امروز : شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ - 04:15

Afrang Khabar

1402/9/8 16:15

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران می‌گوید: برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی قرارداد ۳ هزار دستگاه امضا شده و ناگزیر باید از اتوبوس‌های وارداتی هم استفاده کنیم.

تامین اتوبوس برقی از تولیدکنندگان داخلی و واردات

به گزارش افرنگ خبر /آقای محسن هرمزی گفت: نیاز شهر تهران به اتوبوس برای حمل و نقل عمومی حدود ۷ هزار دستگاه است، اما  هم اکنون ۲ هزار و ۵۰ اتوبوس در تهران فعال است، یک فاصله معنادار بین نیاز ما با واقعیت وجود دارد و باید این فاصله برطرف شود.

وی افزود: نوسازی و بهسازی ناوگان اتوبوسرانی در چهار سال گذشته به خوبی انجام نشد و تنها ۱۳۰ دستگاه اتوبوس جدید به ناوگان اضافه شد.

هرمزی گفت:  الان ۸۰ درصد ناوگان اتوبوسرانی شهر تهران فرسوده است و این هم شامل اتوبوس‌های شهرداری تهران است و هم اتوبوس‌های بخش خصوصی. 

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران افزود: برای بهسازی اتوبوس‌های فرسوده با ۱۶ شرکت قرارداد داریم و سهم اوراق مشارکت امسال را هم که ۵۰۰ میلیارد تومان بود به بهسازی اتوبوس‌ها اختصاص دادیم، اما مشکل را باید اساسی حل کرد.

هرمزی با بیان اینکه از ابتدای کار مدیریت جدید شهری تاکنون ۶۶۲ دستگاه اتوبوس جدید خریداری شده است، گفت: برای نوسازی ناوگان از زمستان گذشته تاکنون قرارداد خرید حدود ۳ هزار دستگاه برای تامین اتوبوس و ون از تولیدکنندگان داخلی منعقد شده است.

وی افزود: توان خودروسازان داخلی بالا نیست و از زمان سفارش‌گذاری تا تحویل، زمان زیادی صرف می‌شود، این درحالیست که ما با شرکت عقاب، اسنا، عماد خودرو، سبلان خودرو، شتاب در زیرمجموعه مپنا و با ایران خودرو دیزل قرارداد بسته‌ایم، هم در حوزه اتوبوس برقی و هم دیزلی‏,، اما ظرفیت تولید داخل همین است و با تولیدکنندگان خارجی فاصله بسیار زیادی دارند. 

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: مردم امروز در خیابان‌ها از نظر حمل و نقل شهری دچار مشکل هستند، زیرا سیستم حمل و نقل کارآمد نداریم، لذا در گام نخست باید عرضه سیستم حمل و نقل عمومی را واقعی و پس از آن ممنوعیت‌ها و موارد دیگر را لحاظ کنیم. 

هرمزی افزود: نیاز اول ناوگان حمل و نقل شهری، نوسازی و بهسازی است، برای رسیدن به ۷ هزار دستگاه، علاوه بر قرارداد با تولیدکنندگان داخلی با همراهی دولت و توجه ویژه‌ای که رئیس جمهور به موضوع اتوبوس‌های برقی دارند، واردات را در دستور کار قرار داده ایم. 

وی گفت: با کمک وزارت صمت، نیرو و شهرداری به سمت برقی کردن سیستم حمل و نقل شهری حرکت می‌کنیم ضمن اینکه، قرار شد ۲ هزار دستگاه اتوبوس برقی را از چین خریداری کنیم. 

هرمزی افزود: در این بخش اتوبوس برقی به اندازه اتوبوس دیزلی تولید نشده است و تولیدکنندگان توان قابل توجهی در آن ندارند به عنوان نمونه ما قرارداد‌هایی با تولیدکنندگان داخلی برای تولید اتوبوس برقی بسته‌ایم، اما به نتیجه نرسیده. 

 

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: در چین ما از کارخانجات تولید اتوبوس برقی بازدید کردیم آن‌ها در یک شیفت کاری ۴۵۰ دستگاه اتوبوس برقی تولید می‌کنند، اما در قرارداد با یکی از شرکت‌های داخلی تولید اتوبوس به ما اعلام کرده در سال اول دو دستگاه اتوبوس به ما می‌تواند تحویل دهد؛ با یک شرکت دیگر هم که ۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقی ۹ متری و ۱۲ متری قرارداد بستیم؛ برای اتوبوس‌های ۱۲ متری ضمانت نامه‌ای ارائه نکرد و برای اتوبوس‌های ۹ متری هم که ضمانت نامه ارائه کرده بود اکنون بعد از ۶ ماه با توجه به پرداخت ۲۳۰ میلیارد تومان پیش پرداخت از سوی شهرداری، اعلام کرده نمی‌تواند اتوبوس‌ها را تولید کند و شهرداری ناگزیر باید ضمانتنامه را ضبط کند.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما