امروز : شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ - 12:43

Afrang Khabar

1402/5/4 12:43

محققان انجمن آمریکایی شیمی بالینی، با توسعه مدلی از هوش مصنوعی توانستند خطر ابتلا به ام اس را سال ‌ها قبل از تشخیص بیماری، پیش ‌بینی کنند.

استفاده از هوش مصنوعی در تشخیص بیماری ام اس

به گزارش افرنگ خبر /به نقل از «پی آر نیوز وایر» (prnewswire)، ام اس، یک بیماری سیستم عصبی است که بیش از ۲.۸ میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می‌دهد. در بیماری ام اس، سیستم ایمنی بدن به بافت عصبی حمله کرده و موجب اختلال در ارتباط بین مغز و سایر نقاط بدن می‌شود. دانشمندان هنوز به طور کامل نمی‌دانند که چه چیزی باعث ایجاد این بیماری می‌شود، اما تصور می‌شود عواملی مانند ژنتیک، مواجهه با برخی میکروب‌ها یا ویروس‌ها و مصرف دخانیات در بروز آن نقش داشته باشند.

در حال حاضر، پزشکان با تصویربرداری، مطالعه مایع مغزی نخاعی و ژنتیک، ام اس را تشخیص می‌دهند. با این حال، با افزایش نرخ ابتلا به ام اس در جهان، توسعه روش‌های تشخیص سریع تر، مورد توجه قرار گرفته است تا بیماران بتوانند هرچه سریع‌تر روند درمان خود را آغاز کرده و از پیشرفت بیماری جلوگیری کنند.
تیم تحقیقاتی، برای پیش بینی خطر ابتلا به ام اس، مدل‌های یادگیری ماشینی را با بیش از ۳ هزار مجموعه داده از سوابق الکترونیکی بیماران مبتلا به ام اس، آموزش دادند. محققان با بررسی نتایج به دست آمده دریافتند، این مدل، از دقت بالایی برخوردار بوده و قدرت پیش بینی دارد.
دانشمندان اظهار داشتند: این مدل هوش مصنوعی قادر است خطر ابتلا به ام اس را از سال‌ها قبل از ظهور علائم عصبی شناسایی کند و در نتیجه تعیین کند که کدام بیماران باید برای معاینات دوره‌ای عصبی و شناختی در هنگام بروز علائم، تحت مراقبت بیشتری قرار گیرند.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما