رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: با راحت ترین کار که انتشار اوراق قرضه و خلق پول است کشور اداره شده که این روش غیر علمی معیشت مردم را نشانه گرفته است.
به گزارش افرنگ خبر /به نقل از سازمان برنامه و بودجه، هشتمین جلسه ستاد تهیه و تدوین لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه، اعضای ستاد، مشاورین و رؤسای سازمان مدیریت و برنامهریزی استانها برگزار شد در این جلسه اعضای شرکت کننده نقطه نظرات کارشناسی خود را درباره منابعها، موانعها و نقش استانها برای تحقق رشد اقتصادی در نظر گرفته شده برای سال ۱۴۰۱ را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
سید مسعود میرکاظمی با تبریک هفته دفاع مقدس تصریح کرد: ۸ سال دفاع مقدس پر از حادثه، خلاقیت و نوآوری است و در آن زمان شرایط بسیار سخت بود و وضعیت تولید اصلاً مناسب نبود و تأمین نیازهای کشور مقدور نبود اما علی رغم همه سختیها به دلیل اعتقادات، احساس مسئولیت و وظیفه شناسی افراد توانستیم بر مشکلات فائق بیاییم و یک تنه در برابر جهان کفر ایستادیم و وزارت دفاع و ارتش و سپاه پاسداران با تلاش و قبول مشکلات و روحیه خستگی ناپذیر با کمترین امکانات کارها را جلو بردند و در هوافضا سر آمد شدیم. بنابراین در این شرایط که توفیق خدمتگزاری نصیب ما شده باید با تلاش و وظیفه شناسی گامهای بلند و تأثیرگذار را در جهت بهبود شرایط برای کشور و مردم برداریم.
معاون رئیس جمهور با اشاره به مأموریت سازمان برنامه و بودجه، خاطر نشان کرد: مأموریت ما اثربخش کردن بودجه است همانطور که در اقتصاد مقاومتی هم بر این مهم تاکید شده است ولی با نگاه به سالهای گذشته علی رغم اینکه مصارف و منابع در اختیار داشتند رشد اقتصادی ناچیزی کشور داشته و اهداف کلان محقق نشده است.
میرکاظمی با بیان اینکه اشتغال جوانان یکی از دغدغههای اصلی ما است؛ اضافه کرد: جوانان تحصیل کرده ما بیکار هستند و از نیروی فعال جامعه استفاده نمیشود همچنین در روستاها با وجود اینکه امکاناتی فراهم شده است ولی به دلیل اینکه نگاه توسعهای وجود نداشته است و متمرکز شدن امکانات در شهرهای کلان نیروی جوان روستا از نداشتن شغل رنج میبرند.
وی تصریح کرد: مخازن هیدروکربوری کشورمان در شرایط بسیار مطلوبی قرار دارد و سالهای طولانی میتوانیم از ذخایر و معادن خود استفاده کنیم و همچنین با تحول و تغییر نگرش در بخش کشاورزی و صنعت سطح درآمد خانوار میتواند افزایش پیدا کند لذا برای تغییر بنیادی این مشکلات از هیچ تلاش و کوششی نباید کوتاهی کرد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه اصلاح ساختار بودجه یک کار ضروری است نه انتخابی، گفت: ۸ سال دفاع مقدس مسئولین، مردم و بسیج در برابر جهان کفر ایستادند لذا شرایط الان سختتر از آن زمان نیست دولت اگر پای کار بیاید بر مشکلات میتوان غلبه کرد. همانطور که در بحث واکسن مشکلات کم کم در حال حل شدن است. روی شاخصهای کلان تمرکز نشده و رشد اقتصادی جز برنامه نبوده است امیدواریم با برنامه ریزی و تمرکز نتیجه گیری قابل قبول حاصل شود.
میرکاظمی با اشاره به اینکه شرایط فعلی نیاز به تغییرات اساسی دارد تصریح کرد: از نیروهای سازمان برنامه و بودجه میخواهم تلاش کنند و با بازنگری در راهبردهای توسعه حرکت قوی و تأثیرگذار برای بهبود شرایط کشور داشته باشند چرا که با شرایط فعلی مشکلات رفاهی مردم قابل حل نیست.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با انتقاد از اینکه با خلق پول کشور اداره شده است خاطر نشان کرد: با راحت ترین کار که انتشار اوراق قرضه و خلق پول است کشور اداره شده است که این روش غیر علمی معیشت مردم را نشانه گرفته است برای برون رفت از این وضعیت باید همه تدابیر لازم اندیشیده شود تا به این روش خاتمه داده شود و همه تلاش دولت بر این مهم استوار است که سال آینده کمترین خلق پول را داشته باشد.
معاون رئیس جمهور گفت: سازمان برنامه و بودجه ساز و کار منطقی و علمی برای رفع مشکلات و معضلات کشور پیدا کند و یکی دیگر از مأموریت سازمان، مدیریت منابع مالی است لذا با اصلاح سیاستها و گره زدن منابع مالی با اهداف موفقیت و شکوفایی اقتصادی برای کشور حاصل میشود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: روش کار و سیاستها تغییر میکند و از هیچ تلاشی برای به حرکت در آمدن چرخه اقتصادی کوتاهی نخواهیم کرد. دکتر میرکاظمی در پایان خاطر نشان کرد: همه دستگاهها سازمانها و استانداران در مقابل منابع مأموریت و وظایف دارند از پتانسیلها برای رشد اقتصادی و بالا رفتن بهره وری ها نهایت استفاده را داشته باشند تا شرایط مطلوبی که مدنظر است تحقق پیدا کند.
در این نشست که رؤسای سازمان مدیریت استانها حضور داشتند، موانع و راهکارهای مور نیاز برای تغییر ریل اقتصادی در استانها مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
ارسال نظرات