به گزارش افرنگ خبر /
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اعلام اینکه نوع تعامل ناشران و کتابفروشان تغییر خواهدکرد، توضیح داد: یکی از راههایی که کمک میکند ناشران حمایت بیشتری از کتابفروشان داشته باشند، کوتاه کردن مدت برگشت سرمایه و چکهایی است که کتابفروشان به ناشران یا شرکتهای پخش پرداخت میکنند.
یاسر احمدوند در ارزیابی عملکرد کتابفروشان در سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، به خبرنگار کتاب ایرنا توضیح داد: این دوره نخستین سالی بود که کتابفروشان میتوانستند در بخش مجازی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران فعال باشند. به نظرم شروع خوبی بود، البته نقاط ضعف هم دارد که باید رفع شود. کتابفروشان باید آشنایی بیشتری برای فعالیت در بخش مجازی نمایشگاه کتاب داشتهباشند.
کتابفروشان باید آشنایی بیشتری برای فعالیت در بخش مجازی نمایشگاه کتاب داشتهباشند
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اعلام اینکه نوع تعامل ناشران و کتابفروشان در آینده تغییر خواهد کرد، توضیح داد: یکی از راههایی که کمک میکند ناشران حمایت بیشتری از کتابفروشان داشته باشند، کوتاه کردن مدت برگشت سرمایهها و چکهایی است که کتابفروشان به ناشران یا شرکتهای پخش پرداخت میکنند. برای رسیدن به این هدف، احتیاج به همفکری و همکاری صنفی است.
او ادامه داد: شاید الگویی که مطبوعات برای فروش در برخی از کشورها دارند، یا الگویی که برای کتاب در برخی از کشورهای بزرگ استفاده میشود، بتواند به کاهش مدت برگشت سرمایه از کتابفروشی به ناشران کمک کند. اینگونه که ناشر کتاب را به صورت امانی در اختیار کتابفروشیها قرار بدهد و در فواصل معینی کتاب فروش رفته تسویه شود. اگر چنین شیوهای را بخش عمدهای از صنف پیش بگیرند به کاهش مشکلات صنف کمک خواهد کرد. البته اجرای این طرح نیاز به لوازمی دارد و مساله مرجوعی و شمارگان کتاب منتشر شده مسائلی است که در این روش، قیمت کتاب را تعیین میکند.
احمدوند در ارزیابی فعالیت سامانه خرید از کتابفروشی بیان کرد: تعدادی از کتابفروشیها به این سامانه پیوستهاند و استقبال خوب بوده است. حدود ۴۰ درصد کتابفروشیها عضو این سامانه هستند و امیدوارم تا پایان سال کتابفروشان بیشتری به این سامانه بپیوندند و طرحهای حمایتی را از این سامانه و کتابفروشان پیوسته به این سامانه اجرا خواهیم کرد.
کلید واژه
ارسال نظرات