قیمه نثار یکی از غذاهای سنتی قزوین است که معمولا در مهمانیهای بزرگ پای ثابت سفره غذاست و علاوه بر آن در ایام سوگواری به عنوان نذری آن را میپزند.
به گزارش افرنگ خبر / قیمه نثار یکی از غذاهای سنتی قزوین است که معمولا در مهمانیهای بزرگ پای ثابت سفره غذاست و علاوه بر آن در ایام سوگواری به عنوان نذری آن را میپزند.
در خود قزوین این غذا را با ادویه مخصوص قیمه نثار طبخ میکنند و با خلال پرتقال، بادام، پسته، زرشک و همچنین پلوی زعفرانی آن را سرو میکنند. با دستور پخت این غذای بینظیر همراه ما باشید.
گل سر سبد آشپزی قزوین و یکی از غذاهای سنتی ایران است که به سبک گذشته در آن از خلال پوست مرکبات و مغز خشکبار استفاده میشود. با آنکه شاید طرز تهیه آن از قیمه معمولی آسانتر باشد، اما کمتر کسی این خوراک لذیذ را در خانه تهیه میکند.
مواد لازم:
- گوشت خورشتی: ۵۰۰ گرم
- پیاز: یک عدد بزرگ
- رب گوجه فرنگی: دو قاشق غذاخوری
- آب: سه لیوان
- زردچوبه و ادویه خورشتی (ادویه قیمه نثار): یک قاشق چایخوری
- نمک و فلفل و دارچین: به میزان لازم
- زعفران دم کشیده: نصف پیمانه
- گلاب: دو قاشق غذاخوری
- زرشک و خلال پسته و خلال بادام: از هر کدام ۵ قاشق غذاخوری
- خلال پوست پرتقال شیرین شده: ۳ قاشق غذاخوری
- کره و شکر: از هر کدام ۳ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
۱. از آنجا که اغلب این قیمه، لابهلای پلو سرو میشود، چهار پیمانه برنج را بشویید، بپزید و بگذارید دم بکشد. برای تهیه قیمه، پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن داغ سرخ کنید تا رنگ آن طلایی شود. گوشت را به پیاز سرخ شده اضافه کرده و روی آن ادویه خورشتی، دارچین، زردچوبه و فلفل بریزید و بعد تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند، رب گوجه را هم به گوشت اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود، در آخر هم آب را اضافه کنید و صبر کنید تا گوشت بپزد.
۲. بعد از پخت گوشت، گلاب، نمک و نصف زعفران را اضافه کنید و بعد از ۵ دقیقه، خورشت شما که آب کم و غلیظی دارد، حاضر است. در یک تابه یک قاشق کره بریزید و خلال بادام و پسته را به مدت یک دقیقه تفت دهید. در یک تابه دیگر زرشکها را به همراه یک قاشق کره و یک قاشق شکر تفت دهید، خلالهای پرتقال هم با یک قاشق کره و شکر تفت دهید و کنار بگذارید.
۳. میتوانید نصف مواد خلال و زرشک را به قیمه اضافه کنید و نصف دیگر را برای تزئین نگه دارید. حالا پلو را در دیس بکشید و روی آن مقداری از مواد قیمه و خلال بریزید و بعد روی قیمه را با بقیه پلو بپوشانید، در انتها هم روی پلو را با کمی قیمه و خلالهای بادام، پسته، پرتقال، زرشک و همچنین پلوی زعفرانی تزئین کنید.
کلید واژه
ارسال نظرات