امروز : شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ - 03:53

Afrang Khabar

1400/6/28 3:53

یک جوان گناوه‌ای که طرح پرورش شترمرغ را مدتی است آغاز کرده، خواستار حمایت مسئولان مرتبط در اجرای طرح خود شد.

پرورش دهنده شترمرغ در گناوه: نیاز به حمایت دارم

به گزارش افرنگ خبر / حسن باقری که این طرح را از ۲ سال پیش آغاز کرده است و توانسته با عزم و پشتکار قوی و بدون دریافت هیچگونه تسهیلات دولتی ۱۰۰ قطعه  شترمرغ را پرورش دهد، در ادامه راه با مشکل مالی مواجه شده است و می‌گوید: درصورتیکه حمایتی صورت نگیرد، ناچار به تعطیلی کاری هستم که دوست دارم.

وی که تاکنون نزدیک به چهار میلیاردریال برای اجرای این طرح هزینه کرده‌است، برای جلوگیری از تعطیلی و مانع زدایی کار خود نیاز به حمایت و مساعدت مالی و پشتیبانی مسئولان مربوطه  دارد.

درپی انتظارات و خواسته‌های این جوان کارآفرین از مسئولان مربوطه، فرمانده سپاه انصارالحسین (ع)، مسئول کانون بسیج مهندسین، معاون توسعه و برنامه ریزی فرمانداری، بخشدار مرکزی و کارشناسان جهاد کشاورزی و دامپزشکی این شهرستان در محل اجرای این طرح حضور یافتند و از نزدیک در جریان مسایل و مشکلات این تولید کننده قرار گرفتند.

تسهیلات بانکی خرید خوراک و توسعه  مشکل اصلی طرح است

این جوان در جمع مسئولان بازدیدکننده گفت: سرمایه خود را می توانستم در بازار هزینه کنم و سود زیادی به دست آورم اما بخاطر علاقه زیادی که به کارهای تولیدی داشتم، به دایرکردن مزرعه پرورش شترمرغ بدون انتظار و توقعی از مسئولان اقدام کردم و الان دستم خالی است و نیاز به کمک دارم.

باقری افزود: تاکنون حدود چهار میلیارد ریال سرمایه خود را در این مسیر هزینه کرده ام اما بخاطر مشکلات مالی که در سر راهم  پیش آمده است، شریکم از ادامه کار پشیمان و جدا شد و اکنون تنها مانده ام.

وی بیان کرد: بناچار درصورتیکه حمایت و پشتیبانی مالی نشوم و موانع پیشرویم برداشته نشود، کار خود را تعطیل خواهم کرد.

این جوان کارآفرین اظهارداشت:  شترمرغ از جمله پرندگانی است که امروزه پرورش آن بلحاظ دارابودن خواص غذایی در جهان رو به افزایش است که به روش و اصول مختصی نیاز دارد.

وی گفت: باتوجه به اینکه شترمرغ بسیار پر خور است و  باید کیفیت خوراک آن خوب باشد ، هزینه های زیادی دربردارد.

باقری ادامه داد: مقدار خوراک مصرفی شترمرغ بستگی به وزن پرنده و میزان انرژی موجود در جیره غذایی آن دارد و تا زمان تامین نیاز ، آنها از لحاظ انرژی از خوراک دست نمی‌کشند.

وی یکی از مشکلات اساسی خود را تامین خوراک عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه ترکیب غذایی این پرنده هر ۲ ماه یک بار باید عوض شود، تاکنون هزینه‌های زیادی برای تهیه آن انجام دادم و دیگر توان خریداری نهاد دامی را به علت گرانی و نداشتن نقدینگی ندارم.

وی اخذ مجوز برای توسعه مزرعه خود را یکی دیگر از مشکلات اساسی عنوان کرد و گفت: هم اینک زمین این مزرعه سه هزار مترمربع است و برای توسعه باید به یکهزار متر مربع نیاز دارد.

مسئول کانون بسیج مهندسین شهرستان گناوه و دیلم گفت: یکی از مهم‌ترین کارهای این کانون در اجرای طرح‌های تولیدی،  مانع زدایی براساس منویات رهبرمعظم انقلاب است.

محبوبه بویراتی افزود: این کانون برای حمایت طرح پرورش شترمرغ از ۲ سال پیش اقدام به آموزش و مشاوره های موردنیاز به این جوان کرده است و با مراجعاتی که به دفتر بسبج مهندسبن کشاورزی انجام داد برای حل مسایل و مشکلاتی که به آن گریبانگیر بود، با مسئولان مربوطه از جمله فرمانده سپاه و معاون فرمانداری گناوه رایزنی شده و آنها نیز حمایت و قول کمک داده اند.

وی یکی از مشکلات جدی این پرورش دهنده را  تامین خوراک  عنوان کرد و گفت: باتوجه به اینکه در دوره اول پرورش با تعداد چهار قطعه آغاز و در سال دوم ۶ شترمرغ افزایش یافت، در بحث تامین غذا مشکلی بوجود نیامد اما  وقتی تعدادآنها افزایش یافت توان خرید نهاده های دامی را که شامل سویا ، ذرت و جو  است را  که در بازار آزاد گران است ، دیگر ندارم.

مسئول کانون بسیج مهندسین گناوه گفت: این جوان برای توسعه طرح خود نیاز به اخذ مجوز دارد که تحقق آن اضافه شدن زمین از سه هزارمترمربع به هفت هزار مترمربع است و برای خرید آن به دلیل بالابودن نرخ ملک جوار مزرعه قادر به خرید آن نیست.

وی اظهارداشت: بسیج مهندسی این شهرستان در زمینه اخذ مجوز به این جوان کارآفرین کمک خواهد کرد.

بویراتی ادامه داد:  اولین مشکل این طرح، تهیه غذا  است و بنا به گفته سرمایه گذار آن اگر مهیا نشود با  ورشکستگی مواجه و متضرر خواهد شد.

فرمانده سپاه انصارالحسین (ع) گناوه گفت: حمایت و پشتیبانی از  طرح‌های اقتصاد مقاومتی یکی از برنامه‌های اولویت دار این فرماندهی است.

سرهنگ شهسوار حاجی پور افزود: در بازدید صورت گرفته از مزرعه طرح پرورش شترمرغ، مشخص شد که این جوان با روحیه و همت و عزمی راسخ اقدام به چنین کاری کرده است و بنابراین فرماندهی تلاش خود را در سالی که شعار آن تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی است، در کمک به ایشان بکار خواهد بست.

وی اظهارداشت:  در این ارتباط مجموعه بسیج بویژه شاخه مهندسین در بحث سرکشی، آموزش و مشاوره و دیگر مسایل و مشکلات طرح های تولیدی از جمله پرورش شترمرغ کمک می کند.

فرمانده سپاه انصارالحسین (ع) گناوه گفت: امیدواریم با کمک مسئولان بتوانیم مشکلات جوانی که سرمایه خود را برای یک کار تولیدی سرمایه‌گذاری کرده است، برطرف کنیم.

معاون  برنامه‌ریزی و توسعه فرمانداری گناوه گفت: حل مشکل طرح پرورش شترمرغ با همکاری دیگر دستگاه‌های ذی ربط در اولویت و دستور کار قرار خواهد گرفت.

حسین امیری افزود:  مشکلاتی طرح‌های تولیدی با قرار گرفتن همه مجموعه‌ها در کنار هم، برطرف خواهد شد.

وی اظهارداشت: برای برطرف کردن موانع و مشکل طرح پرورش شترمرغ در هفته جاری جلسه کارگروه موانع تولید در فرمانداری باحضور این جوان کارآفرین تشکیل خواهد شد.

رئیس دامپزشکی گناوه هم گفت: این اداره آماده همکاری در رفع مسایل و مشکلات بهداشتی دامی طرح پرورش شترمرغ است.

مجتبی رضایی نیا افزود: مجری این طرح برای بهره برداری بهینه از پرورش شترمرغ یکسری مسایل بهداشتی را باید انجام دهد و مجوز از این اداره اخذ کند و دراین زمینه هرگونه کمکی انجام خواهد شد.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما