بیست و یکمین جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران کلان و عمده در نظام اقتصادی با بیان آخرین دفاع متهمان ردیف اول و دوم پرونده برگزار شد.
به گزارش افرنگ خبر /بیست و یکمین جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران کلان و عمده در نظام اقتصادی با بیان آخرین دفاع متهمان ردیف اول و دوم پرونده برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، بیست و یکمین جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش به ریاست قاضی پسندیده، مستشاران دادگاه، نماینده دادستان، متهمان، وکلای آنها، شاکیان پرونده، نمایندگان سازمانهای متولی و نظارتی، نمایندگان بانکهای شاکی، بانک مرکزی و گمرکات امروز یکشنبه (۲۳ دیماه) در دو نوبت صبح و عصر به صورت فوقالعاده برگزار شد.
قاضی پسندیده در ابتدای جلسه دادگاه خطاب به متهم ردیف اول گفت: در جلسه گذشته بیش از ۳ ساعت پاسخ به سواهای مورد نظر و توضیحهای مرتبط از جانب شما به دادگاه ارائه شد، چنانچه توضیحات تکمیلی درباره سوالها و ابهامهای مورد نظر خود نسبت به مطالب مطرح شده در جلسات رسیدگی دارید، ارائه کنید.
متهم ردیف اول گفت: تمام کالا اعم از چای و ماشین آلات وارد کشور میشود. برای ۳۱۴ هزار کیلو تامین ارز و ثبت سفارش انجام شده است و برای تداوم تولید و حفظ اشتغال ویرایش ثبت سفارش و تغییر نوع چای از چای سیاه به چای دارجیلینگ قبل از ورود کالا به کشور انجام و تایید شده و چای آن آماده واردات است ولی در حال حاضر ترخیص چای دارجلینگ از طریق گمرک حذف شده است و نمیگذارند واردات انجام دهم، درحال حاضر اگر من چای دارجیلینگ را بیاورم اجازه ورود به کشور میدهید؟
قاضی پسندیده بعد از سخنان متهم ردیف اول گفت: ۲ سال است که دستگاههای مسئول از شما مطالبه اجرای تعهدات را دارند و تازه امروز شما در جلسه دادگاه به ما میگویید میخواهید چای وارد کنید، ما ۲ سال است که میگوییم این کار را انجام دهید. در اکثر جلسههای دادگاه درباره تعیین تکلیف رفع تعهدات اخطارهای بسیاری به شما شده است، چرا که برای تصمیمگیری دادگاه موثر است این توضیحات شما باعث میشود دادگاه با ابهامهای بیشتری مواجه شود. برای واردات کالاهای ثبت شده مگر مانعی وجود دارد. چندین مرتبه به شما اخطار شد که اگر کالاهای شما مشکل گمرکی دارند اعلام کنید تا موانع را رفع کنیم.
قاضی پسندیده سوال کرد که درخواستها و تقاضاهایی که شرکت کاپ اف جو، یا هر ذینفع، حوالهای به بانک یا صرافی داده است به چه نحوی به دست شما رسیده؟، چگونه ارسال کرده است؟
متهم ردیف اول گفت: زمانی که حوالهای در حق شرکت کاپ اف جو یعنی فروشنده صادر شد این شرکت، بابت این حواله مکاتبهای انجام داده و نماینده خود را به ما معرفی کرد ما این نماینده را به صرافی داخل ایران معرفی کردیم و آنها نیز به نماینده خود در دبی اعلام کردند که این نماینده با این شماره ملی وجه را دریافت میکند. در نهایت شخص حقیقی که نماینده شرکت فروشنده بوده وجه را دریافت کرده و رسید آن را به نماینده صرافی بانک مربوطه در دبی تحویل داده است.
وی افزود: نماینده صرافی بانک مربوطه در دبی یک نسخه از رسید را برای من و یک نسخه را برای کارگزار شعبه عامل یا همان صرافی تهران ارسال کرده است و ما با توجه به تایید دریافتی از فروشنده که نماینده آن پول را دریافت کرده است، در مکاتبهای به صرافی ایران اعلام میکنیم که ذینفع این مبلغ را دریافت کرده است.
در این جلسه نماینده یکی از شرکتهای وابسته به گروه دبش که از جانب تعدادی از متهمان حقوقی پرونده به عنوان وکیل معرفی شده بود به دفاع از اتهامات پرداخت و به سوالهای قاضی پاسخ داد.
قاضی پسندیده گفت: در جلسات قبل موضوعی مطرح شد با این عنوان که دادسرا از ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون یورو، ۵۸۰ میلیون یورو را به عنوان رفع تعهد از گروه دبش پذیرفته که حدود ۱۲۹ میلیون یورو مربوط به ماشین آلات بود. در زمان مطالعه پرونده متوجه شدیم در ارزیابی داراییهای گروه دبش کارشناس رسمی دادگستری اعلام کرده ارزش ماشینآلات موجود در تمام کارخانههای گروه دبش ۶۷ میلیون و ۷۰۰ هزار یورو است. این موضوع برای دادگاه ابهام ایجاد کرد که گروه دبش با سابقه چندین ساله چطور ممکن است از یک طرف رفع تعهد ۱۲۷ میلیون یورویی برای تعهدات ارزی سالهای ۱۳۹۹،۱۴۰۰و۱۴۰۱ در گمرکات ثبت کرده باشد ولی آنچه کارشناس گواهی میکند ۶۷ میلیون یورو باشد.
وی افزود: بنابراین به بازپرسی اعلام و تقاضا کردیم بازدید از کارخانه انجام شود و یک انطباق فرایندی از این اسناد انجام دهند، یعنی اسناد گمرکی و اسناد پایه اظهاریهای که به گمرک تقدیم شده است را بیاورند و با آنچه که وجود دارد تطبیق دهند. کارشناسان این کار را انجام دادند و در سه جلسه گذشته یک گزارش اجمالی به دادگاه ارائه کردند و نظر آنها آماده شده است که چند نمونه از توضیحات کارشناس ماشین آلات در این مرحله را بیان میکنم.
ارسال نظرات