سرطان ریه، دلیل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان، در سراسر جهان است و بسیاری از درمانهای موجود در حال حاضر بی اثر بوده اند و گزینههای درمانی بسیار کمی برای بیماران وجود دارد.
به گزارش افرنگ خبر /در سرطان ریه، سلولهای سرطانی در بافت ریه شروع به تقسیم بی رویه میکنند و توانایی تنفس فرد را کاهش میدهند. محققان برای درمان سرطان ریه به دنبال راهکاری بودندکه دریافتند، باکتری درمانی، یک استراتژی جدید امیدوارکننده برای درمان سرطان است.
این روش درمانی طی پنج سال گذشته، به سرعت از آزمایشگاهها به آزمایشهای بالینی جریان پیدا کرده است. با این حال استفاده از این روش درمانی در ترکیب با داروهای دیگر، میتواند در درمان انواع خاصی از سرطانها موثرتر عمل کند.
محققان دانشگاه کلمبیا، در مطالعه اخیر خود به ارزیابی روشهای باکتری درمانی در مدلهای سرطان ریه، پرداخته اند. محققان همچنین توانستهاند با ادغام رویکردهای باکتری درمانی با سایر روشهای درمانی، رویکرد کارآمدتری را برای درمان سرطان ریه، بدون هیچ گونه سمیت اضافی، ارائه دهند. رویکرد جدید پژوهشگران توانست به سرعت روشهای باکتری درمانی را مشخص کرده و با موفقیت، آنها را با درمانهای هدفمندی که در حال حاضر برای درمان سرطان ریه استفاده میشود، ادغام کند.
این تیم تحقیقاتی، از توالی یابی RNA برای کشف نحوه واکنش سلولهای سرطانی به باکتریها در سطوح سلولی و مولکولی استفاده کردند. آنها فرضیهای را مطرح کردند که بر اساس آن، مسیرهای مولکولی سلولهای سرطانی، به مقاوم شدن سلولها در برابر باکتری درمانی، کمک میکند.
سپس محققان برای آزمایش فرضیه خود، این مسیرها را با داروهای فعلی سرطان، مسدود کردند و نشان دادند که ترکیب داروها با سموم باکتریایی، میتواند به شکل موثرتری، سلولهای سرطان ریه را از بین ببرد. آنها ترکیبی از باکتری درمانی با یک مهارکننده AKT را به عنوان نمونهای در مدلهای سرطان ریه موش تایید کردند.
پژوهشگران اظهار داشته اند: نتایج تحقیق، استفاده از سموم حاصل از باکتریها را به عنوان رویکرد هیجان انگیز جدیدی که پیش از این در سرطان، شناخته نشده بود، مطرح میسازند. این داده ها، راه را برای توسعه گزینههای درمانی جدید برای بیماران مبتلا به این بیماری کشنده، باز میکنند.
نتایج تحقیقات این مطاله در مجله Scientific Reports قابل دسترسی هستند.
کلید واژه
ارسال نظرات