سخنگوی دولت گفت: دولت هیچ برنامهای برای افزایش قیمت بنزین ندارد.
به گزارش افرنگ خبر /آقای علی بهادری جهرمی در ادامه نشست خبری هفتگی خود با اشاره به برنامه دولت برای بازتوزیع یارانه بنزین به شیوه عادلانه آن هم نه در سطح ملی بلکه فقط به صورت آزمایشی و در دو جزیره افزود: یارانه بنزین الان به دارندگان خودرو تعلق میگیرد و به کسانی که خودرو ندارند این یارانه تعلق نمیگیرد.
سخنگوی دولت گفت: حتی به کسانی که چند خودرو دارند چند یارانه سوخت پرداخت میشود و به برخی تبعات آن مثل آلودگی هوا توجه نمیشود.
وی با تاکید بر اینکه شیوه پرداخت یارانه با نرخ همین بنزین خواهد بود افزود: بر اساس این طرح که اکنون به صورت آزمایشی در دو جزیره اجرا میشود یارانه بنزین به خود مردم داده خواهد شد.
آقای بهادری جهرمی تصریح کرد: طبیعتا بعد از این طرح آزمایشی این طرح به صورت ملی انجام میشود، اما قبل از آن اطلاع رسانی خواهد شد.
وی افزود: درباره اجرای آزمایشی در دو جزیره هم اطلاع رسانی خواهد شد و همین موضوع سبب شایعات متعدد شده است.
سخنگوی دولت گفت: دولت سیزدهم اهل تصمیمات یک شبه نیست، دولت مردمی است نه دولت امنیتی و متاسفانه این هم میراثی است که برای ما به یادگار مانده است.
سخنگوی دولت گفت: بنای دولت بر تغییر صرف مدیران دستگاهها نبوده و اولویت ما شایسته سالاری و کارآمدی اشخاص است.
آقای بهادری جهرمی سرعت گرفتن انتصابات در دولت را مطالبه به حقی خواند و افزود: در اکثر جلسات دولت رئیس جمهور بر این موضوع تاکید دارند.
وی گفت: بنای ما بر انتصاب افراد شایسته و کارآمد است و امکان دارد مدیری از دولت قبل این شرایط در او احراز شود و در پست خود بماند.
آقای بهادری جهرمی اعتقاد به نگاه تحولی دولت را از الزامات مدیران منصوب در این دولت خواند و تصریح کرد: طبیعتا هر مدیری به این نگاه اعتقاد داشته و ویژگیهای کارآمدی و شایستگی هم در او باشد در سمتهای مورد نظر منصوب یا ابقاء خواهد شد.
آقای علی بهادری جهرمی در ادامه نشست خبری هفتگی خود افزود: برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در این دو حوزه، در دراز مدت باید منتظر باشیم و ببینیم که نظر مجلس درباره لایحه بودجه ۱۴۰۱ چیست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سوال دیگری درباره کنترل قیمت کالاهای اساسی گفت: ریشه گرانی کالاهای اساسی را باید از دو بُعد مورد بررسی قرار داد، یک بُعد ناشی از بیماریهای زمینهای اقتصادی کشور و تورم چندین ساله است که ما میراث دار آن هستیم و دوم تخلفات گرانفروشی و بازار است.
آقای بهادری جهرمی گفت: در حوزه تخلفات بازار و گرانفروشی ستاد تنظیم بازار با جدیت این موضوع را پیگیری میکند و هر هفته توسط این ستاد به ریاست معاون اول تشکیل میشود تا تدابیر لازم برای آن اتخاذ شود.
سخنگوی دولت گفت: بعنوان مثال تدابیر تکمیل زنجیره توزیع کالا از جمله سامانه تجارت و سامانه بازرگان نظارتها را در این بخش افزایش میدهد.
وی افزود: با همکاری صنوف نظارتها از طریق خود اصناف صورت میگیرد و سازمان حمایت از مصرف کنندگان در این مورد همکاری دارد.
آقای بهادری جهرمی گفت: حتی مقرر شد بدنه مردم و بسیج با همکاری خود فعالان اقتصادی دراین مورد مشارکت داشته باشند.
وی افزود: ما نیازمند اصلاحات ساختاری در حوزه بانک و ارز هستیم و در بودجه ریزی بسیاری از این مسائل از جمله جلوگیری از رشد نقدینگی که باعث گرانی شده، دیده شده است ما در این مورد نیازمند برنامه ریزی درازمدت تری هستیم.
سخنگوی دولت گفت: ۱۲ واحد درصد از رشد واحد پولی جلوگیری شد که بخشی از نظام برنامه ریزی بودجه است.
وی ابراز امیدواری کرد: اصلاح در نظام پرداخت یارانهها محقق شود.
خبرهای خوب ارزی در راه است
آقای بهادری جهرمی در نشست خبری افزود: کشور در شرایط تحریمی است، اما نسبت به شرایط تحریمی با توجه به صادرات خوب نفت و کالاهای دیگر مشکلی در تامین ارز نداریم.
وی با اشاره به ثبات در بازار ارز، گفت: دولت با جدیت سیاست ثبات در بازار ارز را پیگیری میکند و تامین ارز تولیدکنندگان و صنعتگران جزو ضروریات دولت است که این در بحث درخواستهای ارز نیمایی قابل مشاهده است.
آقای بهادری جهرمی همچنین به نحوه تامین ارز ترجیحی در گذشته اشاره کرد و افزود: ناکارآمدی سیاستهای اقتصادی گذشته درخصوص نحوه تامین ارز ترجیحی گویای تصمیمات اشتباه و غلطی است که مردم امروزه درگیر وضعیت تورم آن هستند.
وی به اصلاح نحوه تامین ارز ترجیحی در مجلس اشاره کرد و گفت: با شروع کار دولت سقف تامین ارز ترجیحی تکمیل شده بود که دولت درخواست رسیدگی مجلس را با لایحه دوفوریتی برای افزایش منابع ارایه کرد و پس از مخالفت مجلس عملا دولت مکلف به اصلاح ساختار تامین ارز ترجیحی شد.
سخنگوی دولت افزود: هرگونه تغییر قطعی در روند تامین ارز و همچنین یارانهها از این تریبون به مردم اطلاع رسانی خواهد شد البته دولت در این مدت اقدامات حمایتی خود را صورت میدهد.
کلید واژه
ارسال نظرات