معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم گفت: در سالهای اخیر تقاضای شرکتهای فناور و دانشبنیان برای استقرار در پارکهای علم و فناوری کاهش داشته و باید برای این موضوع چاره اندیشی کنیم.
به گزارش افرنگ خبر /به نقل از وزارت علوم، غلامحسین رحیمی شعرباف در نشست روسای پارکهای علم و فناوری سراسر کشور که با امروز حضور وزیر علوم برگزار شد، اظهار داشت: در سالهای اخیر تقاضای شرکتهای فناور و دانشبنیان برای استقرار در پارکهای علم و فناوری کاهش داشته است که باید برای این موضوع چاره اندیشی کنیم.
وی با اشاره به اهمیت مراکز رشد در پیشرفت نظام فناوری کشور گفت: مراکز رشد بستری هستند که ایده های خلاقانه به محصولی دانش بنیان تبدیل می شوند و نمونه های آن ساخت و آزمایش می شود و سپس آماده تجاری سازی و ورود به بازار می شود.
رحیمی پارکهای علم و فناوری را نقطه اتصال فعالیت دانشگاهها، پژوهشگاهها و موسسات علمی دانست که می توانند زیست بوم پیشرفت، فناوری و نوآوری را در استانها شکل دهند و راهبری کنند.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با تاکید بر ایجاد مراکز رشد در سراسر کشور گفت: هم اکنون حدود ۳۰۰ شهرستان، هیچ مرکز رشد و فناوری ندارند و ما باید طوری برنامهریزی کنیم که در یک افق کوتاه چند ساله، دیگر هیچ شهرستانی در کشور نداشته باشیم که مرکز رشد نداشته باشد.
وی اظهار داشت: وزارت علوم می تواند بر اساس وظایف قانونی خود، پرچمدار و پیشتاز ایجاد زیست بوم فناوری و نوآوری باشد اما این برنامه، ملی و فرابخشی است و حمایت همه جانبه دولت، مجلس و نهادهایی مانند سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی را نیاز دارد.
رحیمی تاکید کرد: در زیست بوم از علم تا عمل، پارکهای علم و فناوری جایگاه ویژه و ممتازی را دارند و حفظ این جایگاه در گرو حفظ ارتباط با نهادهای علمی مانند دانشگاهها و انجمن های علمی است.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم برنامه ایجاد معاونت فناوری و نوآوری را یک گام اساسی برای ارتقای جایگاه پارکهای علم و فناوری در کشور و تسهیلگری بیشتر برای رشد آنها در کشور دانست.
ارسال نظرات