است
کارشناسان بهداشتی گیلان نیز معتقد هستند اُمیکرون به عنوان جدیدترین سویه ویروس کووید ۱۹ بیش از گروه سنی بزرگسال و میانسال، به کودکان تمایل دارد و متاسفانه برخلاف تصور عموم، مانند سویه دلتا بسیار خطرناک است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان گفت: کودکان و خردسالان در مقابل این سویه آسیبپذیرتر هستند بنابراین انجام واکسیناسیون آنها بسیار حائز اهمیت است.
دکتر آبتین حیدرزاده با بیان اینکه هرگونه بیتوجهی به پروتکلهای بهداشتی میتواند سلامت عمومی جامعه را به خطر بیاندازد افزود: رعایت پروتکلهای بهداشتی، دوری از تجمعات و استفاده از ماسک در کنار دریافت دزهای کامل واکسیناسیون میتواند در کنترل و پیشگیری از بیماری کووید ۱۹ بسیار تاثیرگذار باشد.
تزریق واکسن کرونا به گروه سنی ۹ تا ۱۱ سال از نهم بهمن ماه و گروه سنی پنج تا ۹ سال نیز از بیست و یکم همین ماه در این استان آغاز شد، برای این گروههای سنی ۲ نوع واکسن سینوفارم و پاستوکووک در نظر گرفته شدهاست، تزریق واکسن برای این گروههای سنی مانند واکسیناسیون سایر جامعه هدف در پایگاهها، مراکز جامع سلامت و خانههای بهداشت انجام میگیرد.
با توجه به سرایت بالای اُمیکرون و علاقمندی این سویه به کودکان ضروریست تا خانواده ها برای تزریق واکسن کرونا فرزندانشان به موقع تصمیم بگیرند تا خدای نکرده فرصتی برای جبران نباشد.
ضرورت بهرهگیری از همه امکانات برای درمان بیماران کرونایی
استاندار گیلان نیز در جلسه ستاد استانی مدیریت کرونا بر ضرورت افزایش مراکز درمانی سرپایی، بستری بیماران کرونایی در تمامی بیمارستانهای دولتی و خصوصی و استفاده از همه امکانات برای درمان آنان تاکید کرد.
اسدالله عباسی با اشاره به روند افزایشی ابتلا به کرونا و سویه جدید آن در کشور اظهار داشت: لازم است بیش از پیش نسبت به خودمراقبتی، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و اطلاع رسانی و آموزش صحیح در این بخش همت کرد.
وی با تاکید بر ضرورت تزریق دُز سوم واکسن کرونا، واکسیناسیون را بخشی از اقدامات مقابلهای با کرونا عنوان کرد و افزود: صیانت از جان مردم، امری مهم برای مسئولان است و در تلاش هستیم شرایطی فراهم شود تا مردم ضمن کار و تلاش برای امرار معاش، دستورالعمل های ستاد مدیریت کرونا را نیز اجرا کنند.
عباسی پرهیز از شکلگیری اجتماعات و توجه به فاصلهگذاری در اجتماعات غیرضروری را مهم برشمرد و با اشاره به اهمیت آگاهسازی عمومی از طریق رسانهها و تولید محتوا متناسب با همه گروه های سنی، به حوزه حمل و نقل نیز اشاره کرد و گفت: در این بخش هم باید شیوه نامههای بهداشتی مورد توجه باشد.
وی همچنین با اشاره به موضوع سفرهای نوروزی و ورود گردشگران به گیلان خاطر نشان کرد: در صورت ادامه شیوع کرونا تا آن ایام، حتما تصمیمات لازم با سنجش شرایط در آن زمان و مصوبات ستاد ملی کرونا اخذ میشود.
از ابتدای تزریق واکسن کرونا در این استان تاکنون پنج میلیون و ۱۸ هزار و ۶۵ دز واکسن به جامعه هدف تزریق شدهاست.
براساس آخرین ارزیابی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شهرستانهای لنگرود، لاهیجان، آستانهاشرفیه، ماسال، رودبار، رشت، خمام، تالش، بندرانزلی، صومعه سرا، فومن، املش، سیاهکل و رودسر در رنگ بندی قرمز کرونایی قرار دارند و آستارا، رضوانشهر و شفت نارنجی هستند.
گیلان دومین استان درگیر بیماری کووید ۱۹ است.
ارسال نظرات