امروز : سه شنبه ۱ آبان ۱۴۰۳ - 05:15

Afrang Khabar

1403/5/16 17:15

وزیر نیرو گفت: ظرفیت تولید نیروگاه‌های حرارتی نسبت به ابتدای دولت سیزدهم ۱۰ هزار ۳۸۲ مگاوات افزایش یافته است.

افزایش ظرفیت تولید برق حرارتی

به گزارش افرنگ خبر / «علی‌اکبر محرابیان» در نشست مشترک با اعضای کمیسیون انرژی که در مرکز پایش شرکت مادر تخصصی توانیر برگزار شد، گفت: کمیسیون انرژی یکی از مهم‌ترین کمیسیون‌های مجلس شورای اسلامی است که مصوبات آن نقش مهمی در تحقق اهداف عالی نظام در حوزه‌های مختلف دارد.


وی افزود: انرژی یکی از مؤلفه‌های مهم رشد و توسعه کشور است که بهره‌برداری صحیح از آن می‌تواند جمهوری اسلامی ایران را در برداشتن گام‌های بلند در مسیر اعتلای کشور یاری کند.

وزیر نیرو با تأکید بر ضرورت استفاده بهینه از انرژی برق تصریح کرد: از حدود ۷۰ سال پیش، دولت‌های مختلف در ایران به خاطر حاکم بودن اقتصاد یارانه‌ای در صنعت برق با مشکلات فراوانی در مسیر توسعه این صنعت رو به رو بوده‌اند که لازم است در این خصوص تجدیدنظر‌های جدی صورت گیرد.
 
محرابیان با قدردانی از عملکرد مجلس یازدهم به ویژه کمیسیون انرژی آن در تصویب قوانین مناسب برای رشد و توسعه صنعت برق بیان کرد: اقدامات و مصوبات مجلس گذشته در حوزه برق نقطه عطفی است که در صورت اجرای کامل نقش مهمی بهبود وضعیت این صنعت خواهد داشت.

وزیر نیرو با ابراز امیدواری نسبت به استمرار رویکرد‌های مجلس یازدهم در حوزه انرژی در مجلس فعلی اضافه کرد: در صنعت برق ایران نیرو‌های توانمند و نخبه بسیار زیادی وجود دارد که با تغییر رویکرد‌ها در صنعت برق و اصلاح قوانین، می‌توانند اتفاق‌های بزرگ و افتخارآمیزی را در این صنعت برای کشور و منطقه رقم بزنند.

وی با بیان اینکه برای توسعه صنعت برق در ابتدای دولت سه برنامه بلند مدت، میان مدت و کوتاه‌مدت طرح‌ریزی کردیم، اضافه کرد: در حوزه برق یک برنامه ۲۰ ساله تنظیم شده است که به استحضار و تأیید مقام معظم رهبری رسیده است و علاوه بر آن یک برنامه میان مدت همسو با برنامه هفتم توسعه و سه برنامه کوتاه مدت یک ساله نیز اجرایی شده است.
 
محرابیان با تأکید بر اینکه برای حل ناترازی برق باید دو بعد عرضه و تقاضا به صورت همزمان مورد توجه قرار گیرد، اظهار داشت: احداث یک نیروگاه هزار مگاواتی جدا از مسأله تأمین سوخت دست کم به یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد و بنابراین اگر مسأله تولید انرژی بدون توجه به مدیریت تقاضا پیگیری شود، این موضوع هزینه‌های بسیار سنگینی را به اقتصاد کشور تحمیل خواهد کرد.
 
وزیر نیرو با اشاره به تفاوت مصرف برق ایران و برخی کشور‌های منطقه و جهان گفت: به عنوان نمونه تقاضای مصرف برق در ترکیه چیزی حدود ۵۰ هزار مگاوات، مصر ۳۰ هزار مگاوات و آلمان ۸۰ هزار مگاوات است و این در حالی است که در اوج بار سال جاری تقاضای مصرف برق ایران به بیش از ۷۹ هزار مگاوات رسید که بیانگر ظرفیت بالای مدیریت مصرف برق در بخش‌های مختلف ایران است.
 
وی به وعده ایجاد ۳۰ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی در ابتدای دولت اشاره کرد و در این خصوص گفت: ۲۰ هزار مگاوات از این ظرفیت مربوط به نیروگاه‌های حرارتی و ۱۰ هزار مگاوات نیز مربوط به انرژی‌های تجدیدپذیر بود.
 
محرابیان اضافه کرد: در سه سال گذشته ۱۰ هزار و ۳۸۲ مگاوات ظرفیت نیروگاهی حرارتی به صورت کامل محقق شد و ۷۸۳۸ مگاوات دیگر در دست اقدام است که این نیروگاه‌ها به طور میانگین بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما