برنامه وزارت صمت این است که صندوق مدیریت عوارض صادراتی ایجاد شود.
به گزارش افرنگ خبر /آقای علیرضا پیمان پاک در نشست با فعالان اقتصادی و تشکلهای صادراتی در اتاق تهران افزود: اینکه عوارض از صنایع بالادستی گرفته شده و خرج بودجه جاری دولت شود، کار غلطی است که در این باره وزیر صمت در حال جنگ با اعضای دیگر دولت است.
تورم ۲۰۰ درصدی در مواد اولیه بستهبندی کالاهای صادراتی
رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ ایران از تورم ۲۰۰ درصدی در مواد اولیه بستهبندی کالاهای صادراتی در ۸ ماه گذشته خبر داد.
آقای بابک عابدین در نشست فعالان اقتصادی با رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران گفت: بیش از ۹۰ درصد از اقلام صنایع چاپ و بسته بندی در ایران وارداتی است و مشکل اصلی ما قوانین بازرگانی دست و پاگیری هستند که پیش روی واردکنندگان مواد اولیه قرار دارد.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ افزود: در داخل نیز مشکلات فروش مواد اولیه همچنان پابرجا است، به نحوی که تولیدکنندگان داخلی قیمت فروش کالای داخلی را با احتساب فوب وارداتی به علاوه حقوق و عوارض و نیز هزینه حمل و نقل، قیمتگذاری کرده و در بازار به فروش میرسانند که موجب شده در ۸ ماهه گذشته تورم ۲۰۰ درصدی را در صنعت بسته بندی تجربه کنیم که این چالش بزرگی برای تولیدکنندگان بوده و موجب شد صادرات کالاهای بسته بندی چاپ شده در ایران کاهش یابد.
وی اضافه کرد: پیشنهاد مشخص ما برای سازمان توسعه تجارت، بازبینی تعرفه و حقوق و عوارض گمرکی برای آن دسته از کالاهایی است که مواد اولیه صنعت چاپ کشور را تشکیل میدهند.
عابدین گفت: خواسته دیگر ما، افزایش سقف تعیین شده برای کارتهای بازرگانی تجاری است که اقدام به واردات مواد اولیه میکنند.
وی افزود: همچنین درخواست ما این است که ایجاد امکان واردات مرزی یا پیلهوری برای مواد اولیه مصرفی که با چالش تامین کالا مواجه هستند، فراهم شود و در عین حال، تسهیل در تضامین گمرکی نیز در دستور کار قرار گیرد.
عابدین همچنین فراهم سازی امکان واردات بدون انتقال ارز برای برخی از محصولات وارداتی از سوی سازمان توسعه تجارت ایران را خواستار شد.
لزوم رایزنی برای کاهش تعرفه ورود آبزیان ایران به اروپا
دبیرکل اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران نیز در این نشست با بیان اینکه هم اکنون تعرفه واردات آبزیان اروپا از ایران ۱۲ درصد است، در حالیکه برخی رقبا صفر درصد و برخی دیگر ۴ درصد تعرفه میپردازند، گفت: باید سازمان توسعه تجارت ایران برای کاهش تعرفه ورود آبزیان ایرانی به اتحادیه اروپا، رایزنی لازم را صورت دهد.
آقای علیرضا خدایی افزود: به دلیل اینکه در برخی دورهها درآمد نفتی ایران بالا بوده است، اروپا ما را در فهرست کشورهایی قرار داده است که مشمول تعرفه بالای واردات آبزیان هستند، به نحوی که صادرات ما مشمول تعرفه ۱۲ درصدی میشود، در حالیکه رقبای ما ۰ تا ۴ درصد تعرفه میپردازند، این در حالی است که این امر سبب شده تا در حال حاضر، ۱۰۰۰ تن صادرات به اروپا صورت گیرد که سهمی کمتر از یک درصد در سبد صادراتی ما دارد؛ هر چند قبلا ۲۰ درصد صادرات آبزیان ایران به اروپا صورت میگرفت.
وی گفت: هم اکنون ۵۰۰ میلیون دلار صادرات آبزیان صورت میگیرد که اگر زیرساختها حل شوند، در یک دوره ۴ ساله صادرات را به یک میلیارد دلار خواهیم رساند.
دبیرکل اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران افزود: طرحی از سوی اتحادیه به عنوان بسته حمایت از صادرات آبزیان ایران ارائه شده که بر اساس آن برای توسعه زیرساختها راهکارهایی بیان شده، اما باید دولت با برخی از مفاد آن موافقت کند ضمن اینکه این طرح هزینهای را هم به دولت تحمیل نمیکند.
صادرکنندگان فرش همچنان مشکل تمدید کارت بازرگانی دارند
دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف ایران هم در این نشست با بیان اینکه صادرکنندگان فرش همچنان مشکل تمدید کارتهای بازرگانی خود را دارند، گفت: متاسفانه حل و فصل این موضوع به دفتر مقررات صادرات و واردات سپرده شده بود، اما با وجود گذشت دو ماه هیچ اتفاقی نیفتاده است.
آقای حامد چمنرخ افزود: بیشتر مغازههای بازار تهران دارای سرقفلی هستند و امکان ارائه موارد درخواستی وزارت صمت برای تمدید کارتهای بازرگانی را ندارند و این خود به مشکل بزرگی تبدیل شده است.
وی گفت: اگر قرار بود که دفتر مقررات صادرات و واردات ایران کاری در این حوزه پیش برد، حتما این کار تا به حال انجام شده بود، بنابراین درخواست صادرکنندگان فرش این است که این کار از سوی ریاست کل سازمان توسعه تجارت ایران پیگیری شود.
چمن رخ گفت: ۵۰ درصد اعضای ما در اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف ایران در ماههای گذشته ریزش داشتهاند؛ زیرا کارتهای بازرگانی آنها تمدید نشده است.
ارسال نظرات