امروز : جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - 01:03

Afrang Khabar

1402/5/31 13:3

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: تا پایان دولت دسترسی مردم و کسب وکار‌ها به فیبر نوری با هزینه معقولی فراهم می‌شود.

وزیر ارتباطات: سرعت اینترنت افزایش یافته است

به گزارش افرنگ خبر /به نقل از خانه ملت، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۳۱ مردادماه) مجلس شورای اسلامی در خصوص گزارش کمیسیون در مورد بررسی کیفیت اینترنت و شاخص‌های مرتبط با آن با رویکرد چالش‌های ایجاد شده برای شهروندان و کسب و کار‌های اینترنتی، اظهار داشت: پیش از آغاز صحبت‌ها این خبر خوش را به زائران اربعین اعلام می‌کنم که با همکاری وزیر عراقی امسال سیمکارت‌های عراقی و رومینگ با قیمت کمتری نسبت به سال گذشته در اختیار زوار قرار می‌گیرد.

وی در خصوص گزارش کمیسیون آخرین وضعیت کیفیت شبکه اینترنت همراه و ثابت نیز ضمن قدردانی از ابتکار مجلس شورای اسلامی برای ایجاد فرصت گفت وگوی مستقیم با مردم و نمایندگان در سه شنبه‌های نظارتی، گفت: در ۲ سال گذشته اقدامات زیرساختی خوبی در جهت نوسازی شبکه در ۴ لایه دسترسی، تجمیع، شبکه زیرساخت و دروازه‌های اینترنتی انجام شد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در لایحه ورودی اینترنت بین الملل در ۲ سال گذشته ورودی‌های اینترنت متنوع شد و بیش از ۲ برابر نیاز ظرفیت تامین شد. همچنین در لایه زیرساخت نیز با بهره گیری از تجهیزات صدرصد ایرانی بیش از ۵۰ درصد رشد داشتیم که تا پایان سال به ۲ برابر می‌رسد و میزان قطعی‌ها و لینک‌های اشباع کاهش یافته و ترافیک داخلی تقویت شد، همچنین برای ترافیک داخلی بیش از ۳ برابر نقاط تبادل ترافیک افزایش یافته است.

وی تصریح کرد: در لایه تجمیع که در اختیار شرکت مخابرات است با وجود همکاری‌های انجام شده کار با کندی پیش می‌رود و لینک‌های اشباع بعضا رو به افزایش است و در برخی استان‌ها دچار مشکل هستیم، اما در لایه دسترسی و فاصله دسترسی گوشی به BTS و دسترسی به مودم کار‌های خوبی انجام شده است. همچنین حرکت جهشی برای توسعه نسل پنجم و پوشش نسل چهارم صورت گرفت و پوشش نسل چهارم به ۹۲ درصد رسیده است.

زارع پور در خصوص توسعه پروژه فیبر نوری در کشور نیز، گفت: پروژه فیبر نوری منازل و کسب وکار‌ها آغاز شده و در بیش از هزار و صد شهر اپراتور دوم مشخص شده و در بیش از ۲۰ شهر بهره برداری مردم آغاز شده است و تا پایان دولت قول می‌دهیم با یک هزینه معقول امکان استفاده برای همه فراهم شود.

وی خاطرنشان کرد: شاخص‌های کیفی روبه بهبود است و سرعت افزایش یافته و نوسان تاخیر کاهشی است و این آمار‌ها در مراجع بین المللی قابل دسترسی است و شاخص PQI هم در بیشتر موارد بهبود یافته است، اما با وجود رشد اکثر شاخص‌ها این که چرا رضایتمندی از سوی مردم تامین نشده است باید در بخش دیگری به آن پرداخت.

زارع پور گفت: مردم ما شایسته بهترین‌ها هستند و می‌پذیریم کار نشده فراوان است، اما چالش‌های پیش روی ما زیاد است و یکی از آن‌ها تعدد مراکز تصمیم گیر است که باعث بار در شبکه شده است و ما در تلاشیم به شکل متوازن رشد داشته باشیم.

این عضو کابینه دولت سیزدهم افزود: بعضاً انتظار می‌رود با ابزار‌های فنی انتظارات را برآورده کنیم، به عنوان مثال در همین بحث قطعی اینترنت در جریان کنکور سراسری انتظاراتی وجود دارد که با مقاومتی که انجام شد، این اتفاق انجام نشد، اما در سال‌های گذشته این اتفاق افتاد. باید موضوعات مشخصی در حوزه فنی تصمیم گیری کند.

وی با اشاره به تصمیمات اتخاذ شده در کارگروه مصادیق مجرمانه گفت: ما مجری تصمیمات این کارگروه هستیم، اما پاسخگویی و تبعات تصمیمات این کارگروه با ماست و ما معتقدیم تا جایی که ممکن است باید از ابزار‌های غیرفنی برای مدیریت شبکه استفاده کرد. موضوع ساماندهی فیلترشکن‌ها و مواجه به سوداگری فیلترینگ نیز از جمله همین موضوعات است که معتقدیم راهکار جمع آوری آن صرفاً فنی نیست.

وزیر ارتباطات افزود: مدیریت این موضوع نیازمند یک قانون مشخص است که من آن را به هیات رئیسه مجلس تقدیم خواهم کرد و معتقدم می‌توانیم بساط فیلترشکن فروشی را جمع کنیم. البته آرزو می‌کنم هیچ ایرانی برای هیچ نیازی سراغ فیلترشکن نرود و برنامه خود را برای این موضوع عرض خواهم کرد. همچنین دفاع از حقوق ایران در مقابل تحریم‌ها موضوع دیگری است که باید به آن بپردازیم. ما در مدت اخیر با تحریم بیش از ۳۰۰ هزار دامنه پرکاربرد توسط کسانی که مدعی دفاع از حقوق مردم هستند، مواجهیم و حل این موضوع نیازمند رایزنی در سطح مراجع بین المللی است.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما