امروز : شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ - 04:51

Afrang Khabar

1401/9/9 4:51

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت:مجلس یازدهم اولویت خود را در درجه اول به اقتصاد و در درجه دوم به برخی مسائل زمین مانده فرهنگی و مسائل اجتماعی داد از این رو معافیت کسب و کار‌های کوچک در مجلس پیگیری می شود

معافیت کسب و کار‌های کوچک و مردم عادی در مجلس پیگیری می‌شود

به گزارش افرنگ خبر /به نقل از خانه ملت دکتر محمدباقر قالیباف در ابتدای نشست علنی امروز (چهار‌‎شنبه ۹ آذرماه) مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود، گفت: در ابتدا ولادت حضرت زینب سلام الله علی‌ها را به همه محبان اهل بیت تبریک می‌گویم و بطور خاص این روز را که روز پرستار نام گذاری شده است به همه پرستاران دلسوز و زحمت کش، که در این چند سال برای نجات جان مردم از خودگذشتگی‌های بسیار کردند، تبریک عرض می‌کنم.

رئیس مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: همچنین باید شهادت شهید مدرس و روز مجلس را گرامی بدارم. بی تردید شهید مدرس الگوی کاملی از یک نماینده تراز بود که ما نمایندگان مجلس باید تلاش کنیم خودمان را روز به روز به آن الگو نزدیک ترکنیم.

وی افزود: در آستانه روز مجلس وظیفه دارم گزارشی از عملکرد مجلس یازدهم محضر شما مردم خوب و شریف ایران عرض کنم که به دلیل کمبود وقت فقط اشاره‌ای کوتاه به برخی موارد اصلی خواهم داشت.

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه مجلس یازدهم اولویت خود را در درجه اول به اقتصاد و دردرجه دوم به برخی مسائل زمین مانده فرهنگی و مسائل اجتماعی داد، تصریح کرد: بر همین اساس، مجلس یازدهم به منظور رفع تحریم، قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها را تصویب کرد و برای خنثی سازی تحریم، برنامه اصلی خود را تصویب بسته «تحول در قوانین اقتصادی» کشور قرار داد که تاکنون بخش مهمی از این قوانین را تصویب کرده و بقیه در مسیر تصویب قرار دارد تا ریل گذاری لازم برای چرخیدن چرخ اقتصاد انجام گیرد و نیاز‌های قانونی دستگاه‌های اجرایی برای حل مسائل اقتصادی مردم برطرف شود.

دکتر قالیباف افزود: در حوزه مسکن، اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم که برای ساماندهی خانه‌های خالی است زمینه را برای ورود بیش از ۲ میلیون مسکن موجود به بازار مسکن فراهم کرده است و قانون جهش تولید مسکن نیاز‌های قانونی وعده دولت برای ساخت سالانه یک میلیون مسکن را برطرف کرده است. برای اصلاح ساختار نظام بانکی بعنوان یکی از ارکان اصلی تحول در قوانین اقتصادی کشور، پس از ۵۰ سال، قانون ساختار بانک مرکزی تصویب شد که در انتظار تایید شورای نگهبان است. این قانون با تصویب طرح بانکداری جمهوری اسلامی تکمیل می‌شود که اکنون مراحل نهایی خود را در کمیسیون اقتصادی طی می‌کند.

رئیس دستگاه قانون گذاری، عنوان کرد: اصلاح نظام مالیاتی به نفع کسب و کار‌های کوچک، پایه مهم دیگر تحول در قوانین اقتصادی کشور است. طرح مالیات بر عایدی سرمایه بعنوان یکی از آرزو‌های قدیمی برای مبارزه با سوداگری در بازار سکه و ارز در شرف بررسی در صحن است. همچنین اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده علاوه بر شفافیت در محاسبات و جلوگیری از فرار‌های مالیاتی دانه درشت ها، حمایت از تولید داخل، در این درآمد مهم مالیاتی را مورد توجه قرار داده است و در ادامه تلاش خواهیم کرد بزودی معافیت مالیاتی کسب و کار‌های کوچک را در شرایط سخت این روز‌ها تصویب کنیم. همچنین در اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم که با افزایش پایه‌های مالیاتی امکان معافیت کسب و کار‌های کوچک و مردم عادی را فراهم می‌کند، جزو طرح‌های در دست اقدام در مجلس یازدهم است.

وی ادامه داد: برای رونق و عمق بخشی به بورس و بازار سرمایه قانون افزایش سرمایه شرکت‌های پذیرفته شده در بورس یا فرابورس از طریق صرف سهام با سلب حق تقدم تصویب شد که اگر توسط دستگاه‌های اجرایی مورد توجه قرار گیرد، حتما می‌تواند نقش موثری در رونق و عمق بخشی به بازار سرمایه را بازی کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کشاورزی بعنوان یکی از پیش ران‌های مهم اشتغال زایی مخصوصا در مناطق محروم کشور مورد توجه نمایندگان قرار گرفت، گفت: طرح تقویت امنیت غذایی و رفع موانع تولیدات کشاورزی که می‌تواند تحولی در تولید و بازار فروش محصولات کشاورزی ایجاد کند، منتظر نهایی شدن در مجمع تشخیص مصلحت است و یکی از مطالبه‌های قدیمی کشاورزان در تعیین قیمت خرید محصولات کشاورزی با وارد کردن نمایندگان کشاورزان، سازوکار قانونی پیدا کرد. حمایت‌هایی که از کشاورزی با تمدید تسهیلات بانکی در قانون بودجه صورت گرفت، فرصت خوبی برای افزایش سرمایه گذاری در این حوزه را ایجاد کرد.

رئیس قوه مقننه ادامه داد: بهبود فضای کسب و کار از مهمترین نیاز‌های اشتغال زایی است که قانون تسهیل در صدور مجوز‌های کسب و کار بعنوان یکی از محور‌های مهم تحول در قوانین اقتصادی کشور، انقلابی در پایان دادن به امضا‌های طلایی و کاغذبازی اداری صدور مجوز محسوب می‌شود.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما