امروز : شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ - 03:54

Afrang Khabar

1400/8/9 15:54

دانش‌­آموختگان دارای مدرک تحصیلی لیسانس بیشترین سهم در میان جذب شدگان را به خود اختصاص داده‌اند.

استقبال کارفرمایان از جذب لیسانسه‌ها در بنگاه

به گزارش افرنگ خبر / طرح مشوق بیمه کارفرمایی با هدف تحرک بخشی به بازار کار، حمایت از کارآفرینان و صاحبان کسب و کارهای آسیب دیده از شیوع کرونا و ترغیب کارفرمایان کارگاههای تولیدی و خدماتی به استفاده از نیروی کار جدید تهیه و از سوی وزارت کار ابلاغ شده است.

 وزارت کار در راستای اجرای ماده ۷۱ قانون برنامه ششم توسعه، معافیت کارفرمایان از پرداخت حق بیمه سهم کارفرما را در قبال به کارگیری نیروی کار جدید از بین دانش آموختگان دانشگاهی جوان در دستور کار قرار داده است.

بر اساس شیوه‌نامه اجرایی طرح مشوق بیمه کارفرمایی، حق بیمه سهم کارفرما برای بکارگیری هر تعداد نیروی جدید دانش‌آموخته دانشگاهی به مدت ۲ سال به حساب کارفرما واریز می شود. این هزینه معادل ۲۰ درصد حقوق و دستمزد مصوب شورای عالی کار است.

در واقع پس از گذراندن دوره سه ماهه مقدماتی کارورزی که طی آن کارفرما از پرداخت هزینه دستمزد و بیمه کارورز معاف است، در صورت جذب کارورز از سوی کارفرما در کارگاه، هزینه برقراری معافیت بیمه کارفرما به مدت حداکثر ۲ سال از سوی دولت به حساب سازمان تأمین اجتماعی واریز می‌شود.

برای بهره مندی از مزایای این طرح، کارفرمایان باید دارای مجوز فعالیت از مراجع رسمی کشور بوده و کد کارگاهی تامین اجتماعی داشته باشند و در سامانه مشوق بیمه ای ثبت نام کنند.

از ویژگی‌­های برجسته طرح معافیت بیمه کارفرمایی، تلفیق آن با طرح کارورزی و توجه توأمان به هریک از طرف­های عرضه و تقاضای بازار کار برای فراهم کردن شرایط جذب پایدار نیروی کار شغل اولی دانش‌آموخته دانشگاهی توسط کارفرما است.

مجموع دوره سه ماهه کارورزی و دوره معافیت بیمه ­ای فرصت مغتنمی است که در آن دانش ­آموخته دانشگاهی به عنوان نیروی کار می­ تواند به درجه­ ای از مهارت شغلی دست پیدا کند و به اندازه­‌ای ارزش افروده برای کارفرما تولید کند که حتی پس از قطع دوره حمایت، ادامه اشتغال او برای کارفرما مقرون به صرفه و پایدار شود.

تازه‌ترین گزارش معاونت اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از عملکرد اجرای طرح معافیت بیمه کارفرمایی حاکی از آن است که تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۰ تعداد ۲۸ هزار و ۹۸۲ نفر از فارغ التحصیلان جوان شغل اولی که کارفرمایان آنها مشمول برخورداری از معافیت بیمه کارفرمایی قرار گرفته‌اند،  جذب و بکارگمارده شده‌اند که از این تعداد ۳۵ درصد مرد و ۶۵ درصد زن هستند.

با اجرای طرح کارورزی و معافیت بیمه کارفرمایی مرتبط با آن بیش از ۴۰ هزار کارفرمای بنگاههای اقتصادی از طریق ثبت نام در سامانه کارورزی، تمایل خود را نسبت به شرکت در طرح و بهر­ه­ مندی از مزایای آن اعلام کرده‌اند که از این میان بیش از ۲۰ هزار بنگاه حایز شرایط مندرج در دستورالعمل اجرایی طرح کارورزی بوده و امکان جذب کارورز را داشته­ اند.

پس از دوره مقدماتی کارورزی، تعداد ۹۴۴۲ بنگاه اقتصادی تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۰ اقدام به جذب و بکارگماری نیروی کار از میان کارورزان کرده و از معافیت بیمه کارفرمایی برخوردار شده‌­اند.

تأثیر برخی متغیرهای نامطلوب از جمله وضعیت نامطلوب اقتصادی ناشی از جهش چند باره قیمت ارز در سال ۱۳۹۸، نا اطمینانی کارفرما از آینده فضای کسب و کار و شیوع بیماری کرونا، از جمله چالش­های پیش رو در اجرای این طرح بوده که در میزان  استقبال کارفرمایان از این طرح تأثیر منفی گذاشته است.

از میان ۹۴۴۲ بنگاه اقتصادی مشمول بهره­‌مندی از مشوق­های بیمه کارفرمایی، ۶۱ درصد دارای شخصیت حقیقی و ۳۹ درصد دارای شخصیت حقوقی هستند که می تواند نشان دهنده این مطلب باشد که در انعقاد قرارداد کار، موضوع سطح تحصیلات برای طرفین از اهمیت چندانی برخوردار نیست و کارورز به دلیل نیاز اقتصادی و کارفرما به دلیل ارزان بودن نیروی کار در این طرح به انعقاد قرارداد کار اقدام کرده‌اند.

نتایج این گزارش بیانگر آن است که دانش‌­آموختگان دارای مدرک تحصیلی لیسانس با ۸۴.۳ درصد و دانش‌­آموختـگان دارای مـدرک تحصـیلی فوق لیسـانس با سـهم ۱۵.۴ درصد بیشترین سهم و دانش‌آموختگان دارای مدرک تحصیلی دکترای تخصصی با سهم ۰.۳ درصد و تحصیلات حوزوی با سهم ۰.۱ کمترین سهم را در میان جذب شدگان به خود اختصاص داده‌­اند.

طرح مشوق‌ بیمه‌ای بر اساس موضوع بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه سنواتی برنامه ششم توسعه و در چارچوب سیاست‌های اقتصاد مقاومتی با هدف تحرک بخشی به بازار کار کشور، حمایت از کارفرمایان و صاحبان کسب و کارهای آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا و ایجاد اشتغال با هدف ترغیب و تشویق کارفرمایان کارگاه‌های تولیدی و خدماتی به استفاده از نیروی کار جدید در دستور کار قرار گرفته است.

با طرح مشوق بیمه‌ای، کارفرمایان و کارآفرینان می‌توانند بدون هیچ محدودیتی نیروی کار جدید مورد نیاز خود را از بین دانش‌آموختگان و فارغ التحصیلان جذب کنند.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما