هفته گذشته بخشنامهای از طرف بانک مرکزی منتشر شد که در صورت اجرایی شدن میتوانست به منزله نابودی بخش زیادی از اکوسیستم کسبوکارهای آنلاین و فروشگاههای اینترنتی باشد .
به گزارش افرنگ خبر /هفته گذشته بخشنامهای از طرف بانک مرکزی منتشر شد که در صورت اجرایی شدن میتوانست به منزله نابودی بخش زیادی از اکوسیستم کسبوکارهای آنلاین و فروشگاههای اینترنتی باشد که در پلتفرمهای مختلف فضای مجازی مشغول فعالیت هستند.
داستان از این قرار بود که بر اساس بخشنامه بانک مرکزی، روزانه تنها امکان ۲۰ تراکنش واریز پول به صورت کارتبهکارت برای هر فرد با کد ملی واحد وجود داشت.در کنار سقف روزانه، در این طرح برای کارتبهکارتهای ماهانه هم سقف ۸۰ تراکنش برای هر فرد در نظر گرفته شده بود، دستورالعملی که با هدف کنترل تراکنشهای مالی مشکوک و مبارزه با سایتهای شرطبندی صادر شده بود و مسئولان بانک مرکزی قصد داشتند با یک حرکت، همه چالشهای این حوزه را تا حد زیادی برطرف کنند. اما بیش از چند ساعت از اعلام این تصمیم نگذشته بود که نگرانیهای زیادی درباره تأثیر آن بر کسبوکارهای آنلاین مطرح شد. اجرا شدن این طرح به این معنا بود که اگر شما یک فروشگاه آنلاین اینترنتی دارید که مشتریانتان هزینه خدمات یا کالای شما را به صورت کارتبهکارت پرداخت میکنند، ماهانه تنها میتوانید ۸۰ مشتری داشته باشید.
اجرایی شدن چنین طرحی در عمل به معنی پایان کار بسیاری از کسبوکارهای خرد بود که در بسترهای مختلف مشغول فعالیت هستند. در واقع، در این میان کسبوکارهایی که به جای استفاده از درگاه پرداخت از کارتبهکارت برای انتقال وجه و دریافت وجه کالاهای خود استفاده میکردند، چارهای جز حرکت به سمت گرفتن درگاههای پرداخت بانکی نداشتند، راه حلی که برای بخش زیادی از این مدل مشاغل عملی نبود و آنها را با مشکلات فراوانی روبهرو و در عمل تعطیل میکرد.
البته خوشبختانه اعتراضها به بخشنامه تازه بانک مرکزی اثرگذار بود و در روزهای گذشته، روابط عمومی بانک مرکزی اعلام کرد پیرو اخبار منتشرشده درباره محدودیت تراکنشهای واریز به کارت، این محدودیت تاکنون از سوی هیچ بانکی اعمال نشده و بر اساس دستور ریاست کل بانک مرکزی در راستای حمایت از کسبوکارهای خرد، مقرر شده است این موضوع بار دیگر مورد بررسی قرار بگیرد و رویههای بانک مرکزی به نحوی تعیین شود که نگرانیای برای کسبوکارها ایجاد نشود.
به مسئولان عزیز بانک مرکزی پیشنهاد میکنیم از این به بعد پیش از گرفتن تصمیم و بخشنامهکردن دستورهای تازه، کمی فکر کنند و نتایج قانونهای تازهای را که میخواهند اجرا کنند بسنجند. شاید با این کار، همهچیز کمی بهتر اداره شده و نگرانی و اضطراب کمتری هم به مردم و کسبوکارهای مختلف وارد شود.
کلید واژه
ارسال نظرات