امروز : شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ - 04:23

Afrang Khabar

1400/8/16 4:23

واکنش‌های منفی به حمله پهپادی به منزل مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق در منطقه سبز همچنان ادامه دارد.

واکنش عراقی‌ها به حمله پهپادی به منزل نخست وزیر

به گزارش افرنگ خبر /شبکه خبری العالم گزارش داد، تا کنون هیچ اطلاعاتی از عوامل دخیل در این عملیات به دست نیامده است، زیرا هیچ یک از طرف‌های سیاسی عراق – به رغم همه اختلافات موجود – حاضر به حذف فیزیکی نخست وزیر عراق نیستند.

ناظران احتمال می‌دهند که کسانی غیر از طرف‌های سیاسی سعی می‌کنند از اعتراضات جاری به نتایج انتخابات به نفع خود بهره برداری کنند.

البته مصطفی الکاظمی از این ترور نافرجام که با استفاده از پهپاد بمبگذاری شده در صبح امروز یکشنبه در منزلش در بغداد رخ داد، جان سالم به در برد.
الکاظمی بلافاصله پس از این حمله، در پیامی سلامتی خود را به اطلاع مردم عراق رسانده و آن‌ها را به آرامش دعوت کرد.

«ابوعلی العسکری» مسئول امنیتی «کتائب حزب الله» عراق، بامداد امروز یکشنبه، (۷ نوامبر) در صحت خبر سوءقصد به جان نخست‌وزیر عراق ابراز تردید کرد.

ابوعلی در مطلب کوتاهی در کانال تلگرامی خود، سوء‌قصد به جان «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر و حمله پهپادی به منزل محل اقامت او در بغداد را نمایشی خواند.

وی نوشت: «ایفای نقش قربانی [بودن]از شیوه‌های نخ نمایی است که دیگر به تاریخ پیوسته. بنا بر اطلاعات موثق ما، در عراق هیچ کسی حتی تمایلی ندارد برای هدف قراردادن منزل نخست وزیر سابق، یک پهپاد خرج کند [ضرر کند]».

العسکری افزود: «اگر کسی بخواهد به این "موجود فیس‌بوکی" آسیب برساند، راه‌های کم‌هزینه‌تر و مطمئن‌تر بسیاری برای رسیدن به آن وجود دارد».

مسئول امنیتی کتائب حزب‌الله عراق ادامه داد: «مسخره است که او ملت را به خویشتنداری و آرامش دعوت می‌کند، معلوم نیست چه کسی ممکن است نگران او شود یا کنترل خود را از دست دهد؟! خدا لعنت کند خودش را و آنکه او را تأیید کرد [تا نخست‌وزیر شود]».

«محمد محیی» سخنگوی گردان‌های حزب الله عراق در توییتی، آمریکا را به برنامه ریزی برای ترور مصطفی الکاظمی نخست وزیر این کشور با هدف حمله به نیرو‌های مقاومت عراق متهم کرد.

«سید عمار حکیم» رئیس جریان حکمت ملی عراق هم با انتشار توییتی نوشت: حمله به منزل نخست وزیر محکوم و مورد انزجار است و موجب بحرانی شدن واضع و قرار گرفتن شوکت کشور در معرض خطر می‌شود.حکیم تاکید کرد که این به وجهه عراق در جامعه بین المللی و افکار عمومی جهانی ضربه می‌زند.

رئیس جریان حکمت ملی عراق گفت: هدف قرار دادن بالاترین مقام عالی کشور، تحولی خطرناک و گواهی دهنده تحولات خطرناکتر است اگر عقلاء و سیاستگذاران فکری نکنند. این دستاورد‌های به دست آمده امنیتی، سیاسی و اقتصادی را به مخاطره می‌اندازد.

«نیچروان بارزانی»، رئیس منطقه کردستان عراق گفت که تلاش برای ترور الکاظمی پیامد‌های وخیمی به دنبال دارد، وی همه را به خویشتن داری و آرامش فراخواند.

«برهم صالح» رئیس جمهوری عراق هم با انتشار توییتی اعلام کرد: این حمله تروریستی که نخست وزیر را هدف قرار داد، خطرناک و جنایتی شنیع علیه عراق است.

وی بیان کرد: موضع یکپارچه باید در قبال کسانی اتخاذ شود که در کمین امنیت عراق و سلامت مردم آن نشسته‌اند. هرگز نمی‌پذیریم که عراق به آشوب کشیده شود و علیه نظام مبتنی بر قانون اساسی آن کودتا شود.

«مقتدا صدر» رهبر جریان صدر عراق در توئیتی با طرح درخواست به دست گرفتن زمام امور توسط ارتش، نوشت که «اقدام تروریستی علیه مقام بلندپایه کشور، هدف گرفتن آشکار عراق و ملت آن است.»

مقتدا صدر از ارتش و نیرو‌های امنیتی عراق خواست زمام امور را تا بازگشت اوضاع به حالت عادی به دست گیرند.

«علی شمخانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی در واکنش به سوءقصد علیه نخست وزیر عراق نوشت: سوقصد به جان نخست‌وزیر عراق فتنه جدیدی است که رد آن را باید در اتاق‌های فکر خارجی جستجو کرد.

شمخانی در واکنش به سوءقصد به جان نخست وزیر عراق توئیت کرد: «سوء قصد به جان نخست‌وزیر عراق فتنه جدیدی است که رد آن را باید در اتاق‌های فکر خارجی جستجو کرد که از سال‌ها قبل با ایجاد و پشتیبانی گروه‌های تروریستی و اشغال این کشور، جز ناامنی، ایجاد اختلاف و بی‌ثباتی، ارمغانی برای مردم مظلوم عراق نداشته‌اند.»

دیشب «گروه رسانه‌ای امنیتی عراق» وابسته به ارتش در بیانیه خود اعلام کرد که نخست‌وزیر هنگام حادثه در منزل نبوده اما امروز شبکه الجزیره به نقل از منابعی که هویتشان را فاش نکرد نوشت که نخست‌وزیر در منزل بوده است.

همچنین درباره آسیب وارد شده در پی این حادثه اخبار اغراق‌آمیزی مخابره شد. در حالی که اعلام شد ستون‌هایی از دود به آسمان رفته (کنایه از شدت حمله)، صابرین نیوز گزارش کرد که پهپاد کوچکی به ساختمان برخورد کرده و هیچ آسیبی هم به ساختمان وارد نشده است.

برخی ناظران این اتفاقات را به نتیجه انتخابات اخیر بی‌ارتباط نمی‌دانند. با اعلام نتیجه انتخابات پارلمانی عراق که روز دهم اکتبر (۱۸ مهرماه) برگزار شد، شماری از احزاب و ائتلاف‌های سیاسی به نتیجه اعلامی اعتراض کردند و از دستکاری در نتایج این انتخابات سخن گفتند. در پی این اعتراض‌ها، وضعیت سیاسی عراق متشنج است.

تعدادی از شهرهای عراق نیز از پس از اعلام نتیجه اولیه شاهد تظاهرات‌های متعدد در اعتراض به نتیجه انتخابات بودند به‌نحوی که معترضان خواستار شمارش دستی کلیه آراء شدند چراکه معتقد بودند در شمارش الکترونیکی آراء، دستکاری صورت گرفته است.

برخی سیاستمداران عراقی نیز با تایید نفوذ امارات، انگلیس و آمریکا در انتخابات اخیر این کشور، فرضیه دستکاری و دخالت این طرف‌های خارجی در نتایج انتخابات پارلمانی اخیر را تأیید کردند.

جمعه پیش تظاهرات مردم در بغداد به خشونت کشیده شد و در درگیری میان نیروهای امنیتی و معترضان، دست‌کم یک نفر کشته و ۱۲۵ نفر زخمی شدند. نخست‌وزیر دستور تحقیق جامع در این خصوص را صادر کرد. شنبه نیز شمار زیادی از معترضان عراق به نتایج انتخابات و درگیری نیروهای امنیتی با تظاهرات‌کنندگان مسالمت‌جو و آتش زدن خیمه‌های تحصن آن‌ها در نزدیکی ورودی‌های منطقه سبز، به خیابان‌ها آمدند. 

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما