معاون مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزارت بهداشت گفت: مردم با شناخت علائم سکته مغزی میتوانند زمان طلایی درمان و نجات بیمار را مدیریت کنند.
به گزارش افرنگ خبر /به نقل از وبدا، سکته مغزی دومین علت مرگ و اولین علت ناتوانی در ایران است و از آنجا که این بیماری یک عارضه عروقی است، میتواند آسیبها و ناتوانیهای طولانی مدت مغزی ایجاد کند که شدت ناتوانی ناشی از آن به وسعت ایسکمی و زمان مداخله درمان ارتباط دارد.
دکتر نسرین بیات، با اشاره به فرارسیدن ۲۹ اکتبر (۸ آبان)، روز جهانی سکته مغزی و اهمیت پیشگیری از بروز آن، گفت: سالانه به طور متوسط، ۱۵۰ هزار مورد از انواع سکته مغزی در کشور ثبت میشود که شامل سکتههای مغزی ایسکمیک و سکتههای مغزی هموراژیک (سکته مغزی ناشی از خونریزی مغزی) است.
وی افزود: آنچه در مورد سکتههای مغزی بسیار اهمیت دارد و محور برنامه ریزیهای وزارت بهداشت است، مدیریت "زمان طلاییِ" تشخیص و مداخله درمانی اولیه سکته مغزی است.
دکتر بیات با تاکید براینکه زمان طلایی درمان سکته مغزی ۳ تا ۶ ساعت اول بروز سکته است، تصریح کرد: آگاهی رسانی به جامعه باید به گونهای باشد که آحاد جامعه علائم هشدار دهنده سکته مغزی را بشناسند و سریع با اورژانس تماس بگیرند؛ معمولا "زمان طلایی" را از موقعی که فرد دچار علائم سکته میشود تا وقتی که اطرافیان با اورژانس تماس میگیرند، از دست میدهیم.
وی با بیان اینکه هم اکنون بیش از ۱۱۰ مرکز درمانی در کشور قابلیت پذیرش و درمان بیماران کد ۷۲۴ (برنامه ملی مدیریت درمان سکتههای حاد مغزی) را دارند، عنوان کرد: کد ۷۲۴، شامل خدماتی است که برای بیمار با علائم سکته حاد مغزی، در ۷ روز هفته و ۲۴ ساعت شبانه روز، با همکاری بیمارستانهای مجری این برنامه، انجام میشود.
وی ادامه داد: هم اکنون ۱۰ مرکز با قابلیت عرضه خدمات تخصصی ۷۲۴ در لایه چهارم خدمات سکته مغزی در سطح کشور داریم که مجهز به دستگاههای آنژیوگرافی برای مداخلات عروقی سکتههای حاد مغزی هستند؛ طی زمان بندی صورت گرفته در یکی دو سال آینده تعداد این مراکز به ۲۰ مرکز خواهد رسید. اکنون تعداد تختهای فعال SCU در سطح کشور بیش از ۱۳۰ تخت است.
وی با بیان اینکه میانگین سن بروز سکتههای مغزی در کشور ۶۵ تا ۷۰ سال است، عنوان کرد: بیمارستانهای مجری برنامه ۷۲۴ دارای واحدهای SCU هستند که بیمار سکته مغزی در این بخشها بستری و خدمات و درمانهای ویژهای به آن ارائه میشود.
وی گفت: همه ناوگان اورژانس پیش بیمارستانی کشور با کد ۷۲۴ آشنا هستند و کد سما (سکته مغزی اورژانس پیش بیمارستانی) نیز جهت مدیریت زمان و درمان بیماران با احتمال سکته مغزی اجرا میشود. اورژانس به محض دریافت تماس شهروندان، به محل اعزام و در کوتاهترین زمان بیمار به نزدیکترین بیمارستان مجری درمان سکتههای حاد مغزی، منتقل میشود.
ارسال نظرات