امروز : دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ - 06:44

Afrang Khabar

1400/10/8 6:44

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران از افزایش ۵۰ درصدی نرخنامه حفاری در بخش ریالی نسبت به سال گذشته خبر داد.

فرسودگی ۶۷درصد ناوگان حفاری

به گزارش افرنگ خبر /حمیدرضا گلپایگانی، با حضور در نمایشگاه توانمندی‌ها و دستاوردهای جهاد دانشگاهی ، با بیان این که حدود ۱۵ سال است که با جهاد دانشگاهی در زمینه های مختلف همکاری داریم، گفت: امروز شاهد پیشرفت بسیار عظیمی در حوزه شرکت‌های دانش بنیان مرتبط با صنعت نفت از جمله جهاد دانشگاهی هستیم. جهاد دانشگاهی ارتباط خوبی با دانشگاه‌های برتر ایران دارد که  از توان آنها در پروژه‌های مختلف بهره‌مند شده‌ایم.

وی با بیان این که در این نمایشگاه تفاهم نامه  مختلفی را با جهاد دانشگاهی  منعقد کردیم، گفت: یکی از این تفاهم‌نامه‌ها نوسازی و بازسازی دکل‌های حفاری است.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران تصریح کرد: حدود ۱۵ سال است که تجهیزات و دکل‌های حفاری را بازسازی نکرده‌ایم. به طور متوسط درصد خرابی این تجهیزات حدود ۶۷ درصد است و این باعث شده که راندمان بسیار کاهش یابد و مشتریان ما راضی نباشد. همچنین الزامات مربوط به کارفرمایان در بحث ایمنی نیز به خوبی رعایت نمی‌شود و کیفیت کار پایین است. از طرفی زمان پروژه‌ها نیز طولانی شده است.

وی افزود: با انعقاد این قراردادها و قراردادهای مشابه قطعا شاهد توسعه ناوگان حفاری خواهیم بود و  می توانیم ضمن افزایش رضایتمندی و افزایش الزامات ایمنی رضایت مشتریان را داشته باشیم و راندمان و درآمد نیز افزایش یابد.

گلپایگانی در ادامه گفت: بر این اساس تفاهم نامه‌ای که درخصوص نوسازی و بازسازی ۳۰ دکل را به مدت پنج سال به مبلغ ۱۰۰ میلیون یورو با جهاد دانشگاهی منعقد کردیم تا جهاد دانشگاهی نیز با استفاده از  توان شرکت‌های دانش بنیان از جمله شرکت‌های دانش بنیان خوزستانی در این راستا اقدامات لازم را انجام دهد. البته با سایر شرکت‌های دانش بنیان بزرگ که در این زمینه ارتباط خواهیم داشت.

وی با اشاره به اینکه طی ۳ ماه گذشته شتاب خوبی در زمینه رسیدگی به مشکلات ملی حفاری آغاز شده است، گفت: اولین اقدام آن همین قرارداد نوسازی و بازسازی تجهیزات حفاری است.

او عنوان کرد: فرسودگی ناوگان باعث کاهش راندمان و افت تولید تا حدود ۶۰ درصد شده است.  به جای این که با یک دکل ۴ حلقه چاه بزنیم، در سال کمتر از ۲ حلقه چاه احداث می شود که هم ما متضرر می شویم و هم کارفرمایان در ضرر خواهند بود.

مدیر عامل شرکت ملی حفاری ایران در ادامه گفت: اخیرا برای ۳۵ دکل را با مناطق نفت خیز با نرخ جدید قرار داد بسته‌ایم. چون نرخ نامه ضعف جدی داشت و پایین بود، آن را اصلاح کردیم. طبیعتا اصلاح نرخ نامه تاثیر مستقیمی بر روی راندمان کار دارد. وقتی نرخ پایین باشد و نتوانیم خود را در بازار به خوبی نگه داریم، طبیعتا شرایط خوبی نخواهیم داشت.

وی همچنین افزود: قرارداد پنج ساله ای را با مناطق نفت خیز تا پایان سال ۱۴۰۴ منعقد کردیم و قطعا آثار آن برای کل صنعت حفاری کشور مطلوب خواهد بود.

گلپایگانی در ادامه گفت: تمام صنایع از نظر قیمت رشد کردند به جز صنعت حفاری. اگر صنعت ملی حفاری که امروز در ایام سالگرد تاسیس آن است، تاسیس نمی شد، امروز باید دکل حفاری را روزی ۸۰۰ میلیون تومان کرایه می کردیم ولی خوشبختانه نرخ دکل در ایران یک سوم این قیمت است.

وی در پایان گفت: نرخنامه امسال تقریبا ۵۰ درصد در بخش ریالی نسبت به نرخ نامه سال گذشته افزایش داشته است. همچنین عدد قابل توجهی هم به شکل ارزی صرفا برای بازسازی دکل‌ها دریافت می کنیم که از همان محل با جهاد دانشگاهی قرارداد بسته‌ایم.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما