امروز : جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - 06:29

Afrang Khabar

1400/8/18 6:29

رئیس پلیس راهور ناجا از کاهش ۱۲ هزار نفری جانباختگان تصادفات در سال ۱۴۰۰ خبر داد و چگونگی جریمه خودروهای شیشه دودی بعد از رای دیوان عدالت را تشریح کرد.

کاهش ۱۲ هزار نفری جانباختگان در تصادفات

به گزارش افرنگ خبر /سردار سید کمال هادیانفر رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا صبح دیروز در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: پلیس راهور همواره ۴ مأموریت اصلی دارد، مدیریت ترافیک، تسهیل در عبور و مرور با رویکرد ارتقای ایمنی در ترافیک، کاهش تصادفات و سوانح ترافیکی و اطلاع رسانی و آموزش صحیح رفتار ترافیکی این ۴ مأموریت هستند.

وی افزود: ۶ هزار و ۲۰۰ تیم و واحد گشتی با هزار و ۴۹۱ واحد سیار در حال خدمت هستیم، بیش از ۵ هزار دوربین نظارتی و کنترلی مسائل ترافیکی را در اختیار پلیس می‌گذارند.

سهم پلیس در کاهش تصادفات تنها ۱۹ درصد است

هادیانفر گفت: بر اساس قانون وزارت راه ۳۳ درصد در حوادث ترافیکی نقش دارد و همچنین پلیس راهور ۱۹ درصد، وزارت صمت ۱۵ درصد، صداوسیما ۱۲ درصد، وزارت بهداشت ۱۱ و وزارت کشور که مسئولیت شهرداری‌ها را بر عهده دارد ۱۰ درصد در این حوزه نقش دارند.

رئیس پلیس راهور گفت: روزانه ۴۵ تا ۶۰ نفر در شرایط متفاوت در تصادفات جان خود را از دست می‌دهند و به ازای هر جان باخته ۱۵ تا ۲۰ نفر مجروح و یا جانباز می‌شوند.

وی ادامه داد: در سال ۹۹ تصادفات به ۴۹۹ هزار فقره کاهش یافت، سالانه ۵۳۳ هزار فقره تصادف در کشور را تجربه کرده‌ایم؛ همچنین در سال ۹۹ تعداد جانباختگان به ۱۵ هزار و ۳۹۶ نفر کاهش پیدا کرد.

کاهش ۱۲ هزارنفری جانباختگان تصادفات در ۱۵ سال گذشته

هادیانفر گفت: به طور متوسط در ۱۵ سال گذشته، ۱۹ هزار و ۵۴۱ نفر در تصادفات جان خود را از دست دادند. یعنی در بازه سال ۸۵ تا سال ۹۹ تعداد ۱۲ هزار و ۱۰۱ نفر کاهش داشته‌ایم.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی افزود: از سال ۸۵ تقریباً ۲۵۶ هزار مجروح در تصادفات داشته‌ایم که در سال ۹۹ این عدد ۲۷۶ هزار مجروح رسید. متأسفانه تقریباً ۱۵ تا ۲۰ درصد این افراد (مجروحین تصادفات) یا معلول، یا قطع نخاع و یا قادر به حرکت نیستند.

هادیانفر بیان کرد: در سال ۸۵ به ازای هر صد هزار نفر جمعیت متأسفانه ۳۹ نفر فوتی در تصادفاًت داشتیم که در سال ۹۹ به ازای هر صد هزار نفر این عدد به ۱۸.۳ نفر رسید.

فوت ۴.۲ نفر به ازای ۱۰ هزار وسیله نقلیه در سال ۹۹

وی گفت: نزدیک به ۳۷ میلیون وسیله نقلیه در کشور داریم که در سال ۸۵ به ازای هر ۱۰ هزار وسیله ۱۹.۵ نفر جان خود را از دست دادند که در سال ۹۹ این عدد به ۴.۲ نفر کاهش داشته است. کاهش ۱۵.۳ نفر در طول این ۱۵ سال را داشته‌ایم که معادل ۳۶۴ درصد و در خصوص برنامه ششم توسعه ۱.۵ نفر کاهش معادل ۳۵ درصد را داشته‌ایم.

رئیس پلیس راهور ناجا خاطرنشان کرد: اگر همدلی دولت را داشته‌ایم می‌توانیم شرایط خوبی را در کاهش تصادفات داشته باشیم.

به ازای هر ایرانی ۲ خودرو در جامعه داریم

وی افزود: می توان گفت به ازای هر ۲ ایرانی یک خودرو داریم، به همکاران اعلام کردم در تصادفات اگر ایربگ خودرویی باز نشده باشد یا عمل نکرده باشد حتماً خودروسازان را مقصر بدانند.

هادیانفر گفت: ۶۴۵ هزار و ۶۳۱ تصادف خسارتی در ۷ ماهه سال ۹۹ داشتیم که امسال به ۷۱۳ هزار و ۱۴۸ رسیده ایم یعنی ۶۷ هزار و ۵۱۷ عدد افزایش داشته ایم.

رئیس پلیس راهور گفت: در واقع ۸ هزار و ۲۱۶ فقره تصادف فوتی در سال ۹۹ به ۸ هزار و ۲۱۵ فقره در امسال رسیده است.

وی ادامه داد: در مجموع ۵ هزار و ۲۰۰ نقطه حادثه خیز داریم که حدود ۳ هزار نقطه آن در جاده ها هستند، که ۴۴ درصد تصادفات در همین نقاط حادثه خیز رخ می دهد و در ۱۵ سال گذشته علیرغم تاکیدات پلیس راهور هیچ کار مفیدی در این زمینه رخ نداده است.

افزایش ۹.۵ درصدی جانباختگان تصادفات در سال ۹۹

هادیانفر گفت: بر اساس آمار پزشکی قانونی در ۶ ماهه سال ۹۹ تعداد ۷ هزار و ۸۹۲ فوتی داشته ایم که در سال ۱۴۰۰ این عدد به ۸ هزار و ۶۴۴ نفر رسیده است، ۷۵۲ نفر افزایش یعنی ۹.۵ درصد افزایش داشته ایم.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی افزود: ۱۴۶ هزار و ۶۱۰ نفر مجروح در سال ۹۹ داشتیم که در سال ۱۴۰۰ این عدد به ۱۵۹ هزار و ۹۲۴ نفر رسیده است، در واقع ۱۳ هزار نفر (۹.۱ درصد) افزایش در این زمینه داشته ایم.

رئیس دولت یازدهم و دوازدهم در هیچ جلسه شورای عالی ترافیک حضور نداشت

هادیانفر بیان کرد: دولت دوازدهم لطف کمتری نسبت به تصادفات و برطرف کردن مشکلات این حوزه داشت. امیدواریم دولت سیزدهم اینگونه نباشد.

وی گفت: در دولت نهم و دهم شورای عالی ترافیک با حضور رییس جمهور برگزار شد اما در دولت یازدهم و دوازدهم اصلاً این جلسه با حضور رییس جمهور برگزار نشد.

رئیس پلیس راهور ناجا خاطرنشان کرد: ۲۷ درصد از کل تصادفات مربوط به واژگونی ها است.

بیشترین و کمترین تصادفات فوتی در کدام استانها است؟

وی افزود: بیشترین تصادفات فوتی در استانهای سیستان و بلوچستان، فارس، آذربایجان شرفی خراسان رضوی و کرمان رخ می دهد.

هادیانفر گفت: کمترین تصادفات فوتی هم در استانهای قم، سمنان، مازندران، اردبیل و لرستان رخ می دهد.

رئیس پلیس راهور گفت: ریالی از جریمه ها به پرسنل ناجا از تعلق نمی‌گیرد، طبق ماده ۲۳ قانون جرائم راهنمایی و رانندگی، ۲۰ درصد از محل جرائم به پلیس تعلق می گیرد. ۱۵ درصد به پلیس گفتند برای تامین تجهیزات و مدیریت ترافیک و ۵ درصد هم برای فرهنگسازی و کاهش تصادفات است.

چند درصد از جرایم رانندگی به حساب دستگاه‌های مختلف جز دولت واریز شده است؟

وی ادامه داد: در سال ۹۲ از محل وصول جرایم ۵ هزار میلیارد به خزانه دولت نه شماره حساب ناجا واریز شده است، ۵۳ درصد این پول به دستگاه ها برگشته است، اما بعد از آن رو به کاهش رفته است یعنی در سال ۹۳ این عدد به ۴۳ درصد و در سال ۹۴ به ۱۷ درصد، در سال ۹۵ به ۳۳ درصد، در سال ۹۶ به ۱۵ درصد، در سال ۹۷ به ۱۱ درصد و در ۹۸ به ۱۱ درصد رسیده است.

هادیانفر گفت: ۳میلیون و ۱۰۴ هزار و ۳۲۹ هزار شماره گزاری در هفت ماهه اول امسال داشته ایم که ۱.۴ افزایش نسبت به سال ۹۹ داشته ایم که از این تعداد حدود ۲ میلیون نقل و انتقال و ۵۸۰ هزار نوشماره بوده است.

جریمه ۶۸ میلیون وسیله نقلیه از ابتدای سال

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی افزود: امسال ۶۸ میلیون وسیله جریمه شدند که در واقع ۱۲ درصد افزایش تخلفات رانندگی را در هفت ماهه امسال داشته ایم.

هادیانفر بیان کرد: سه بار با وزارت کشور مکاتبه کردیم و گفتیم که تردد شبانه در این مقطع اثرگذار نیست و خواستیم لغو شود اما استدلال این است که کشته‌های کرونا به زیر ۱۰۰ نفر برسد، نزدیک ۴۵۰ میلیارد تومان بابت نقض تمام محدودیت‌ها، قرنطینه‌ها و تردد شبانه در ایام کرونا به حساب دولت واریز شده و اصلاً به پلیس تعلق پیدا نکرد.

۸ هزار خودروی شیشه دودی از ابتدای سال تا کنون جریمه شده اند

وی گفت: ۵۵۴ هزار و ۹۰۹ دستگاه خودرو در شهرها و ۳۱۶ هزار در جاده ها یعنی در مجموع ۸۷۱ هزار خودرو را در هفت ماهه امسال به دلیل شیشه دودی جریمه کردیم.

به گفته رئیس پلیس راهور ناجا ۸ درصد افزایش تردد در جاده ها نسبت به سال ۹۹ داشته ایم.

وی افزود: تا پایان ۱۴۰۰ تمام دو برابری جریمه ها به رقم اصلی برگشته است و رانندگان برای پرداخت جرایمشان هرچه سریعتر اقدام و از این موقعیت استفاده کنند.

هادیانفر گفت: خودروهایی که بیش از یک میلیون تومان جریمه داشته باشند به دلیل اینکه دو بار برایشان پیامک زده ایم توقیف می شوند. البته اگر خانواده همراهشان باشد مدارک اخذ و بعد از اتمام سفر خودرو توقیف می شود.

رئیس پلیس راهور با تأکید بر اینکه هنوز خودروی برقی داخلی پلاک نشده و این موضوع در چند وقت اخیر به اشتباه بیان شد، گفت: ما ۳۰ دستگاه‌ موتورسیکلت برقی چهارچرخ مسقف را شماره‌گذاری کردیم، راکبان این موتورسیکلت‌ها مجاز به تردد در جاده‌ها نیستند و صرفاً باید با گواهینامه موتورسیکلت تردد کنند.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما