دولتمردان در حالی در روزهای پایانی دولت به ناتوانیشان در ایجاد اشتغال روستایی و بازار کار در استان کردستان اذعان کرده که بارها مدعی ایجاد اشتغال برای جوانان بودهاند.
به گزارش افرنگ خبر / آموزش مهارتآموزی یکی از ضروریترین مبحثهای حوزه اشتغال است تا جائیکه بسیاری از کشورها برای ایجاد شغل و افزایش اشتغال موفق تاکید بسیاری بر این موضوع دارند.
توانمندسازی از طریق آموزشهای مهارتی شغلی، تحصیلی در راستای ترغیب و توسعه کارآفرینی به ویژه در مراکز آموزش مهارتی یکی از این راه کارها محسوب میشود که میتواند در عرصه نیروی انسانی توانمند و در نهایت کاهش مشکلات اقتصادی و اشتغال و افزایش بهرهوری و کارایی شاغلان بخشهای مختلف منجر شود.
بزرگداشت روز ملی کارآفرینی و ترویج آموزشهای فنی و حرفهای در حالی در مرکز استان کردستان برگزار شد، که مدیران دعوت شده رغبتی به حضور در این جلسه، نشان نداده بودند و همین موضوع باعث انتقاد حاضرین شد؛ در این نشست از سویی دیگر دولتمردان در حالی در این روزهای پایانی دولت به ناتوانیشان در ایجاد اشتغال روستایی و بازار کار در استان کردستان اذعان کرده که بارها مدعی ایجاد اشتغال برای جوانان بودهاند.
خالد جعفری؛ معاون هماهنگی امور اقتصادی و منابع استاندار کردستان در این جلسه ضمن تبریک روز کارآفرینی و ترویج آموزشهای فنی و حرفهای، توجه به این حوزه به ویژه در سطح روستاها را بسیار ضروری دانست و اظهار داشت: عدم حضور مدیران برخی از دستگاههای اداری، بیانگر آن است که یا واقف به اهمیت آموزشهای مهارتی نیستند یا کارهای مهمتری دارند! از این بابت واقعا متاسفم چراکه بسیاری از ضعفها شاید ناشی از همین بیتوجهیهاست.
وی افزود: بحث اشتغال روستایی یکی از مهمترین مباحثی است که سالهاست درگیر آن هستیم و مقرر شد طبق برنامه ابلاغشده، نیازهای آموزشی شناسایی و ثبت شود اما متاسفانه نتوانستیم اشتغال متناسب با جمعیت روستایی و بازار کار و شغلی که روستائیان را از مهاجرت نگه میدارد، ایجاد کنیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و منابع استاندار کردستان گفت: جوانان به مدرکگرایی و دانشگاههای بدون مهارت پناه بردهاند، که این خلاء بسیار بزرگی در سیستم آموزشی ماست، اگر به مهارتهای بازارمحور اهمیت دهیم قطعا اشتغالهای بیشتری میتوان ایجاد کرد، اگر دانشگاهها اعلام میکنند بسیاری از صندلیها خالی است، دلیل آن نبود آموزشهای مهارتی بازارمحور است.
جعفری با بیان اینکه در استان بازار کار بسیار متنوعی داریم، گفت: باید همه دستگاهها در راستای ترویج آموزشهای مهارتی احساس مسئولیت کنیم؛ اگر در بخش صنعت و اصناف نتوانستهایم شغل تعریف و مهارتهای لازم آموزش داده شود، مقصر سازمان صنعت و معدن، جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی و تمامی دستگاههای متولی هستند، سیستم دولتی باید پوستاندازی لازم داشته باشد تا به نتیجه لازم برسد، دولت برای آموزش ارزش قائل نبوده و طبق طراحی برنامه پیش نرفته است.
سید جمیل احمدی، مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کردستان نیز با بیان اینکه امروزه در دنیا و کشورهای توسعه یافته، سیاستگذران و تصمیمگیران مهارتآموزی را در بخش عمده برنامههای اجرایی پیشبینی کردهاند، اظهار داشت: توانمندسازی نیروی انسانی بسیار مهم است، هر چه در حوزه اقتصاد نیروی انسانی توانمندتر باشد، چارچوب سالممتری خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه توانمندسازی روستائیان جزو مهمترین دغدغههاست، افزود:اهداف ما در مهارتآموزی روستاییان، گسترش عدالت اجتماعی در مناطق روستایی و مرزی و جلوگیری از مهارت روستاییان به حاشیهنشینی شهرها، پیشرفت اقتصادی - بهبود وضعیت اشتغال و افزایش نرخ بهروری، تحقق پایدار زیستمحیطی و استفاده بهینه اشتغال و بسیاری از موارد دیگر است چراکه اگر در روستاها توسعه اشتغال ایجاد شود، قطعا مردم در روستاها خواهند ماند.
احمدی با بیان اینکه دو مجموعه آموزش مهارتی در نظر داریم، خاطرنشان کرد: باید همگرایی را در میان دستگاههایی اجرای استان داشته باشیم، چراکه توسعه اشتغال یک فعالیت فرابخشی است و این فقط برعهده یک دستگاه خاصی نیست، امروزه تعداد دانشآموختگان دانشگاهی در روستاها افزایش یافته و ظرفیت خوبی در حوزه اشتغال است و امیدوارم در این راستا کارگروه استانی تشکیل شود.
وی گفت: سازمان میراث فرهنگی باید در روستاها با توجه به ظرفیتهای موجود در حوزه گردشگری در اجرای برنامهها پای کار باشد، توسعه در هر کشوری مستلزم نیروی انسانی توانمند است.
برهان صلواتی؛ مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان نیز با تأکید بر ضرورت اشتغال پایدار روستایی، آموزشهای مهارتی و توسعه زیرساختها اظهار داشت: کردستان در حوزه کشاورزی، صنعت، معدن ،فناوری و خدمات حرف اول راغ در کشور میزند اما اگر زنجیره تعامل نداشته باشند نتیجه نخواهد داد.
وی افزود: مهارتآموزی در اشتغال یک پروسه بزرگی است که فقط با دادن تسهیلات بانکی نباید به این موضوع نگاه کنیم، آموزشهای تخصصی در برگزاری دورهای و فرهنگسازی توسط دستگاههای دولتی و خصوصی لازم است تا موجب شغل پایدار و فروش محصولات در استان شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان تصریح کرد: آموزشهای لازم در منطقه اورامانات باید اجرایی و از ظرفیتهای گردشگری و فرصتهای موجود برای اشتغال پایدار و معرفی اورامان به دنیا استفاده کنیم.
ارسال نظرات