معاون اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می گوید: ۲۵ میلیون نفر اطلاعات شغلی خود را در سامانه ملی اشتغال و کسبوکار وارد کردهاند که از این تعداد ۹ میلیون نفر موفق به دریافت کد شغلی شدند.
به گزارش افرنگ خبر /آبان ماه سال گذشته معاون اشتغال وزیر کار از راهاندازی سامانه ملی اشتغال و کسب و کار خبر داد؛ سامانه ای که وزارت کار در راستای سیاستگذاری و برنامه ریزی بازار کار و اشتغال کشور، راه اندازی کرد و ایجاد بانک اطلاعات شغلی افراد در سن کار، بانک اطلاعات بنگاهها و پایگاه اطلاعات مشاغل کشور، از بخش های اصلی این سامانه اعلام شد.
کاربران می توانند تمامی اطلاعات مربوط به سوابق شغلی، تحصیلی، گواهینامه ها و … را در این سامانه درج و رزومه کاری خود را تکمیل کنند.
یکی از اهداف راه اندازی این سامانه دسترسی به آمار و اطلاعات مرتبط با عرضه و تقاضای نیروی کار است به نحوی که اطلاعات و داده های دقیق و جامع بازار کار و اشتغال از طریق این سامانه در اختیار مدیران ارشد و سیاست گذاران کشور قرار می گیرد تا بتوانند در طراحی سیاستها و برنامه های اشتغال و تنظیمات نهادی بین ذینفعان اصلی بازار کار، از آن بهره ببرند.
عیسی منصوری، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می گوید: تاکنون ۲۵ میلیون نفر اطلاعات شغلی خود را در سامانه ملی اشتغال و کسبوکار وارد کردهاند که از این تعداد ۹ میلیون نفر موفق به دریافت کد شغلی شده اند.
به گفته وی یک میلیون نفر هم در نوبت دریافت کد شغلی هستند که در حال بررسی است و ۴.۵ میلیون بنگاه نیز در سامانه ملی اشتغال و کسب و کار ثبت شدند و این فرایند همچنان ادامه دارد.
آنطور که معاون اشتغال وزیر کار می گوید: یک سامانه ملی مشاغل هم تحت پوشش این سامانه وجود دارد که اطلاعات کامل افراد دارای مشاغل خانگی از طریق آن اعلام خواهد شد.
منصوری ابراز امیدواری کرده همچنان که کد ملی و کدپستی در کشور وجود دارد، کد شغلی هم فراگیر شود چراکه بستر فراگیری آن به طور کامل آماده و بر اساس هوش مصنوعی در حال اجرا است.
اولین نشست شورای راهبری سامانه ملی اشتغال و کسب و کار در هفته های اخیر با هدف نحوه تعامل و همکاری دستگاه های اجرایی برای تکمیل و توسعه سامانه ملی اشتغال و کسب و کار برگزار و مقرر شد با تشکیل مستمر جلسات شورا و نیز کمیته های فنی زیر بخش سامانه ملی اشتغال و کسب و کار، امکان تکمیل و به روزرسانی برخط داده ها و اطلاعات مرتبط و ارائه گزارش های مستند و دقیق در حوزه های مهارت، آموزش و بازار کار کشور به منظور برنامه ریزی و سیاستگذاری های کلان در حوزه های مرتبط به وجود آید.
در راستای کاهش مشکلات نظام جمع آوری، پردازش و تحلیل اطلاعات بازار کار، لزوم استقرار نظام جامع اطلاعات بازار کار به عنوان یک پیش نیاز احساس می شد که ایجاد سامانه ملی اشتغال و کسب و کار این هدف را محقق کرد.
اجرای پروژه سامانه ملی اشتغال و کسب و کار، ۸ تا ۱۰ ساله است که بهره گیری از بسترهای فضای مجازی و استفاده از قابلیتهای هوش مصنوعی در آن موجبات تسریع و تکمیل گزارشهای مرتبط با سامانه را در زمان کوتاهی فراهم کرده است.
با استفاده از داده های سامانه ملی اشتغال و کسب و کار، امکان رصد تغییر و تحولات آینده بازار کار کشور توسط برنامه ریزان و تصمیم سازان این بخش فراهم می شود و اطلاعات دقیق نظام جامع بازار کار از طریق این سامانه در اختیار سیاستگذاران قرار می گیرد تا در تدوین برنامه ریزی های موثر اشتغال به کار گرفته شود.
ارسال نظرات