امروز : جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - 07:18

Afrang Khabar

1402/7/11 19:18

بیماری‌های قلبی عروقی شایع‌ترین بیماری‌های غیرواگیر در جهان است و حدود یک سوم مرگ‌ها را شامل می‌شود.

بیماری‌های قلبی، عامل یک سوم مرگ و میر‌ها

به گزارش افرنگ خبر /به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز؛ عوامل خطر قابل اصلاح مانند شاخص توده بدن، تغذیه نامناسب، عدم فعالیت بدنی، فشار خون سیستولیک، سطح کلسترول لیپو پروتئین با چگالی کم، سیگار کشیدن عوامل مهم شیوع و بروز بیماری‌های قلبی عروقی است. همچنین مصرف زیاد قند، نمک و چربی، مصرف کم سبزی و میوه، مصرف کم حبوبات، نان و غلات سبوس دار عوامل خطر تغذیه‌ای شیوع و بروز بیماری‌های قلبی عروقی است.

 

* آیا مصرف شکر با بیماری‌های قلبی عروقی ارتباط دارد؟

تحقیقات نشان داده است که مصرف شکر در دوره ۲۰ ساله با حجم چربی در مراحل بعدی زندگی مرتبط است؛ مصرف بیشتر نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر و شکر افزوده شده به صورت گام به گام به ذخیره چربی بیشتر در اطراف اندام‌ها مرتبط است؛ همچنین مصرف شکر با رسوبات چربی بزرگ‌تر در اطراف قلب و شکم مرتبط است که برای سلامتی خطرناک است؛ بنابراین میزان شکر اضافه شده مصرفی در روز را کاهش دهید؛ به جای نوشیدنی‌های شیرین، آب بخورید و میان وعده‌های سالم‌تر را به جای غذا‌های غنی از قند افزوده مانند کیک انتخاب کنید؛ برچسب‌های مواد غذایی را بخوانید تا میزان شکر اضافه شده در چیزی را که می‌خرید بررسی کنید؛ آگاهی بیشتر از قند پنهان به شما کمک می‌کند تا میزان مصرف شکر را کاهش دهید.
علاوه بر تلاش‌های فردی افراد، دولت ها، تولیدکنندگان مواد غذایی، رستوران ها، مدارس و محل‌های کار نیز نقش مؤثری در افزایش آگاهی مصرف کننده از محتوای قند موجود در غذا‌ها و نوشیدنی‌ها و ارایه جایگزین‌های سالم‌تر دارند.

* آیا چربی‌های اشباع شده بر سلامت قلب تأثیر دارد؟

با توجه به تأثیر چربی‌های اشباع بر افزایش LDL یا چربی مضر بدن، باید مصرف چربی‌های اشباع را کاهش داد؛ بنابراین توصیه می‌شود تمام چربی‌های قابل مشاهده از گوشت و مرغ را جدا کنید تا کالری و چربی اشباع شده کاهش یابد؛ به جای سرخ کردن مواد غذایی در ماهیتابه یا سرخ کردن عمیق، آب پز، گریل، بخارپز و کبابی با توری را امتحان کنید؛ برای تفت دادن، از یک تابه نچسب با مقدار کمی روغن زیتون یا کانولا که برای قلب مفید است، استفاده کنید؛ پروتئین‌های گیاهی به طور طبیعی چربی بسیار کمی دارند، بنابراین می‌توانید گاهی به جای گوشت قرمز از عدس، پروتئین سویا و لوبیا استفاده کنید.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما