امروز : جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - 05:23

Afrang Khabar

1400/7/7 5:23

مدیرکل هدایت شغلی کمیته امداد از راه‌اندازی ۴۷ طرح اشتغال در حوزه گردشگری توسط مددجویان این نهاد خبر داد.

۴۷ طرح اشتغال گردشگری توسط مددجویان کمیته امداد

به گزارش افرنگ خبر / به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی کمیته امداد، علیرضا رمضانی با بیان اینکه امروزه گردشگری به عنوان یک صنعت اشتغال‌زا و پر درآمد در سطح جهان شناخته می‌شود، گفت: بیش از ۱۰ درصد اشتغال و تولید ناخالص داخلی در دنیا از جهانگردی و توریسم حاصل می‌شود که گویای اهمیت این صنعت در اقتصاد جهان است.

وی با تاکید بر اینکه ایران جزو پنج کشور برتر دنیا از نظر مزیت‌ها و جاذبه‌های گردشگری، تاریخی، فرهنگی و طبیعی به شمار می‌رود، افزود: متأسفانه در کشورمان آنطور که شایسته این صنعت است، به آن پرداخته نشده و ایران کمتر از نیم درصد صنعت گردشگری دنیا را به خود اختصاص داده است.

مدیرکل هدایت شغلی کمیته امداد با اشاره به ظرفیت‌های کشورمان در زمینه گردشگری بین‌المللی، منطقه‌ای، توریسم درمانی و … خاطرنشان کرد: این قابلیت‌ها سبب شده است در کمیته امداد برای تولید اشتغال و ایجاد درآمد پایدار برای مددجویان، به دنبال فعال کردن ظرفیت‌های مغفول صنعت گردشگری باشیم.

رمضانی اضافه کرد: مشاغلی که امداد برای مددجویان ایجاد می‌کند، بیشتر مشاغل خرد و خانگی است و در این زمینه وابسته به مشاغل بالادستی در حوزه گردشگری همچون شرکت‌های گردشگری و مجموعه‌های بزرگ فعال در صنعت توریسم هستیم که به عنوان راهبر شغلی با کمیته امداد همکاری می‌کنند. از سوی دیگر کمیته امداد نقشه مزیت شغلی شهرستان‌های مختلف را تهیه کرده و ۵۰ شغل مزیت‌دار برای مددجویان احصا شده است.

وی با اشاره به پراکندگی جامعه مددجویی در مناطق مختلف کشور اظهار کرد: خانواده‌های تحت حمایت امداد در سرتاسر کشور از پتانسیل جذابیت‌های اقلیمی بکر، جنگل، کویر، کوهستان و جاذبه‌های تاریخی در مناطق محل سکونت خود برخوردارند که اگر مجموعه‌های گردشگری اقدام به راه‌اندازی تورهای مسافرتی به این مقاصد کنند، زمینه رونق توریسم در این مناطق فراهم می‌شود.

مدیرکل هدایت شغلی کمیته امداد با بیان اینکه تاکنون ۴۷ طرح اشتغال در حوزه گردشگری توسط مددجویان این نهاد راه‌اندازی شده است، افزود: این طرح‌ها در قالب اقامتگاه‌های بومگردی، رستوران‌های سنتی و تهیه غذا و … مشغول فعالیت هستند.

رمضانی ادامه داد: اقامتگاه‌های بومگردی مددجویان در استان‌های مختلف از جمله اردبیل، هرمزگان، بوشهر، خراسان جنوبی، خوزستان، زنجان، یزد، مازندران و چهارمحال و بختیاری فعال شده‌اند.

وی با اشاره به ضعف ساختارها در حوزه گردشگری در کشور گفت: مجموعه‌های بالادستی آنطور که باید و شاید در صنعت گردشگری سازماندهی نشده‌اند و به همین نسبت، در مجموعه‌های خرد مانند مشاغل مددجویان، نیازمند حمایت بیشتری هستیم.

مدیرکل هدایت شغلی کمیته امداد افزود: مددجویان فعال در حوزه گردشگری تا پیش از همه‌گیری کرونا درآمد مناسبی داشتند اما وقوع این بیماری موجب کاهش تا ۸۰ درصدی کسب و کار آنان همانند دیگر مناطق دنیا شده است که امیدواریم با کاهش شدت بیماری و بازگشت به زندگی عادی، شاهد رونق مجدد کسب و کار آنان باشیم.

رمضانی به حمایت‌های کمیته امداد از مشاغل مددجویان فعال در حوزه گردشگری در دوران کرونا  پرداخت و اضافه کرد: کمیته امداد به منظور جلوگیری از ضرر و زیان مددجویان، علاوه بر استمهال وام‌های پرداختی، مبالغی را نیز به صورت بلاعوض به آنان ارائه کرد.

وی با بیان اینکه اقامتگاه‌های بومگردی مددجویان غالباً بخشی از منازل محل سکونت آنان است، گفت: این سبک از جهانگردی در سطح دنیا به رسمیت شناخته شده و مورد استقبال توریسم بومگردی قرار دارد. البته این منازل از سوی راهبران شغلی کمیته امداد که فعالان بزرگ عرصه گردشگری کشور هستند، مورد بررسی و مناسب‌سازی قرار گرفته و از نظر استحکام و استانداردهای فضا و همچنین نحوه برخورد افراد با گردشگران، تأیید شده‌اند.

مدیرکل هدایت شغلی کمیته امداد با اشاره به تنظیم تفاهم‌نامه با وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، خاطرنشان کرد: امیدواریم در قالب این تفاهم‌نامه بتوانیم این صنعت را بیشتر برای مددجویان توسعه دهیم.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما