استاندار مازندران گفت: رئیس جمهور برای خروج بازار عرضه و تقاضای برنج از رکود، ۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبار، به بخش خرید تضمینی این محصول اختصاص داد.
به گزارش افرنگ خبر /استاندار مازندران گفت: رئیس جمهور برای حل مشکل شالیکاران مازندران و خروج بازار عرضه و تقاضای این محصول از رکود برای خرید تضمینی برنجهای کشاورزان، ۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبار اختصاص داد.
سید محمود حسینی پور افزود: تخصیص این اعتبار روزهای پایانی مراحل اداری را طی میکند و به زودی خرید تضمینی برنج کشاورزان مازندران آغاز خواهد شد.
او گفت: با آغاز خرید تضمینی برنج این محصول راهبردی کشور از رکود خارج میشود و خرید و فروش آن رونق میگیرد.
استاندار مازندران گفت: یکی از برنامههای جدی مسئولان استان برای حمایت از برنج کاران آن است که همانند گندم خرید تضمینی برنج هم سالانه در دستور کار دولت قرار گیرد.
حسینی پور با بیان اینکه در سال گذشته خرید تضمینی برنج در دستور کار دولت قرار گرفته بود، افزود: اگر ۲۰ درصد برنج مازندران خریداری شود این محصول از رکود خارج خواهد شد.
او گفت: با توجه به مشکلات پیش آمده در بازار فروش برنج شالیکاران شمال کشور در ۲ سال اخیر، به باور کارشناسان نگاه حمایتی رئیس جمهور به محصول برنج شمال کشور از ابتدای روی کار آمدن دولت سیزدهم نمایان بود و اقداماتی که در این حوزه انجام شده است توانسته تا حدودی بخشی از دغدغه و مشکلات برنجکاران را برطرف کند.
طرح حمایتی خرید توافقی برنج در مازندران را میتوان از جمله دیدگاه های مثبت دولت سیزدهم در رونق بخشیدن به کسب و کار شالیکاران استانهای شمالی به ویژه مازندران دانست به طوریکه براساس این طرح خرید توافقی برنجهای پرمحصول پس از هماهنگی و انجام تمهیدات لازم و عقد قرارداد با شالیکوبی داران و تشکلهای صنفی معرفی شده از سوی اتحادیه شرکتهای تعاونی شالیکوبی داران و مشارکت اتحادیه تعاونی روستایی استان در سطح شهرستانهای گلوگاه تا نور انجام شد.
همچنین در اوج زمان برداشت و عرضه برنج به بازار وزیر جهاد کشاورزی برای خرید برنج مازاد شالیکاران شمال دستور داد و طی اطلاعیهای به شرکت بازرگانی دولتی برای خرید برنج مازاد تولیدی ارقام پرمحصول از کشاورزان مازندرانی اقداماتی انجام شد.
براساس این ابلاغیه کشاورزان مازندرانی میتوانستند برنج مازاد تولیدی ارقام پرمحصول خود شامل ندا و شیرودی را به مراکز تعیین شده اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران تحویل دهند.
از دیگر اقدامات دولت در این حوزه عرضه برنج طارم مازندران در بورس کالای ایران بود و یازدهم آبان ماه امسال چهارمین سال عرضه برنج طارم مازندران در بورس کالای ایران با حضور مدیران ارشد سازمان بورس کالا در محل سالن معاملاتی مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران در شهرستان آمل به صورت رسمی انجام شد.
بنا به اظهارنظر کارشناسان امر عرضه برنج در بورس یکی از ابزارهای جدید و مهم درحوزه بازرگانی برنج میتواند به بازار این محصول استانهای شمالی کشور رونق دهد و کشاورزان میتوانند برنج تولیدی خود را بدون دغدغه در بورس کالای ایران عرضه و فروش کنند.
نماد معاملاتی گواهی سپرده کالایی برنج سفید طارم مازندران است و این فرصت فراهم شد تا کشاورزان مازندرانی با عرضه برنج تولیدی خود بر اساس استانداردهای تعریف شده، گواهی سپرده دریافت کرده و محصول تولیدی خود را از طریق بورس به بازار عرضه کنند.
همچنین جلوگیری از واردات برنج در زمان برداشت این محصول در کشور از دیگر اقدامات برجسته دولت سیزدهم در این خصوص است. موضوعی که وزیر اقتصاد و امور دارایی ششم آذر امسال در جلسه اشتغال و سرمایه گذاری مازندران در ساری به آن اشاره کرد و گفت که واردات برنج در گمرکات کشور مطرح نیست و شایعه است.
کلید واژه
ارسال نظرات